Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Comisia Europeană doreşte să oblige producătorii de dispozitive mobile să asigure utilizatorilor „dreptul la reparaţii”

După ce a convenit la un standard unitar pentru încărcătoarele telefoanelor mobile, decizie care va fi publicată sub formă de lege abia în vară, Comisia Europeană îşi îndreaptă privirea către un alt aspect controversat din domeniul tehnologiei: dreptul la reparaţii. Astfel, până în 2021 este aşteptată o lege care să asigure accesul la piese de schimb pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri, tablete şi laptop-uri, pentru a putea să îl repari acasă.

Sursa:

https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/comisia-europeana-doreste-sa-oblige-producatorii-de-dispozitive-mobile-sa-asigure-utilizatorilor-dreptul-la-reparatii-18974516/

Voi ce credeți? Eu cred că e foarte bine!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Încă o veste bună de UE, altfel am fi rămas agățați de service-uri. Sperăm că o să fie bine primită această lege și nu se va lăsa cu preturi mai mari de lansare la telefoane. Mulțumesc frumos!

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (2)

100%

2 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Încă o veste bună de UE, altfel am fi rămas agățați de service-uri. Sperăm că o să fie bine primită această lege și nu se va lăsa cu preturi mai mari de lansare la telefoane. Mulțumesc frumos!

Pentru cei care pot si stiu sa faca asta, ar fi ok, presupun,, dar, nu cred ca sunt foarte multi.. Plus ca, probabil s-ar pierde dreptul la garantie.. Fiecare isi asuma, ce varianta ii convine.. isi repara singur dispozitivul si ramane fara garantie sau il repara cineva care, daca nu este ok, il si inlocuieste.. Nu cred ca li se poate cere sa asigure garantia in orice conditii.. ca nu stii care si cum umbla cu dispozitivul care trebuie reparat..

Sigur ca este buna, nu ca nu as fi facut si inainte asta cu telefoanele mai vechi insa cu astea noi, daca nu ai scule si rabdarea necesara, risti sa strici bunătate de telefon.

Nu cred ca se va bucura de prea multa atentie, fiindca ar trebui sa fii si priceput si sa-ti placa repararea dispozitivelor. Daca mi s-ar strica mobilul eu as prefera sa-l trimit la reparat la o firma specializata care mi-ar oferi si garantie la lucrare.

Salut @Vio73,

Pe mine nu ma incanta aceasta veste, va implica costuri noi pentru producatori care se vor vedea in pretul produselor. Conform internetului cea mai frecventa raparatie intalnita la telefoane este inlocuirea ecranului spart, eu unul nu as face asta acasa. De altfel in articol se mentioneaza:

"Deja există un precedent în UE pentru dreptul la reparaţii. De curând, Comisia Europeană a adoptat o lege similară pentru electrocasnice precum televizoare, frigidere sau maşini de spălat. În timp ce componentele pentru astfel de dispozitive sunt uşor de dezasamblat şi schimbat, este greu de intuit cum va funcţiona o lege similară pentru dispozitivele mobile, care de obicei sunt sigilate şi nu sunt construite pentru acces facil la componentele interne."

Mai mult de o resoftare nu as face acasa pentru ca iti trebuie unelte si cunostinte, iar daca gresesti ceva, probabil se pierde garantia. Nu putem compara telefonul cu marile electrocasnice.
Deci mai bine nu din punctul meu de vedere.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!