Întrebare fară răspuns

Parametrii retea Orange DVB-C ?

Salut, am un TV Xiaomi 32 inch cu slot CI+, problema e ca nu pot cauta canalele digitale alegand profile predefinite ale operatorilor prin cablu (gen UPC, Digi, Orange) ci doar scanand pe baza unor parametri precum: Network ID, Frequency (khz)... Any help?
De ex. la UPC pentru Cluj am parametri Netwk ID 31430, Start frecquency 306000 khz.
Ideea este ca la o scanare completa ordinea programelor este groaznica, incepe de la 801 si se termina pe la 950 sau 960...
As vrea sa fie in ordinea fireasca a operatorului

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

De la UPC cum ai aflat parametrii?.. Nu de la furnizor? Este o informație pe care, mai repede ti-o poate da furnizorul decât un utilizator al comunității...

Nu ai cum Calin. Scaneaza apoi fa-ti o lista de favorite direct pe televizor sau pe calculator apoi o copii pe un stick usb si o transferi in televizor.Softul de editare canale se numeste ChanSort si il gasesti pe net. Este free.Daca nu te descurci,revino aici si te indrum.

Eu am pățit treaba asta cu un LG luat acum câțiva ani buni. Nu am reușit nicicum sa salvez canalele conform operatorului, ba mai mult m-am ales și cu o sumedenie de canale bizare.
Așa că am mers pe varianta canelor favorite, lista am editat-o și salvat-o direct pe TV.
De vreun an oricum nu mai avem probleme, ca fiul meu a memorat poziția tuturor canalelor și îl întrebam pe el unde e canalul pe care vrem sa îl vizionam.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Așa cum ți-am povestit unde ai mai scris, depinde de televizor. Eu am un Sony XF 9005, care îmi dă posibilitatea să le aranjez cum doresc. Ar trebui să ai undeva posibilitatea să-ți faci liste favorite măcar. Eu așa am la alte televizoare gen LG, Samsung, etc. Am folosit LG până să am Sony și făceam liste de canale favorite, tot cu ci+. Caută, că trebuie să aibă undeva această posibilitate. Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Televizorul tău nu este certificat de rețeaua de CATV, nu apare profilul furnizorului, și ordinea canalelor este în funcție de frecvență, în mod crescător.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

@Calin, ai reușit să ordonezi canalele? Ți-ai creat o listă de canale favorite?
Revino în Comunitate și spune-ne cum ai procedat. Mulțumim!

Nici o rezolvare deocamdata, am inteles de la ai mei (care stau in alta localitate decat mine) ca a venit un baiat de la Orange si a scanat canalele pe varianta quick si au 170 canale incepand cu 800, 801, etc. Deci nici personalul Orange nu are cunostinta de astfel de parametri. Asta referitor la commentul lui Jay.
O astfel de informatie la UPC este publica in orice ghid de instalare a cardului CI+. Asteptam si la Orange un pic mai multa intelegere a situatiei in care se afla, reteaua lor nu este presetata la nici un producator de TV cred. Am acasa si un Samsung si un LG de acum 2-3 ani si sunt presetate doar UPC si Digi.

Nu am dorit sa lucrez pe canale favorite, liste, etc as vrea doar ordinea oficiala a providerului conform grilei de programe

Eu când dau scanare, aleg ,,alți operatori''.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

daca are cineva TV Box de la Orange si gaseste vreun meniu cu calitatea semnalului acolo poate aparea network ID in format hexa, exista la Digi de ex

@catalin, dacă tv nu are certificare, nu are cum să apară posibilitatea căutării grilei de tv Orange la fel ca cea transmisă de către Digi/UPC. Eu am 3 tv LG, cumpărate în 2011-2012 și am setat alți operatori, că la vremea respectivă nu erau certificate, deși am tv prin digi.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Tu de fapt cauți nod în papură la Orange, dar problema este la TV.
Am cumpărat pentru bunica un smarttv starlight, nu a fost chip să putem aranja canalele și i-am făcut retur și am luat apoi hiunday și aia a fost.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Așa fac și eu de fiecare dată când dau scanare.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Pe TV-ul asta nu exista lista de operatori, nu apar nici UPC nici Digi.
Cu toate astea daca ii bagi codul de retea corect de la UPC le gaseste in ordinea operatorului, daca insa ii dai scanare quick fara cod retea, le pune tot de la 800 in sus ca la Orange.
Ca atare, hai sa ramanem ontopic, cine poate afla acest cod din 5 cifre?

Salut, pentru a face manual scanare ai nevoie de :
symbol 6900,
qam type 256

Cipirix
Cipirix

Cipirix

User level
Nivel
0
79 / 100
puncte
Custom field 2
Cipirix

Deci, cum spune si Calin, poate cineva sa ofere acel Network ID de 5 cifre pe care ar trebui sa il dea providerul, in cazul de fata, Orange? Nu e vorba numai de ordinea programelor. Nu se instaleaza profilul operator si din cauza asta la fiecare pornire cardul se reinitializeaza si cauta timp de 2-3 minute. Culmea e ca scrie in ghidul de instalare si operare acest lucru. Dar Orange nu s-a gandit sa ofere si solutia: un cod de 5 cifre pe care ar trebui sa il cunoasca orice tehnician. Mai mult, ar trebui sa fie public, la fel ca la alti furnizori.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!