Întrebare fară răspuns

Google Chrome va bloca download-urile considerate nesigure

Google anunţă că descărcările nesigure prin Chrome vor fi verificate şi eventual blocate instantaneu atunci când sunt considerate nesigure, iar clienţii vor fi avertizaţi.

 

Din luna aprilie, utilizatorii Chrome vor fi avertizaţi cu privire la conţinuturile nesigure ce urmează să fie descărcate, iar acestea vor fi imediat blocate în cazul în care nu se încadrează în normele de securitate necesare, conform site-ului The Verge.

 

Joe DeBlasio de la echipa de securitate a Google menţionează pe blogul personal că, treptat, Chrome se va asigura că paginile securizate HTTPS vor dispune numai de fişiere verificate.

 

În luna aprilie se va lansa Chrome 82, versiune care îi va avertiza pe utilizatori dacă sunt pe cale să descarce un conţinut mixt de pe un site web securizat. Apoi, începând cu versiunea următoare, Chrome 83, download-urile vor fi blocate şi va fi aplicat un avertisment pentru arhivarea fişierelor.

 

În plus, fişierele .pdf şi .doc, precum şi fişierele audio, imaginile, textele şi videoclipurile vor fi şi ele incluse în sistemul de primire de avertismente odată cu lansarea Chrome 84, respectiv 85, potrivit Mediafax.

 

În final, toate tipurile de fişiere provenite din surse nesigure vor fi blocate începând cu Chrome 86, care este estimat să devină disponibil din octombrie.

 

Blocarea fişierelor nesigure va fi pusă în aplicare şi pentru browserul Google folosit de dispozitivele Android şi iOS.

 

Sursa - https://www.descopera.ro/lumea-digitala/18846427-google-chrome-va-bloca-download-urile-considerate-nesigure

 

Iata ca dupa ce Firefox a implementat un nou serviciu DoH pentru un plus de securitate in procesul de navigare pe internet https://comunitate.orange.ro/questions/2234107-firefox-browser-73-lansat-imbunatatiri-securitate si browserul Chrome dezvoltat de Google vine cu o "contraoferta" . Cei drept pentru utilizatorii Firefox masura este deja implementata in timp ce fanii Chrome mai au ceva de asteptat.

 

Una peste alta aceste masuri de securitate implementate sunt extrem de utile, in special pentru utilizatorul mediu care nu detine bagajul necesar de cunostinte pentru a face diferenta intre un site / fisier legitim si unul cu potential de risc.

 

Asteptam masuri similare si din partea concurentilor!

 

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Un lucru foarte bun.. dacă asa va si fi. Să nu fie folosit doar ca să sperie utilizatorii, să nu intre pe site-uri de interes pentru ei.. si in spate să fie alte interese..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Acum ramane de vazut ce intelege Google prin fisier nesigur.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Cam asa ceva.. să nu înțeleagă in functie de cum ii convine lui Trump :)))

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Ne mai atenționează site-urile când este ceva periculos, dar noi continuam și in zona nesigura. Este foarte bine sa ne blocheze.

Laura.cio
Laura.cio

Laura.cio

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Laura.cio

Nu stiu cum sta treaba la voi, dar pe mine nu ma lasa sa intru pe un site al carui SSL este expirat. Primesc o pagina sub forma unui avertisment prin care sunt informat ca (,) certificatul de securitate al acelui site este expirat.

Cred ca masura implementata de Chrome este cu bataie lunga la site-urile de tip warez si cele cunoscute ca fiind distribuitoare de continut malware.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Pe Firefox este implementata de ceva timp aceasta măsură și nu pot sa zic ca m-a încurcat prea mult. La început eram confuz ca nu știam ce l-a apucat, dar ulterior am înțeles ce s-a întâmplat și mi-am văzut de treaba liniștit.

Unde am lucrat înainte, aveam probleme cu mail-ul de serviciul din cauza SSL, acu cu noile actualizări de securitate, practic acces va fi blocat din start.

E o masura buna mai ales pentru neștiutori,astfel evita multe probleme. Pentru "inraiti" insa aceasta opreliste nu prea ii încântă,dar vor gasi o cale de a trece peste,inclusiv aceea de a pune by default un alt browser mai permisiv.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Chrome va pedepsi site-urile care păcălesc oamenii să se aboneze la notificări. Pentru site-urile care au un număr redus de persoane care se abonează la notificări, acest serviciu va fi dezactivat implicit. Un mic mesaj va apărea în parte de jos a ecranului, prin care utilizatorul va fi întrebat dacă dorește să îl activeze.

Aceste schimbări vor fi disponibile pentru publicul larg în versiunea Chrome 84, care va fi disponibilă în luna iulie.

Sunt vizate în special site-urile care nu le permit utilizatorilor acces la conținut dacă nu activează notificările. Potrivit companiei, acesta este un lucru de care foarte mulți utilizatori ai browserului de internet se plâng.

Google spune că un număr mare de cereri de abonare la notificări vin de la un număr mic de site-uri.

Site-urile vor fi informate prin intermediul Search Console de aceste schimbări pentru a avea timp să se pregătească.

Totodată, Google Chrome nu va mai afișa reclamele care consumă multe resurse de sistem începând cu versiunea 86 a browserului. Aceasta va fi disponibilă în luna august, a transmis compania.

Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/chrome-va-pedepsi-s...

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!