Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Atenție: Troian bancar ce foloseste campanii SMS pentru a fura date

Cunoscutul troian bancar Ginp se foloseste acum de campanii SMS pentru a fura credențialele victimelor

Cercetătorii Kaspersky au identificat o nouă versiune a troianului bancar Ginp care, spre deosebire de versiunea standard, are și capabilități de interceptare și expediere a mesajelor SMS, dar și funcții ce permit colectarea informațiilor bancare.

Mesajele expediate către potențialele victime creează iluzia că sunt din partea unui furnizor de servicii bancare și informează utilizatorii că au conturile blocate, iar pentru recuperarea acestora trebuie utilizată aplicația prezentată de către ei.

După instalare, aplicația solicită utilizatorilor să introducă credențialele bancare, cum ar fi contul de utilizator și parola, sau informații de pe cardul bancar, informații pe care le colectează și le raportează atacatorilor.

La momentul actual, campania a fost identificată doar în Spania, dar cercetătorii Kaspersky se așteaptă ca aceasta să se propage în mai multe state.

Pentru protecția dumneavoastră, se recomandă instalarea doar a aplicațiilor de pe Google Play Store, dar și mare atenție la mesajele primite și informațiile solicitate de acestea.

Sursa - https://www.deccanchronicle.com/technology/in-other-news/...

Răspunsuri

Am auzit si eu de aceasta tehnica, sper doar sa fim feriti de acesti hackeri, si ca in viitorul apropiat companiile de profil vor crea sistem care sa detecteze informatiile care ar putea fi daunatoare.

Dezavantajul erei digitale.. esti constant in pericol de a-ti fi furati banii.. si nu numai.. Din pacate, hotii se adapteaza mai repede la tehnologiile noi, decat oamenii de buna credinta.. E bine sa fim mereu atenti la ce, de unde primim si ce ne cere sa facem...

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Niciodata nu poti fi in siguranta. Atacatorii profita de naivitatea utilizatorului si expoateaza la maxim toate bug-urile din sistem.

Ok, dar asa cum tehnica hackerilor se diversifica, cea a celor care se ocupa de antivirusi de ce s-ar putea imbunatati? Nu este interesul general satisfacerea clientilor..?

Dezavantajul erei digitale, cineva este mereu pregatit sa-ti goleasca buzunarele virtuale.. Din pacate, cei care se ocupa cu astfel de activitati sunt mereu mult mai bine pregatiti decat oamenii de buna credinta..
Trebuie sa fii foarte atent la ce mesaje primesti, de unde la primesti si ce ti se cere sa faci..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Amenintarile de tipul zero day sunt extrem de greu de identificat si de cele mai performante suite de securitate. Ca de aceea se si numesc zero day. Din momentul in care sunt descoperite si pana in momentul in care producatorul suitei de securitate o adauga in baza de date, foarte multi utilizatori cad victime.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!