Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Porturi inaccesibile din LAN

Salut,

Am un Internet Box 100 de la Orange si am conectat direct un NAS la el. Pe NAS folosesc o aplicatie pe un port random la care ma conectez cand nu sunt in LAN astfel: https://exemplu.com:10000. Atunci cand sunt in LAN si incerc sa ma conectez la https://exemplu.com:10000, nu functioneaza.

Domeniul este rezolvat atunci cand sunt in LAN, dar porturile aplicatiei nu raspund atunci cand dau un telnet in domeniul si portul respectiv. Acelasi lucru se intampla pentru oricare port de pe NAS.

Am configurat port mapping-ul pe router pentru portul respectiv(nu sunt sigur daca trebuia), dar tot nu functioneaza.

Aveti vreo sugestie ca sa rezolv problema? Exista posibilitatea ca functia de NAT loopback sa nu existe pe router si sa cauzeze aceasta situatie?

Multumesc.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Din câte știu, exista ceva probleme cu routerul de la orange. Eu am avut alta problema pe care am rezolvat-o cumpărând un alt raiter, iar cel de la orange a fost făcut din centrala bridge. Problema mea a fost de port forwarding pe care nu o puteam face sub nici o forma cu routerul de la orange. Si în prezent am aceeași problema dar cu media convertorul de la Digi, dar rezolvată în același fel: sunat la relații clienți și cerut să-mi transporte routerul in bridge. Totul funcționează perfect in momentul de fata!

Pare ca problema ar fi ca nu exista public domeniul respectiv. In cel mai bun caz in loc de exemplu.com sa ai ip extern:port, unde iar ar trebui sa existe ip-ul respectiv public.

Nas-ul e accesibil in reteaua interna ca ip si nume prin dns-ul intern, dar nu in reteaua externa printr-un dns global.

Exemplu pt o marca specifica de NAS https://www.synology.com/helpfile/help/DSM/5.2/dsm/enu/Tutorial/cloud_set_up_quickconnect.html

@Dante20: Pentru accesari in LAN aplici modalitatea de acces prin adresa de IP interna (LAN) atribuita NAS-ului de catre router. Pentru acces din exteriorul LAN-ului evident vei accesa prin IP-ul extern care ti-l atribuie operatorul si un port ales de tine. Este regula cea mai simpla a utilizatorilor de Port Forwarding. Nu vei putea accesa EVER un IP intern din LAN, conectat la LAN si utilizand adresa de WAN + port.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Salut @dante20,

Ti-ai rezolvat problema cu porturile? Daca nu, poti scrie un mail in sectiunea contact de pe orange.ro pentru a putea primi ajutor personalizat.

https://www.orange.ro/contact/

Eu tot mai cred ca a dorit accesarea IPului propriu extern din lan. Nici o sansa de succes la asa ceva. Din lan accesezi IPurile de tipul celor din LAN. Mai vedem daca revine cu detalii.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Acelasi lucru cred si eu :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

@Ascary: Incearca sa descui usa incuiata de la intrare in casa cu cheia pe partea din afara si cu tine inauntru. Poti? :)

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Neh,clar nu :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!