Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Firefox Browser 73 lansat cu îmbunătățiri de securitate

Pe data de 11 februarie a fost lansată cea mai recenta versiune a browserului Firefox, aceasta conținând o serie de actualizări si imbunatatiri pe partea de securitate.

 

Din punct de vedere al securității, a fost adăugat un nou provider DoH (DNS over HTTPS), în versiunea anterioară fiind inclus doar Cloudflare. Pentru această nouă versiune, utilizatorii pot alege între Cloudflare și NextDNS. Serviciul DoH permite criptarea request-urilor și răspunsurilor între serverele DNS și client, astfel încât acestea să nu poată fi urmărite și monitorizate.

 

Pentru utilizarea serviciului DoH in Firefox este necesară activarea acestuia, nefiind activat implicit.

 

De asemenea, în această nouă versiune, au fost eliminate și o serie de vulnerabilități de securitate, dintre care CVE-2020-6796, CVE-2020-6800 și CVE-2020-6801 cu grad de severitate ridicat.

 

Sursa - https://www.bleepingcomputer.com/news/software/firefox-73-released-with-security-fixes-new-doh-provider-more/

 

Daca aveti deja instalat Firefox browser pentru desktop este recomandat sa efectuati update la cea mai recenta versiune urmand calea Options -> Help -> About Firefox pentru a va putea bucura de facilitatile DoH furnizate de Firefox in colaborare cu NextDNS.

 

Daca esti utilizator nou si vrei sa incerci Firefox Browser, poti descarca, instala si testa versiunea desktop de Mozilla Firefox browser in functie de sistemul tau de operare accesand link-urile oficiale directe dupa cum urmeaza:

- Firefox 73 Windows 64-bit -> https://download.mozilla.org/?product=firefox-latest-ssl&os=win64&lang=en-US

- Firefox 73 Windows 32-bit -> https://download.mozilla.org/?product=firefox-latest-ssl&os=win&lang=en-US

- Firefox 73 macOS -> https://download.mozilla.org/?product=firefox-latest-ssl&os=osx&lang=en-US

- Firefox 73 Linux 64-bit -> http://download.mozilla.org/?product=firefox-latest-ssl&os=linux64&lang=en-US

- Firefox 73 pentru Linux 32-bit -> https://download.mozilla.org/?product=firefox-latest-ssl&os=linux&lang=en-US

 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Din păcate nu folosesc Firefox, eu merg pe Chrome ca și browser... Cu el m-am obișnuit de ceva vreme, înainte foloseam Firefox.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Chrome este extrem de "flamand"cand vine vorba de resurse utilizate si se misca greoi pe configuratii entry.

Exista si cateva browsere derivate din Chrome (Comodo Dragon) si Firefox (Comodo IceDragon) dezvoltate de catre cei de la Comodo si care pentru un plus de securitate pot fi setate sa utilizeze DNS-urie Comodo. Adica aceleasi DNS-uri pe care le utilizeaza si suita de securitate Comodo Internet Security.

1. AVANTAJUL - Identifica site-urile malitioase aflate in baza de a suitei de securitate Comodo si avertizeaza utilizatorul despre un potential pericol inainte de fi accesate.
2. DEZAVANTAJUL - Utilizand DND-urile Comodo, acestia din urma vor sti absolut toata activitatea ta pe internet. Daca utilizezi deja Comodo Internet Security nu cred ca mai conteaza ca oricum stiu activtatea ta in mediul online.

Posibil sa vina aceasta varianta si pe Android? Folosesc Firefoxul destul de des,nu ca browser implicit dar des. Mi se pare (dar nu cred ca mi se pare) ca merge mult mai rapid ca Chrome sau ca IE Samsungului. Pagini simplificate,scroll rapid,fara laag.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Si pe telefon sau doar pe desktop?

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!