Întrebare fară răspuns

Microsoft va lansa sistemul antivirus proprietar Defender pe iOS şi Android

Sistemul de securitate şi antivirus integrat în sistemul de operare Windows, Defender, va fi lansat în curând şi pe sistemele de operare mobile Android şi iOS. Microsoft a dezvăluit aceste planuri de curând, iar software-ul va putea fi folosit în special de către companii pentru a-şi feri angajaţii de atacuri de tip malware şi phishing. Aceasta nu este prima dată când Defender este disponibil pe o altă platformă decât Windows, Defender Advanced Threat Protection fiind deja lansat pe macOS.

 

 

Conform anunţului, Defender Advanced Threat Protection (ATP) va servi drept un strat în plus de protecţie pentru utilizatorii de mobile şi va servi drept protecţie preventivă pentru atacuri, va putea detecta intruziunile şi va oferi unelte automatizate pentru investigaţii şi răspuns pentru posibile vulnerabilităţi.

 

 

Conform Rob Lefferts de la Microsoft, Defender ATP va fi folosit pentru atacuri din exteriorul platformelor iOS şi Android, întrucât acestea sunt deja platforme destul de sigure atunci când vine vorba despre instalarea de malware:

 

 

„Sunt platforme destul de sigure, dar „destul de sigur” nu este acelaşi lucru cu sigur. Malware nu se intâmplă de obicei pe aceste platforme”, a declarat Lefferts.

 

 

Singurele metode prin care poţi instala malware pe Android, de exemplu, este să aprobi instalarea de aplicaţii din surse neoficiale, din afara Google Play Store. Defender va putea detecta astfel de atacuri şi le va bloca. De asemenea, va putea detecta pagini de phishing, care doresc să „fure” datele personale ale utilizatorilor.

 

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/software/microsoft-va-lansa-sistemul-antivirus-proprietar-defender-pe-ios-si-android-18871225/

 

Sursa 2 - https://www.cnbc.com/2020/02/20/microsoft-plans-antivirus-software-for-android-and-ios-devices.html

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pe sistemul mai bine să fie, decât deloc ☺...
Cred ca, în primul rând, ar trebui să evităm noi să descarcam aplicatii de unde n-ar trebui.. Dar, e bine si ca apar astfel de soft-uri, care pot bloca paginile să fure, acum, ideea e să le blocheze si atat, nu să arunce si un ochi in datele tale.. :))
Am avut o problemă cu un telefon mai vechi.. se intampla să mai deschizi cate o pagina si apar tot felul de ciudățenii, pe care încerci să le închizi si, surpriza, apesi pe "x" dar in loc sa închizi se deschide pagina.. aparea o alertă pe ecran si se blocase, n-am știut ce sa-i fac, asa ca i-am scos bateria :)))..
Acum, e mai greu să faci asta.. pentru ca nu sunt detasabile..

Windows Defender este destul de bine cotat pentru o solutie antivirus gratuita (ma rog inclusa in licenta de Windows) si care se descurca onorabil fara a paraliza PC-ul in momentul in care efectueaza o scanare amanuntita a sistemului.

O veste bună!
Windows Defender este o soluție antivirus cu o reputație excelentă.
Sunt curios cum va funcționa pe un sistem Android.

Nu cred ca va fi gratuit. Microsoft nu a fost niciodata societate de binefacere. Miliardele alea nu s-au adunat asa din nimic :))

Oricum si daca l-as achizitiona ar fi deja al treilea strat de protectie,primul fiind Knoxul Samsungului iar celalalt antivirusul oferit de Orange pe telefon.Cam multe pentru un amarat de telefon :)))

Și eu folosesc tot Windows 10 pe toate laptopurile și sunt foarte mulțumit. Desktop-ul nici nu l-am mai pornit, pentru că e prea vechi.

Cam trece si vremea desktopurilor,laptopurile de top au devenit atat de puternice incat,pentru utilizatorul obisnuit,nu exista program,joc,editare etc care sa nu poat fi facut/dus si cu el. Prevad si o scadere drastica a vanzarilor de componente pentru desktop.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!