Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Trump ţinteşte tăierea accesului Huawei de la furnizorii globali de microprocesoare

Statele Unite ar putea dubla sancţiunile comerciale la adresa Huawei cu noi legi gândite să blocheze vânzările de microprocesoare, companii precum gigantul taiwanez TSMC fiind direct vizate.

 

În prezent cel mai mare producător de microprocesoare din lume, după valoarea contractelor, TSMC este unul dintre furnizorii cheie de componente pentru produsele Huawei, propunerea discutată la cel mai înalt nivel de administraţia Trump echivalează cu o declaraţie de război la adresa companiei chineze. Deşi aprobarea acesteia este departe de a fi sigură, măsura ameninţă să dea o grea lovitură pentru Huawei, afectând inclusiv vânzările din piaţa chineză, susţinute până acum cu succes de propaganda cu iz naţionalist a guvernului de la Beijing.

 

Important de spus, TSMC este un important fabricant de microprocesoare pentru HiSilicon, ramura producătoare de chipseturi a Huawei.

 

Huawei se află în centrul unei bătălii pentru dominaţie tehnologică globală dus între Statele Unite şi China. Pe de o parte, Statele Unite încearcă să-şi convingă aliaţii să excludă echipamentele livrate de Huawei din viitoarea infrastructură de comunicaţii 5G, pe motiv că produsele companiei ar putea fi folosite de China pentru înlesnirea activităţilor de spionaj. În timp ce Huawei a negat în mod repetat afirmaţia, oficialii americani nu au reuşit să vină cu dovezi consistente care le susţină acuzaţiile aduse în mod repetat.

 

Pentru a bloca vânzările mondiale de cipuri către Huawei, autorităţile americane ţintesc modificarea Foreign Direct Product Rule, un set de reglementări care supun unui control mai stric anumite bunuri, tehnologii şi software fabricat în afara SUA. În versiunea modificată, discutată deocamdată la stadiul de proiect, legislaţia va permite guvernului SUA să forţeze companiile străine care folosesc echipamente de fabricare a microprocesoarelor bazate pe tehnologii dezvoltate în SUA să obţină o licenţă americană înainte de furniza componentele rezultate către Huawei. Măsura ar reprezenta o extindere majoră a controlului impus asupra exporturilor, de natură să nemulţumească aliaţii SUA din întreaga lume.

 

Deocamdată, niciuna dintre părţile implicate - Departamentul de Comerţ al SUA, Huawei şi TSMC - nu au acceptat să ofere comentarii oficial pe marginea acestui subiect.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/business/administratia-trump-tinteste-taierea-accesului-huawei-de-la-furnizorii-globali-de-microprocesoare-18860377/

 

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Ma intreb daca Trump nu va mai prinde un mandat,se vor ridica sanctiunile impotriva Huawei? :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Cred ca sunt cateva lucruri care-i dau cosmaruri lui Trump si lipsa de somn creeaza monstri :))).
Poate si nivelul la care a ajuns.. nu stiu, dar, ma intreb daca nu a inceput sa se viseze stapanul lumii.. si, incearca sa-i anihileze pe cei pe care-i considera puternici.. ca nu pare sa se mai impunga cu nimeni..

Sa-i transmita cineva lu' nenea Trump faptul ca laptop-urile Huawei ruleaza Windows, adica soft american...

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Le mai da înca un virus și ii liniștește pana la urma de tot.
Trump considera o mare amenințare economia chinezeasca și este disperat sa ia tot felul de masuri.

Wow The Special List,crezi ca coronavirus este de la americani?!

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Zic doar ca a "picat" la fix peste chinezi. Și americanii știau cu 2 săptămâni înainte de primul caz confirmat, despre existenta lui.
Just saying...

Parca vizionam un film de groaza prost. Mi-e greu sa cred asa ceva,insa intr-o lume atat de nebuna cand tari lipsite de aparare sunt cotropite de acesti "aducători de pace" ma gandesc ca orice scenariu al acestui "film" este posibil.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Eu am la munca ceva coleg care afirmă că au și vaccinul și terapia contra lui, a virusului .
Who now's?
După teoriile cu nine eleven provocat și pus în aplicare de serviciile secrete americane, coronavirus made in USA e doar o nouă zi a infamiei .
La ziua infamiei din alte timpuri yankeii au facut pe niznaii atunci când operatorii de radar rupeau eterul cu avertizările că spre Pearl harbor se îndreaptă o imensă armada de avioane de bombardament japoneze .
E binecunoscut că americanii știau că Japan imperial Air Force vin spre ei, dar comandanții militari din Pacific declarau că sunt avioane americane .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Cam asa sta treaba din păcate, nimic nu se petrece întâmplător pe scena socio-politica, totul e orchestrat cu atenție, pt ca din orice mizerie de genul asta, întotdeauna cineva are de câștigat. Americanii, în speță, și-au câștigat reputația, de-a lungul timpului, de a fi ori "inocent bystanders" ori "victime colaterale" în razboaiele altora, dar niciodată cei care le provoacă, deși, și citez de la ei din ograda "pt Rezerva Federala a SUA, cel mai profitabil e războiul".
Noi restul, suntem doar niște pioni.

Fiecare cu fixurile sale. Din păcate, acestea ne afectează pe noi, consumatorii.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Coronavirus: aproximativ 1000 de morți în întreaga lume în 2 luni, panică la nivel mondial, mesaje zilnice în mass-media.
Foamea mondială: în jur de 24.000 de morți pe zi, 3 din 4 morti sunt copii sub 5 ani.
Foamea nu este un lucru din care bogații pot muri ,deci nu intereseaza pe nimeni.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Din păcate, ai dreptate! Dar pe Trump nu îl interesează decât faima și măreția lui, pentru că americanii nu cred au vreo problemă cu Huawei!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Cum siguri suntem ca si americanii folosesc electronice fabricate in China. Problema e la varf nu printre cetățenii americani.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Mai nou Trump e ofticat ca un film sud-coreean a câștigat Oscarul. Americanii se amuza cum ca e ofticat ca el nu știe sa citească și fiind în alta limba trebuie sa traducă, dar totuși uita ca un om cu astfel de idei le conduce tara. O fi el bun ca om de afaceri dar cred ca este cel mai slab președinte pe care l-a avut America pana acum.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!