Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Prima mașină marca Dacia,100% electric

Dacia a lansat Spring, primul său model electric. Dacia deschide o nouă pagină în istoria sa.
Odată cu prezentarea Shawcar-ului Dacia Spring care prefigurează primul model 100% electric al mărci, arată un comunicat al companiei, care mai anticipează că noul model ar putea fii cea mai accesibilă mașină electrică din Europa
3Martie 2020
sursa: Economica.nett
Voi ce părere aveți despre acest model?
Va deveni o realitate și pe drumurile din România? Mulțumesc anticipat:)

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Suna bine, din mai multe puncte de vedere..

Autonomia de 200km, mai bună decât a altor marci, pretul până în 20.000 €, mult mai scăzut decât al altor marci si, dacă se produce în România, este un lucru bun pentru țara noastră.. să mai producem și noi ceva, nu doar să ajutăm economia altora..

Este o mășina frumușică și cu aspect de SUV, preferatul meu :)

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/dacia-isi-va-lansa-marti-primul-sau-model-de-masina-electrica-1269321

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Autonomie reală scăzută, vreo 150 km, posibilități de încărcare redusă în orașe, mai ales pentru cei care stau la bloc, lipsa infrastructurii electrice în țară. Mașină va fi de clasă mică, cu aspect de SUV. Prețul pare atractiv, în condițiile în care statul român va mai acorda o subvenție de 10000 $.

Presupun ca, având în vedere direcția în care suntem împinși, vor apărea mai multe statii de încărcare.. Eu am una la coltul blocului.. Sunt puțin fan Skoda, dar, în timp, cine stie..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Ai dreptate Jay, o astfel de mașină ar fi perfectă și pentru București, unde în unele zile abia că mai poți respira. Autonomia este destul de bună, o mașină aproape perfectă pentru oraș și nu numai. Să sperăm că va intra în producție cît mai repede posibil. Compania precizează că vor fabrica 50.000 unități anual, la prețul de 20.000€, ceea ce ar însemna 1miliard €. O sumă destul de acceptabilă pentru o companie românească.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Eu raman la parerea ca masinile electrice,hibride sau total,au preturile un pic cam umflate. Atata timp cat vor mentine aceste preturi sus tot cei cu dare de mana le vor cumpăra,iar noi restul,in cel mai bun caz o masina noua cu consum mic sau de regula un SH. Producatorii s-o lase mai moale cu tarifele si astfel isi vor vinde si ei mai bine acareturile si noi vom fi mai multumiti. In rest ce sa zic,Dacia nu mai e de mult a noastra,nu mai are nimic romanesc in afara sudorii muncitorului,asa ca nu ma incearca nici un sentiment de mandrie nationala.

Cred că mașinile electrice sunt de viitor. Eu cred că pt oraș este o mașină acceptabilă. Stațiile de încărcare vor fi destule dacă se dezvoltă această industrie. Compania Dacia a avut un declin de 30% la vînzări pe primele 2 luni ale anului, 36% Germania, 16%Marea Britanie. Piața mașinilor Diessel/ benzină este în declin, în schimb au o creștere de 76% la cele electrice și de 98% la Hibride.

Sursa :https://www.digi24.ro/

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Chiar și așa, macar sunt niște locuri de munca.. Dacă nu mai are nimic altceva Românesc.. :)
Se pare ca tarile care au renunțat la diesel nu stau asa bine, la scăderea poluării, cum au crezut..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Dacă vor face și stații de încărcare mult mai dese și se va mări un pic autonomia (la măcar 300 km), iar timpii de încărcare să nu depășească de 15-20 minute, ăsta este viitorul. Sigur, o să fie greu să ne obișnuim, dar problemele de mediu sunt reale și trebuie să facem ceva în acest sens.Eu unul, dacă apare pe piață, sunt tentat să-l testez! Mulțumim de topic!

Ca și posesor de Duster, încă din 2012, pot sa spun ca versiunea asta electrica este cel puțin interesanta. Eu sunt un fan al mărcii, chiar dacă ea nu are nimic romanesc ( și nici nu prea a avut vreodată. Dacia este o copie după un Renault frantuzesc, noi de-a lungul timpului nu am prea făcut nimic sa o inbunatatim, doar am mai schimbat câte ceva pe ici pe colea, de multe ori rezultatul fiind bătăi de cap suplimentare în fiecare duminica, în parcările romanilor).
Varianta electrica este perfecta pt oraș, cu autonomia m-aș descurca, vad ca au inceput sa apară destul de multe stații de încărcare prin oraș, și oricum, exista mereu varianta încărcării acasă.
Acuma în privința poluării, orice model hibrid sau electric nu face decât sa mute cantitatea de noxe din orașe către uzinele producătoare de energie electrica și de mașini, bineînțeles. Nu cred, realmente ca reducem poluarea per total, dacă folosim cât mai multe mașini electrice pt ca producerea lor și a energiei necesare funcționarii lor încă este poluanta. Singurul beneficiu, deocamdată, este ca mai reduce poluarea în orașe.
Dar, concluzionând, modelul arata foarte frumos, și fiind primul din gama, ar trebui sa fie și foarte fiabil.

Mai durează până când vom renunța la mașinile clasice.
Pasul făcut de Dacia urmează trendul mondial ceea ce e foarte bine, grupul Renault (din care face parte Dacia) are tradiție în fabricarea de automobile electrice.
Vom vedea curând acest model Dacia electric, cel mai ieftin de pe piață.

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Nu știu dacă la noi mai există ceva românesc, în afară de portul popular și agricultura tradițională. Acest prototip este ansamblat în România sub licența Dacia. Chiar dacă este în colaborare cu Renault, mi se pare un pas înainte pentru viitorul acestei companii .Pentru început autonomia este destul de bună pentru o mașină de oraș, stațiile de încărcare vor fi suficiente pe viitor, despre asta se vor ocupa și primăriile, este și în înteresul lor pentru a menține poluarea în limitele admise. Pe viitor poate vom putea respira un aer mai puțin poluat de noxele emise de mașini.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Și eu merg pe mâna Dacia/Renault de mulți ani, dar la partea electrică cred că sunt cam toți la stadiul de pionierat. O să vedem cum evoluează lucrurile, mai ales că tot mapamondul se confruntă cu o criză economică ce abia se conturează. Oricum, este o soluție de luat în seamă!

Sper ca lucrurile să meargă destul de bine în continuare. La început prețurile vor fi puțin cam mari și nu mulți își vor permite pentru a achiziționa o astfel de mașină. După intrarea în producție de serie prețurile vor mai scădea, pentru viitorul apropiat este singura soluție care are posibilități nelimitate, datorită și surselor de energie regenerabilă.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!