Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Scădere masivă a indicilor ROBOR la trei şi şase luni

ROBOR la trei luni a scăzut la 2,61%, faţă de 3,24%, nivelul din şedinţa precedentă şi a atins cea mai mică valoare din 7 mai 2018 încoace, când cotaţia ROBOR 3M a fost de 2,54. ROBOR la şase luni atinge cel mai scăzut nivel din 7 mai 2018 încoace. Scăderile masive ale indicilor la trei şi şase luni vin după măsurile luate de BNR săptămâna trecută şi au fost anticipate de piaţă.

Sursa:

https://www.economica.net/robor-2020-robor-azi-robor-3m-robor-6m-dobanzi-credite-ircc-dobanda-lei-23-03-2020_181554.html

În sfârșit, vin și știri bune! Voi ce părere aveți?

Mulțumesc!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

E o veste buna pentru persoanele cu credite in Roni. In situatia actuala, in care multi oameni sunt in somaj tehnic, e o usurare scaderea indicilor Robor. Sa tot auzim vesti bune ca sa ne mai ridice si noua moralul.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (0)

0 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Așteptăm o deflație și o scădere a prețurilor în toate sectoarele economiei importante (construcții, alimentar, resurse energetice) și alte conexe.

Pretul benzinei am vazut ieri la pompa ca a scazut considerabil dar ce ghinion ca nu ne mai putem plimba cu masina. :))
_______
Cred ca ai credite Vio,asa este?

Masura vine in contextul deciziei luate la nivel de UE privind suspendarea temporara a regulilor privind disciplina bugetară în UE, o măsură inedită care va permite statelor membre să cheltuiască oricât va fi necesar pentru a lupta împotriva consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus.

Această clauză permite o derogare temporară de la Pactul de stabilitate şi creştere, care stabileşte regulile bugetare pentru statele care au adoptat moneda unică. Printre obligaţiile pe care statele membre nu vor mai trebui să le respecte se numără şi prevederea care cere ca deficitul public să rămână sub pragul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Stati linistiti ca va urma si reculul, iar foarte multe companii vor intra in faliment, iar in state cu o econimie precara - cum este si Romania - deficitul bugetar va exploda.

La situația actuală era de așteptat masura asta.. sunt cam puține măsuri totusi, probabil mai urmează.. insa, trebuie să cunosti informațiile, ca să fii sigur ca intr-adevar se respecta si, nu este nevoie sa-i tragi tu de mânecă.. În privința prețurilor nu prea stiu ce să cred.. teoretic ar trebui să scadă si ele, practic, istoria ne spune că la noi, cand e nevoia mare, lucrurile tind să se scumpeasca.. :)

În timp de criză, prețurile la unele produse nu scad, pentru că în multe cazuri crește cererea. Mă refer la alimentele de bază, evident.

E o veste buna pentru persoanele cu credite in Roni. In situatia actuala, in care multi oameni sunt in somaj tehnic, e o usurare scaderea indicilor Robor. Sa tot auzim vesti bune ca sa ne mai ridice si noua moralul.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!