Întrebare cu răspuns(uri)

Care sunt taxele de reziliere al unui abonament înainte de termen?

Dețin un abonament Orange Me Start 8 și aș dori să trec numărul respectiv pe cartelă PrePay,iar perioada minimă contractuală mai este în vigoare încă 6 luni.
Sunt interesat să știu cât de scumpe sunt aceste taxe de reziliere înaintea terminării perioadei minime contractuale cu 6 luni.
Aștept răspunsurile voastre și poate se află cineva printre voi care a trecut recent printr-o situație asemănătoare!
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

La toate abonamente apare noul text, în care nu mai exista taxe de despăgubire la rezilierea anticipată (vezi imaginea).

Costurile de reziliere sunt zero, cum am mai menționat, pentru reziliere anticipată a abonamentului.

 

Găsești aici mai multe informații despre cum se poate solicita rezilierea contractului și condițiile necesare pentru aceasta: https://comunitate.orange.ro/questions/2205783-solicita-rezilierea-contractului

 

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (48)

Da (170)

78%

170 membri au votat cu DA

48 membri au votat cu NU

78% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

Abonamentul Orange Me start 8 nu conține taxe ascunse, gen activare serviciu sau acces, cum se întâmplă la digi. Digi Optim nelimitat la 5 euro, preț de lista 10 euro, taxa de activare sim 50 de lei, taxa de acces serviciu 250 de lei. Daca faci un astfel de abonament și îl reziliezi înainte de termen, ești bun de plata, minim 300 lei, prin achitarea celor 2 taxe.

Ma repet:

  • Notiunea de "Taxa de reziliere" luata ad litteram este ilegala si abuziva. Au existat hotarari judecatoresti in acest sens, hotarari prin catre operatorii telecom au foat nevoiti sa rescrie contractele si sa elimine acesta notiune.
  • Notiunea de "Taxa de despagubire" este perfect legala si indreptatita in momentul in care clientul a beneficiat de unele favoruri din partea operatorului, la momentul semnarii acelui contract.

In rest vorbim vorbe.

@faraunid, ce înseamnă taxă de despăgubire? Plata serviciilor în avans pe toată perioada contractuala rămasă? Ți-am spus că este ilegală, din moment ce pe factură este facturat un serviciu care nu include subvenție la terminal sau reducere lunară la factură, operatorul nu poate cere nimic la rezilierea contractului.

Salut! In cazul prelungirii sau activarii unui abonament de voce pe o perioada contractuala de 12 luni, solicitarea de reziliere se poate depune in ultimele 6 luni. Conditiile incetarii contractului sunt publice pe link-ul https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/

Pe factura emisa la 12 februarie 2020 apare, in partea de sus, deasupra sumarului de cont, urmatorul paragraf:

"Iti multumim ca esti alaturi de noi in fiecare zi. Iar pentru ca ne dorim sa iti oferim mereu servicii de calitate, din februarie 2020 contractul tau se modifica: renuntam la despagubirile aferente serviciilor. In cazul incetarii contractului inainte de expirarea perioadei minime contractuale, iti raman de achitat numai despagubirile aferente beneficiului primit la achizitionarea terminalului, daca este cazul."

Asta pentru ca aveau foarte multe procese sau decizii ale ANPC prin care clientul avea castig de cauza in privinta acestor despagubiri pe care operatorul le solicita la rezilierea inaninte de termen a contractelor.

In alta ordine de idei: Cine este capabil sa citeasca printre randurile acelui comunicat, va intelege faptul ca subventiile la achizitie de telefon vor fi mai mici iar pretul terminalului se va majora usor.

Asa da,felicitari si multumim Orange. Sunt sigur ca nu va fi un val de rezilieri, dar e alta atitudine cand stii ca nu mai esti legat de perioada contractuala.

Taxele sunt în funcție de ce ai inclus în abonament, de ce oferte/promoții ai beneficiat la abonare, dacă ai luat terminale, etc.

La toate abonamente apare noul text, în care nu mai exista taxe de despăgubire la rezilierea anticipată (vezi imaginea).

Costurile de reziliere sunt zero, cum am mai menționat, pentru reziliere anticipată a abonamentului.

 

Găsești aici mai multe informații despre cum se poate solicita rezilierea contractului și condițiile necesare pentru aceasta: https://comunitate.orange.ro/questions/2205783-solicita-rezilierea-contractului

 

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!