Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Xiaomi patenteaza hibridul SIM şi card microSD

Xiaomi propune un concept nou: cardul SIM care este şi microSD. Giz China notează că producătorul a obţinut deja patentul pentru această idee.

 

Conform informaţiilor neoficiale despre acest „hibrid” microSD/ SIM va fi compatibil cu reţelele 5G, dar, aparent, foloseşte o tehnologie care nu seamănă cu cea a sloturilor microSD pe care le folosesc producătorii în prezent. Unii internauţi speculează că aceste noi carduri de memorie vor putea să fie folosite doar pe dispozitivele Xiaomi sau Redmi.

 

Sursa 1 - https://www.descopera.ro/lumea-digitala/18921589-xiaomi-reinventeaza-felul-in-care-poti-utiliza-o-cartela-sim-pacat-ca-nimeni-nu-s-a-gandit-la-asta-pana-acum

Sursa 2 - http://www.gizchina.com/2020/02/22/xiaomi-will-launch-a-sim-card-that-also-works-as-a-microsd/

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Xiaomi ia startul mult mai devreme decat ceilalti si, la prima vedere par sa faca asta doar pentru ei.. :))
Daca ies bani din asta, nu vad de ce n-ar putea imparti inventia si cu ceilalti, daca exista interes..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Daca ceilalti platesc pot imrumuta si utiliza si ei aceasta tehnologie.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Interesantă ideea,astfel mai economisesc si din spatiul destinat sloturilor. Acum poate fi doar unul si pentru card si pentru SIM.E-SIM-ul a fost un concept revolutionar dar iata ca se poate si mai mult.

Este interesant, mă gândeam mai demult, de ce unui sim nu i se poate aloca și spațiu de stocare mai mare, cum se pot stoca numere și sms-uri, în prezent.

Nu cred ca spatiul de stocare in sine a fost si este problema in cazul SIM-urilor. Problema este data de viteza de transfer a datelor. Observati ca dupa un restart de telefon, de regula, dureaza putin pana cand telefonul reuseste sa-si refaca index-ul cu numelere de contact din SIM.

Cel mai progabil, odata cu aparitia 5G, telefoanele mobile vor fi capabile sa filmeze 5K sau chiar 6K. Pentru continut video in format 6K sau chiar 4K ai nevoie de viteze foarte mari de scriere / citire a datelor.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Si totusi am vazut au aparut pe piata camere care filmeaza in 5k,dar probabil ca nu inregistreaza pe un card ci poate intr-o memorie interna si apoi utilizatorul transfera datele la viteza care ii permite gadgetul pe care transferă.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!