Întrebare fară răspuns

Evenimente anulate din cauza coronavirusului

Festivalul Awake era programat între 14 și 16 august, dar a fost anulat de organizatori – Emagic – ca urmare a pandemiei de Coronavirus.

Dintre artiștii care ar fi avut concerte: JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie “În Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked.
https://www.paginademedia.ro/2020/03/festival-awake-anula...

Probabil că vor fi și altele anulate, de exemplu Neversea, Electric, Summer-well, Untold.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Sunt foarte multe evenimente (culturale, sportive etc.) care s-au anulat, din păcate.
Ca să nu mai deschidem alte topicuri, vă propun să comentăm aici despre toate. Ce părere aveți? Putem schimba titul în "Evenimente anulate din cauza coronavirusului".

In perioada urmatoare tot se vor mai amana evenimente din cauza acestui virus. E mai bine sa prevenim, decat ulterior sa ne para rau.

Macar sa apucam sa ne ingropam batranii si nu se ajunga sa ne ingroape ei pe noi ca ar fi mult mai trist. Of Doamne,ce am ajuns sa vorbim. Un film SF in care toti avem roluri principale.

Hmm.. la cum arată "harta" corona.. Nu prea cred să mai fie multe chestii anul asta.. din multe motive, nu doar din cauza ca ar fi aglomerație.. ci pentru ca, economia va cam fi ca in vremea lui Caragiale.. înfloritoare, dar, va lipsi cu desăvârșire.. :(

In contextul actual, cam tot ce inseamna adunare de oameni, in acelsi timip si in acelasi loc sunt interzise prin lege. Prin urmare evenimentele care implica o asemena adunare de oameni vor fi reprogramate si/sau anulate din motive absolut corecte.

Multinationala al carei angajat sunt si-a suspendat activitatea si toti angajatii au fost trimisi in somaj tehnic. Ieri am avut traseu prin Vatra Dornei si jumatate din oras era inchis: Hoteluri, pensiuni, baruri, cafenele, restaurante, cabinete medicale private, etc.

In fata bancilor si a farmaciilor erau cozi ca pe vremea impuscatului pentru ca in incita accesul era permis in grupuri de maxim 3 persoane, iar cei de la coada pastrau o distanta de cca 2 metri intre ei.

Pe viitor se vor anula / reprograma evenimente de tip: Zilele Orasului, Targuri de Paste, Festivalul Berii, etc.

Mie îmi pare rău inclusiv de Awake și Electric Castle.. Nu se știe nici la Untold ce va fi! Chiar daca va trece aceasta epidemie, efectele economice se vor resimți, și nu prea va avea lumea bani de Untold sau Neversea.

Lasa sa nu mai toace banii pe festivaluri si sa-i dea la sanatate,educatie. Suntem rupti in fund dar la festivaluri suntem primii din Europa. Asta e,paine si circ.

Ce treaba are sanatatea si educatia cu ce face mediul privat din banii sai? Ce treaba are statul cu ceea ce face mediul privat din banii lor?

La fetivalurile mai sus amintite;

  • elevii care au luat BAC-ul cu nota 10 au beneficiat de invitatii gratuite;
  • persoanele care au donat sange au beneficiat de invitatii gratuite;
  • copii care au fost diagnosticati cu cancer si care au invins boala au beneficiat de invitatii gratuite;

Si ca sa clarificam putin lucruruile: Toate acele invitatii oferite gratuit au fost suportate de organizator, nu de Ministerul Educatiei si nici de Ministerul Sanatatii!

Exista într-adevăr festivaluri care sunt organizate de autoritățile locale (Festivalul castanelor, Zilele orașelor), dintre care multe nu își au rostul, iar sumele învârtite sunt amețitoare. Dar acolo, oamenii care merg sa cumpere un mic, o bere, o hamsie,(etc..) nu plătesc primăriei, ci firmelor private care sunt agreate de primării pentru vânzare...

Asta este cu totul altceva. Dar si la acele festivaluri exista sponsori din mediul privat sau din randul partidelor parlamentare, care partide stim prea bine cum se autofinanteaza. De cele mai multe ori acei sponsori privati sunt firme de casa ale partidului.

Sa-ti dau un exemplu: In trecut, la mine in oras, a vut loc mai multe festivaluri de traditie din seria manifestarilor dedicate zilelor orasului / targul de craciun. Toate, dar absolut toate materialele promotionale aveau aceeasi grafica pe care o puteai observa pe afisele electorale ale PSD: font, culori, asezarea in pagina, etc.

In alta ordine de idei, am tot respectul pentru artistii care refuza sa persteze la manifestari de acest gen, organizate de primarii, consilii, partide si organizatii politice si unde onorariul vinde din bani patati.

Aici ai dreptate FaraUnID, multe festivaluri ca zilele Orașelor sau a Comunelor sunt mai mult propagandă politică. Fiecare încearcă să se ridice cît mai sus cheltuind sume uriașe pentru cîteva zile de distracție, dar cînd vine vorba de reparații in rețelele de apă , canalizare, școli, grădinițe, spitale sau curățenia Orașului nu mai au buget disponibil. Poate de acum vor mai avea că vor trebui să renunțe la vacanțele exotice.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!