Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Videoclipuri filmate cu iPhone 11 Pro

Apple era deja lider de piaţă pentru funcţiile de filmare de pe smartphone-uri chiar şi înainte de iPhone 11, însă odată cu lansarea noii generaţii, compania a împins şi mai mult aceste capabilităţi. La lansarea telefoanelor iPhone 11 şi iPhone 11 Pro, compania s-a lăudat cu mai multe funcţii de filmare avansate, printre care şi posibilitatea de a filma simultan cu mai multe camere, iar deja mai mulţi artişti şi-au filmat videoclipuri cu noile iPhone-uri.

Selena Gomez - Lose You To Love Me

Lady Gaga - Stupid Love

Selena Gomez - Look At Her Now

Trebuie mentionat faptul ca echipele de productie au apelat la mici trucuri in procesul de realizare al acestor videoclipuri si anume:

- cel mai probabil telefonului i-a fost atasat un telescop profesionat;

- sa folosit echipament cu stabilizare giroscopica;

- partea de post productie s-a relizat intr-un studio profesionist utilizand echipamente profesioniste;

Pe aceeasi tema, in anul 2008 trupa Voltaj a lansat "Dematurizarea" , primul videoclip muzical filmat cu un telefon mobil, LG KS360 , proiect sustinut la acela vreme de Orange Romania

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Super tare, cred ca si super economie :)).. de bani si timp..
Mi-a placut clipul cu Voltaj, nici nu-mi venea sa cred ca este filmat cu telefonul.. la vremea aia.. Statea bine LG.. :)

Eu consider ca pe langa calitatea superioara de filmare, folosirea acelui mobil in realizarea videoclipurilor este si o strategie de marketing de a aduce iar in centrul atentiei firma Apple.

Evident ca nu putem exclude posibilitatea ca productia acelor videoclipuri sa fie partial sau total finantata de catre Apple.

Un alt exemlu este scurtmetrajul Olive, ca la momentul productiei a fost filmat in intregime cu un smartphone Nokia N8. Cateva imagini din culisele productie pot fi urmarite in clipul de mai jos.

In imaginile din culise, se pot observa echipamentele profesionale utilizate la reaizarea productiei: obiectiv profesionist, stabilizare, lumini profesionale, etc.

Apple a lansat un clip de 5 ore filmat dintr-o bucată cu iPhone 11 Pro. La finalul filmării, telefonul încă mai avea baterie.

Clipul este integrat în seria „Shot on iPhone 11 Pro” şi se numeşte Hermitage. Numele aparţine muzeului Hermitage din St. Petersburg, Rusia, care este subiectul acestui clip, toate cele 45 de galerii cu peste 588 de exponate fiind filmate în mare detaliu folosind un iPhone 11 Pro, care pare să fie amplasat pe un dispozitiv de stabilizare. Poţi vedea aproape toate operele de artă din muzeu, cât şi diverse reprezentaţii live ale unor instrumentişti şi dansatori de balet.

Întregul scop al acestui clip este să demonstreze faptul că iPhone-ul poate filma 5 ore, 19 minute şi 28 secunde de material 4K la 30 de cadre pe secundă. La finalul filmării, bateria telefonului mai avea încă 19% din capacitate. În tot acest timp, telefonul a fost folosit cu ecranul pornit şi a filmat în continuu, fără să se întrerupă şi fără să se supraîncălzească, cum am întâlnit în cazul altor telefoane de top.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/apple-a-lansat-un-clip-de-5-ore-filmat-dintr-o-bucata-cu-iphone-11-pro.-la-finalul-filmarii-telefonul-inca-mai-avea-baterie-video-18961697/


Tind totusi sa cred ca la filmare s-a utilizat un telefon stoc, fara alte aplicatii terte instalate si optimizat la maximum pentru a nu avea consumatori inutili de resurse.

Apple lansează un serial filmat integral cu iPhone 11

Încă de când a fost lansată seria iPhone 11, Apple a împins în față în special funcțiile de filmare ale noilor sale telefoane, știind deja probabil că performanța foto nu va putea să țină pasul cu modelele altor producători. Astfel, oferind funcții precum filmare simultană cu mai multe camere și o calitate mai bună a imaginii, cât și stabilizare de calitate, aceste modele sunt întotdeauna în topurile recomandărilor pentru filmare pe telefon. După mai multe videoclipuri filmate cu iPhone 11 Pro, Apple prezintă acum și primul serial filmat integral cu telefoanele sale.

Fraggle Rock: Rock On! este un serial pentru copii cu păpuși în stilul Muppets. Aceasta reprezină întoarcerea seriei Fraggle Rock pe micile ecrane, după o absență de pe televiziunile prin cablu. Întrucât pandemia COVID-19 împiedică producătorii acestei serii să se întâlnească în studiouri profesionale și să aibă acces la echipamentele profesionale necesare realizării unui serial, aceștia au decis să creeze o mini-serie folosind dispozitivele pe care le au la îndemână.

Fiind un serial dedicat serviciului Apple TV+, Fragle Rock: Rock On! este filmat în totalitate folosind dispozitive iPhone 11, membrii echipei filmând independent secvențele la domiciliu. Întregul serial este filmat pe telefoanele Apple din diverse părți ale Statelor Unite ale Americii.

Serialul va fi disponibil pe Apple TV+ în mod gratuit, indiferent dacă utilizatorii au sau nu un abonament la acest serviciu. Mulți probabil au însă și abonamente, întrucât oricine cumpără un iPhone, o tabletă iPad sau un computer Mac în această perioadă, primește automat și un an de abonament la TV+ gratuit. Desigur, accesul la Apple TV+ nu este tocmai simplu din toată lumea, întrucât accesul este restricțional la doar câteva țări.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/muzica-si-filme/apple-lansea...

Sursa 2 - https://techcrunch.com/2020/04/21/apples-new-fraggle-rock...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!