Întrebare fară răspuns

NVIDIA GeForce Now Serviciu de Gaming In Cloud

În ultima vreme, am fost asaltaţi din aproape toate direcţiile de serviciile de game streaming, care încep să apară precum ciupercile după ploaie, promiţând că ne vor înlocui consolele sau PC-urile pe care le folosim în mod uzual pentru a ne juca.

 

 

Înainte de a continua, trebuie să explicăm, pe scurt, ce înseamnă “game streaming”: acest gen de servicii promit să ruleze cele mai solicitante jocuri pe servere dedicate şi să transmită un flux video către dispozitivul personal al utilizatorului. Acesta controlează acţiunea, trimiţând comenzile (prin intermediul tastaturii, mouse-ului, al unui touchscreen sau al unui controller) către respectivele servere. Astfel, deşi este eliminată problema specificaţiilor hardware locale necesare pentru a rula un joc, îşi fac apariţia noi impedimente precum întârzierile apărute între introducerea unei comenzi şi efectul acesteia în fluxul video recepţionat de client sau pur şi simplu calitatea compresiei acestui flux video.

 

 

NVIDIA şi-a îndreptat privirile şi către colţişorul nostru uitat de lume, lansând versiunea finală de GeForce Now, după câţiva ani în care serviciul s-a aflat într-o continuă testare beta. Cu ce se diferenţiază însă GeForce Now de concurenţa de la Google sau PlayStation? Pe lângă o interfaţă familiară tuturor celor care au folosit o placă video NVIDIA în ultimul deceniu, GeForce Now vine cu o propunere deosebit de interesantă şi atractivă: dacă detineţi anumite jocuri pe Steam, Epic Games Store etc., le veţi putea accesa şi rula şi prin GeForce Now fără alte costuri suplimentare.

 

 

 

 

 

Pentru gamerii înrăiţi de pe PC, aceasta poate fi considerată soluţia optimă, NVIDIA neforţându-te să achiziţionezi încă o dată jocurile pe care le deţii deja pe PC. Pentru cei mai puţin obişnuiţi cu ecosistemele de gaming aferente PC-ului, testarea GeForce Now ar putea reprezenta o ocazie de familiarizare cu Steam, spre exemplu, jocurile astfel achiziţionate fiind păstrate în librăria acestui serviciu, în cazul in care utilizatorul ar dori să facă pasul către un PC sau un laptop de gaming tradiţional.

 

 

Partea mai puţin plăcută a acestei ecuaţii este reprezentată de reticenţa anumitor publisheri de a-şi oferi jocurile prin intermediul acestui serviciu.

 

CÂT COSTĂ ŞI CUM POŢI SĂ-ŢI FACI CONT LA PLATFORMA DE GAME STREAMING GEFORCE NOW

 

Din fericire, înainte să investească într-un asemenea serviciu, oricine poate încerca NVIDIA GeForce Now complet gratuit. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi site-ul https://www.nvidia.com/en-eu/geforce-now/, şi să faceţi click pe butonul “Join Now”. Veţi fi apoi invitaţi să optaţi pentru unul dintre cele două planuri pe care NVIDIA le oferă în prezent pentru GeForce Now: Free sau Founders.

 

După cum îi lasă de înţeles si denumirea, planul Free este gratuit, însă impune şi anumite limitări: sesiunile de joc pot dura maximum o oră, iar, în cazul în care serverele NVIDIA sunt aglomerate, abonaţii Free nu vor beneficia de prioritate la conectare în faţa celor care aleg planul plătit. Founders, în schimb, elimină aceste impedimente: sesiunile de joc se pot întinde până la şase ore fiecare (mai mult decât suficient chiar şi pentru jocurile pretenţioase), iar abonaţii de acest tip sunt prioritizaţi atunci când vine vorba de accesarea serverelor.

 

Mai mult, hardware-ul serverelor puse la dispoziţia abonaţilor Founders este semnificativ mai puternic decât cel aferent abonamentelor Free, permiţând şi activarea efectelor RTX (ray tracing în timp real) în jocurile care oferă suport pentru aşa ceva. Pentru toate aceste facilităţi, NVIDIA practică un preţ promoţional de numai 5,49€ / lună, în cazul unui abonament anual. Totuşi, primele 90 de zile sunt oferite gratuit, deci puteţi testa şi abonamentul Founders fără a plăti, cel puţin în primă fază. Nu în ultimul rând, este bine să ştiţi că vă puteţi loga la GeForce Now fie folosind un cont NVIDIA (ar trebui să-l aveţi deja dacă folosiţi GeForce Experience în mod curent), fie prin intermediul contului dvs. de Facebook sau Google.

 

DETALII TEHNICE ŞI JOCURI

 

În stadiul actual, GeForce Now poate afişa o rezoluţie maximă de 1920x1080 (1080p), cu un framerate de cel mult 60 de cadre pe secundă. De altfel, aplicaţia pune la dispoziţie o sumedenie de setări, prin intermediul cărora puteţi micşora aceşti parametri, în eventualitatea în care nu dispuneţi de o conexiune la Internet foarte performantă.

 

JOCURI DE PC PE MOBIL: GEFORCE NOW PE ANDROID

 

Pe lângă ediţiile de PC (Windows) şi Mac, NVIDIA pune la dispoziţia doritorilor şi o aplicaţie GeForce Now pentru terminalele mobile bazate pe sistemul de operare Android. O puteţi descărca gratuit prin intermediul Google Play Store.

 

Odată instalată, aplicaţia beneficiază de o interfaţă asemănătoare cu cea a suratei mai mari pentru PC şi Mac, operaţiunile de login şi selectare a jocurilor fiind destul de facile.

 

Sursa - http://jocuri.go4it.ro/nvidia-geforce-now

 

Pentru novici: Cei de la NVIDIA pun la dispozitia utilizatorului un computer / server de gaming in cloud, accesul la aceste fiind posibil prin intermediul aplicatiei dedicate. Partea frumoasa este ca te poti juca cam orice joc pe orice dispozitiv -inclusv jocuri de PC jucate pe telefon cu android - conditia esentiala finnd accea de a detine legal jocul respectiv.

 

Am vazut cliuri in care jocuri de cea mai recenta versiune si care necesita super cerinte hardware, cu ajutorul NVIDIA GeForce Now rula in conditii mai mult decat satisfacatoare pe niste ultraportabile de buget cu placa video integrata si procesor cu racire pasiva.

 

Sunt absolut convins de faptul ca ti-ai dorit macar odata sa joci cea mai recenta versiune a jocului preferat, dar PC-ul tau dispune de o configuratie hardware mult inferioara cerintelor minime recomandate de producator. Acum, cu ajutorul NVIDIA GeForce Now, problema a fost rezolvata.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
 • Răspunde
 • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Gamerii care au adunat sute sau mii de titluri in libraria de Steam, o pot sincroniza automat acum cu serviciul. Sincronizarea se va realiza automat, dupa activarea functiei Game Sync iar jocurile compatibile vor fi adaugate automat in libraria platformei GeForce NOW. Functia se activeaza din meniul Settings si le va adauga automat in sectiunea „My library”.

Alaturi de Game Sync, GeForce NOW a primit Game Ready si NVIDIA Highlights. NVIDIA Highlights este o functie care inregistreaza automat momentele cheie din timpul jocului, disponibila de o buna perioada pentru placile NVDIA. Game Ready va aduce optimizari ale driverelor inca din prima zi de lansarea a jocului.

Saptamana aceasta s-au mai adaugat pe lista 11 jocuri compatibile, inclusiv titluri lansate proaspat precum Blightbound si Hellpoint. Lista completa de jocuri noi adaugate:

 • Blightbound (lansat recent 29 iulie)
 • Hellpoint (lansat pe 30 iulie, Epic Games Store si Steam)
 • Dead Age 2 (joc lansat pe Steam – 16 iulie)
 • Far Cry 3 (Epic Games Store)
 • For The King (Epic Games Store)
 • Life is Strange – Before the Storm
 • Magic the Gathering: Arena (Epic)
 • South Park: The Stick of Truth (Epic)
 • Stationeers
 • This War of Mine (Epic)
 • Warface

Pe langa toate aceste nebunii aduse cloud gaming-ului, ASUS a colaborat cu NVIDIA lansand un router gandit in mod special pentru GeForce NOW. Router-ul ofera latente foarte scazute, optime pentru streaming-ul jocurilor la o calitate inalta si un input lag scazut, facilitand experienta din timpul jocului. Router-ul RT-AX86U, ofera o functie interesanta numita Quality of Service (QoS), care iti permite sa prioritizezi traficul retelei stric pentru GeForce NOW.

Sursa - https://zonait.ro/geforce-now-primeste-un-update-foarte-i...

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!