Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Soluții pentru educația în online a copiilor

Salut tuturor!

 

Știu că sunt printre voi atât părinți, cât și profesori. Cum reușiți să îi țineți ocupați pe copii zilele acestea și cum faceți astfel încât să nu își întrerupă contactul cu școala?

 

Noi vă venim în ajutor cu două idei, ambele se învârt în jurul mediului online, care ne oferă multe soluții pentru educația la distanță:

1. Astăzi s-a lansat o ediție specială SuperCoders, o serie gratuită de ateliere online în care copiii învață programare. Puteți intra pe pagina de responsabilitate socială pentru înscrieri și detalii.

 

2. Colegii noștri de la Fundația Orange au pus la dispoziția tuturor profesorilor și învățătorilor din țară o secțiune de Învățare și testare online, în cadrul platformei Digitaliada. Aceștia creează online teste și teme, elevii parcurg materia, primesc teste și le rezolvă, iar părinții primesc programarea cerințelor și rezultatele obținute de elevi. Tot Fundația Orange pune la dispoziție gratuit pe Digitaliada o bibliotecă online cu peste 1000 de resurse educaționale digitale. 

  

Ce părere aveți, îi trimiteți pe cei mici la școala online? 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Super idei! Cu siguranță o sa profitam de ele, copii vor sta mult timp acasă și în casa și au nevoie de multe activități didactice sa nu își iasă din mana.
Mulțumim!

Eu folosesc in aceasta perioada, Zoom, Google Classroom sau google docs pentru a comunica cu elevii si a le da teme...
Mulțumesc, Mihaela. I-am informat pe colegii mei, cred că va fi o alternativa buna.

E bine ca Orange se implica in aceasta perioada in educatia la distanta. Trebuie sa le umplem timpul copiilor si cu cat sunt mai multe metode si aplicatii, cu atat mai bine. Voi transmite si eu nepotilor, poate li se va parea interesant.

Este o idee excelentă, așa îi vor ține pe copii în formă și nu vor pierde prea mult din materie. Pentru cei din clasa a 8a și a 12a această pauză va avea consecințe destul de mari . Să sperăm că acestea nu vor dura prea mult și își vor relua activitatea cît mai repede posibil. Mult succes în continuare atît profesorilor cît și copiilor

O mama se plangea ca a fost sunata de la scoala si intrebata ce face copilul:" Ce sa faca,sta toata ziua pe telefon,intrebati-ma pe mine cum ma simt ca trebuie sa-i rezolv problemele la matematica,geografie,fizica etc..." :)))

Se plînge că trebuie să stea cu copilul să rezolve problemele? Nu ar trebui ca copillul să le rezolve singur doar cu puțin ajutor din partea mamei? În această perioadă mamele vor fi foarte ocupate, nu vor avea timp să se plictisească, asta le va menține în formă fizic și psihic.

Ne bucurăm că vă plac cele 2 soluții :)

@teacher_ resursele digitale educaționale de pe platforma Digitaliada sunt, în acest moment, doar pentru învățământul primar și gimnazial. Secțiunea de Învățare și testare online conține de asemenea lecții și teste dedicate învățătorilor și profesorilor de clasele 5-8. Profesorii de liceu pot crea o clasă pe această secțiune, prin crearea de conturi de Profesor și Elev pentru copiii din clasă și își poate crea și trimite propriile teste, adaptate materiei de liceu.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!