Întrebare fară răspuns

Google Chrome extinde suportul AR cu opţiuni pentru NFC

Google continuă să îmbunătăţească suportul AR din browserul Chrome, adăugând noi elemente API care asistă susţinerea prezentărilor bazate pe Realitate Augmentată.

Spre exemplu, un nou API numit Web NFC permite citirea şi programarea cu telefonul mobil a tag-urilor NFC, determinând ce informaţii suplimentare să fie afişate în modul AR la apropierea de obiectul identificat cu tag-ul respectiv.

De asemenea, Chrome 81 actualizează şi API-ul WebXR Device adăugând suport pentru realitate augmentată. Un alt element de noutate este WebXR Hit Test, un API care permite dezvoltatorilor să creeze experienţe imersive pentru utilizatori, plasând obiecte virtuale în lumea reală cu ajutorul camerei telefonului.

Pe lista îmbunătăţirilor din versiunea Chrome 81 mai intră şi suport pentru urmărirea poziţiei în sesiunile de redare media, permiţând afişarea butoanelor media şi bara de derulare direct în interfaţa browserului web.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/software/google-chrome-extinde-suportul-ar-cu-optiuni-pentru-citirea-si-programarea-tag-urilor-nfc-18854939/

Sursa 2 - https://blog.chromium.org/2020/02/chrome-81-near-field-communications.html

Pentru cine nu este foarte ancorat in tehnologie:

1. Realitatea virtuală te ”transportă” pe tine, utilizator, într-o lume virtuală, în timp ce realitatea augmentată doar ”suprapune” elemente virtuale în lumea ta reală.

2. Realitatea augmentată permite utilizatorului să vadă exact mediul în care se află, pe care sunt proiectate anumite elemente digitale, fără să fie nevoie de un dispozitiv special, ci doar prin intermediul camerei foto a smartphone-ului sau tabletei.

Un exemplu de realitate augumentata poate fi vizualizat in clipul de mai jos

https://www.youtube.com/watch?v=cdv0b0nBqPk

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Foarte buna ideea celor de la Google. Mi se pare super ca vor exista optiuni NFC

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Nu pot decât sa îmi imaginez aplicabilitatea acestor lucruri. Gândiți-vă cum ar fi sa vizitezi o cetate medievala și sa o vezi prin telefon animata și vie asa cum era ea acum câteva sute de ani? Sau sa vedeți o proiecție peste niște fosile de dinozauri?! Și exemplele pot continua

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!