anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei Search alternativa Google Search

FaraUnID
Campion certificat

Odată cu lansarea Honor View30 Pro şi a modelelor din gama P40, Huawei încearcă să îşi convingă utilizatorii că serviciile Google nu sunt esenţiale. Internauţii au remarcat faptul că aceste noi modele par a nu avea o aplicaţie dedicată pentru căutări, totuşi, unele rapoarte sugerează că Huawei a început deja faza beta a testării unei astfel de aplicaţii.

 

Internauţii au subliniat faptul că versiunea acestei aplicaţii de căutare pe care Huawei a făcut-o deja publică pe unele forumuri este simplă în comparaţie cu versiunea Google. Astfel, Google App oferă acces la rezultatele căutărilor motorului de căutare al Google, Google Assistant, Google Lens, Google Podcast dar şi alte servicii; aplicaţia de la Huawei pare a oferi doar acces la paginile de internet şi o scrutătură către un serviciu pentru starea vremii.

 

Huawei Search, conform User Agreement, este operat de către Aspigel Limited, subsidiara Huawei din Irlanda, către care gigantul chinezesc şi-a mutat o mare parte din serviciile de software mobil.

 

Una dintre întrebările pe care experţii în tehnologie o pun priveşte motorul de căutare care este folosit de către Huawei Search.

 

În prezent, Huawei Search este în primele faze de dezvolatare şi, din această cauză, este prematur să spunem că poate reprezenta o alternativă decentă la serviciile Google, dar unii experţi sunt de părere că, în timp, ar putea deveni un competitor decent.

 

Sursa - https://www.descopera.ro/lumea-digitala/18915552-ce-are-de-gand-sa-faca-huawei-pentru-a-limita-sanctiunile-google-sefii-companiei-au-luat-o-decizie-radicala-si-totodata-riscanta

 

Iata ca dupa implementare propriului magazin e aplicatii App Gallery despre care am mentionat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2227027-prezentare-huawei-2020-romania-40-aplicatii-romanesti... cei de la Huawei lucreaza la implementare propriului motor de cautare ca o alternativa la mult mai titratul Search oferit de Google.

 

Sunt curios daca acest Huawei Search va fi implementat doar pe telefoanele Huawei sau va fi imprumutat si de partenerii Oppo, Vivo, Xiaomi alaturi de care Huawei lucreaza la dezvoltarea si implementare App Gallery https://comunitate.orange.ro/questions/2226984-huawei-oppo-vivo-xiaomi-lucreaza-alternativa-google-p...

7 Răspunsuri 7

Ascary
Campion certificat
Cred ca doar pe terminalele lor altfel chiar daca am pune un apk. pe telefoanele noastre non Huawei primim notificari de spionaj 🙂

Razvan
#StarMember
Oricum tot google rămâne nr. 1 la căutări, cu cele mai relevante rezultate. Eu îl folosesc doar în browser, nu simt nevoia de aplicație google/alt motor de căutare dedicată.

FaraUnID
Campion certificat
Suprematia Google nu poate fi contestata, acest aspect este o certitudine. Dar, daca si alti producatori din China vor adopta si vor contribui la acest Serach implementat de Huawei in detrimentul celui de Google, lucrul acesta va fi resimitit de catre gigantul american. Cea mai buna comparatie la care ma gandesc acum este Yandex, care este numarul 1 in Rusia si care are o cota importanta de piata si tari precum Belarus, Kazahstan și Ucraina.

Jay
Campion certificat
Unde-s doi, puterea creste, daca fac si asocierile care trebuie, poate nu-i vor ajunge pe cei de la Google, dar, macar ii mai sperie putin :)))

Vio73
#StarMember
Se descurcă și chinezii cum pot! Dacă americanii nu i-au vrut consumatori, acum îi au competitori!

Ascary
Campion certificat
Mi s-a cam luat de politicile americane. Pacat de brandurile consacrate, Apple si Dell al caror admirator sunt, dar parca nu mai imi vine sa cumpar nici produsele lor.

FaraUnID
Campion certificat
Huawei Search devine Petal Search o alternativă la Google Search și Play Store Cu această nouă aplicație, Huawei intră în domeniul căutărilor online, însă nu face din asta un business, precum Google. Compania se laudă cu faptul că nu afișează reclame în rezultate, deci datele utilizatorilor nu vor fi folosite în scopuri comerciale. De altfel, securitatea datelor pare să fie un subiect important pentru Huawei pe noul Petal Search. Există mod incognito, căutări protejate pentru conținut explicit și alte opțiuni de siguranță. Ce face Petal Search? Serviciul Huawei Search a fost lansat însă sub numele Petal Search. Aceasta beneficiază de o interfață familiară celor care au folosit serviciile Google până acum și oferă posibilitatea de a căuta multe lucruri. De exemplu, aplicațiile sunt domeniul pe care se concentrează foarte mult acum, dar Petal Search oferă și informații despre vreme, știrile zilei, scoruri din sport și calendarul competițiilor, cât și căutări pentru clipuri video, imagini și muzică. Ba există chiar și posibilitatea de a căuta informații referitoare la călătorii precum căutarea de camere de hotel sau căutarea de bilete de avion. Huawei spune că poți găsi inclusiv informații despre magazine și alte tipuri de afaceri locale. Rezultatele căutărilor din spatele serviciului Petal Search sunt oferite de Bing, serviciul de căutare al Microsoft. În cazul căutărilor de aplicații, Petal Search va găsi atât aplicații care sunt listate în AppGallery și te va trimite acolo, cât și aplicații din alte surse precum Amazon, APKPure, APKMirror, etc. Desgiur, această soluție nu este optimă, însă este mai elegantă decât căutarea individuală a aplicațiilor pe fiecare magazin în parte. De altfel, poți apăsa pe butonul de „Instalare” din aplicația Petal Search și ești trimis direct în magazinul în care se află. Petal Search pare să fie o soluție mai performantă și mai elegantă la o problemă cu care Huawei se confruntă deja de un an. Desigur, nu va fi potrivită pentru toți utilizatorii, însă ar putea face experiența de utilizare mai confortabilă pentru o parte dintre utilizatori. Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/huawei-lanseaza-petal-search-o-alternativa-la-google-search-si-play-store-19146056/