Întrebare cu răspuns(uri)

Ce se intampla cu cartelele PrePay neinregistrate in retea cu datele clientului?

Am citit informatia pe comunitate precum Orange a dat startul inregistrarii cartelelor PrePay cu datele clientului, oferind si un bonus de 50GB cu aceasta ocazie. Intrebarea mea este, ce se va intampla cu cartelele neinregistrate cu datele clientului, vor fi dezactivate automat? Daca da, vor fi anuntati clientii in prealabil de lucrul acesta?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut tuturor!
Ordonanța de Urgență nr 62/2019 a intrat în vigoare în data de 3 Septembrie 2019 și a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale la data de 18 Februarie 2020. Luând în considerare decizia CCR, datele de identificare ale utilizatorilor de cartele pre-plătite Orange, colectate până în prezent în baza acestei OUG, vor fi șterse.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (3)

Da (2)

40%

2 membri au votat cu DA

3 membri au votat cu NU

40% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Vor mai funcționa pana la 31 august si apoi nu vor mai avea acces la servicii...

"Conform legislației în vigoare, termenul limită de înregistrare a unei cartele Orange PrePay este 31 august 2020. Pentru cartelele SIM Orange PrePay folosite de utilizatori neînregistrați până la această dată, Orange România va bloca accesul la serviciile de telefonie pentru efectuare și primire apeluri și trafic de date începând cu 1 septembrie 2020."

Probabil ca vor fi anuntati fie telefonic de catre un operator fie un robot la initierea unui apel ii va spune utilizatorului PrePay sa urmeze pasii de inregistrare a datelor personale,apoi dupa aceea v-a putea apela.O alta posibilitate este aceea de a primi un SMS cu un link unde utilizatorul sa trimita o copie dupa actul de identitate.Odata legea intrata in vigoare nu cred ca se va mai putea folosi o cartela neinregistrata,Orange riscand amenzi.

Iar cei in varsta care nu au smartphone-uri ci telefoane cu taste, si nu se pricep la tehnologie ca sa poata trimite o copie dupa actul de identitate ce vor face?
Si, sa presupunem ca nici vreun nepot sau fiu nu îi este prin preajma.

Mi se pare corect să fie cumva înregistrate. Dar dacă am pe cineva care are cartela la mine pe cont și i-o încarc eu de acolo, ce se întâmplă? Mulțumesc!

Si daca pe langa mini SIM, la schimbarea lui intr-un nano SIM ai prezentat intr-un SHOP si "buletinul" .... se pune?? Intereseaza doar pentru procesul de inregistrare, nu compensarea cu trafic de date, care e alta poveste si pe care am experimentat-o.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

@Ascary: Ramane de analizat de catre Orange... adica daca "nu se pune", probabil pana in august se va primi cel putin vreun SMS de neinregistrare si pentru conformare, cel putin asa ar fi frumos :) Altfel batranii si alte persoane mai detasate de lumea IT vor fi knock-out.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

Ordonanța de Urgență a fost declarată neconstituțională. Intrarea acesteia în vigoare a fost amânată până la 31 martie 2020, în concluzie Orange nici nu trebuia să înregistreze cartele prepay.

https://m.hotnews.ro/stirecom/23669117

Cine stie cum se va finaliza.. probabil au vrut sa-si usureze munca, in ideea ca vor trebui inregistrate.. si se va produce inghesuiala..

Salut tuturor!
Ordonanța de Urgență nr 62/2019 a intrat în vigoare în data de 3 Septembrie 2019 și a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale la data de 18 Februarie 2020. Luând în considerare decizia CCR, datele de identificare ale utilizatorilor de cartele pre-plătite Orange, colectate până în prezent în baza acestei OUG, vor fi șterse.

Eu din cîte am înțeles pînă la 31 Martie nu e necesar să ne înregistrăm cartelele telefonice. După această dată vom vedea, ce lege va veni și cum va trebui să procedăm. Fiecare operator este interesat pentru a-și anunța clienții prin sms sau telefonic. Dacă legea care a fost dată a fost respinsă ca fiind neconstituțională, nimic nu este concret și va trebui revizuită. Vom vedea rezultatele legii cu 1 Aprilie dacă totul va merge cum trebuie și nu vor fi alte întîrzieri ;))

Roll back.... a fost o agitatie inutila, cauzata de un act normativ facut pe genunchi. Totul e ca inainte, nimic schimbat.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

La noi așa se procedează . Se dau legi fără să gîndească după aceea sunt respinse ca neconstituționale. Sper ca următoarea să fie de actualitate și implementată cum trebuie.;))

Trebuie făcut ceva și aici pentru că, numai zilele trecute, au fost câțiva glumeți care au sunat serviciile de urgență anunțând că au pus bombe prin București. Și ce să vezi, erau chiar de pe prepay aceste apeluri false.

Probabil ar exista si exceptii, dar cei care cumpara sim-uri noi sunt dintre cei pusi pe glume.... zic eu. 5euro de-o farsa e floare la ureche pt cei pusi pe asa ceva.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

Mie chestia asta, să crezi in amenințările cu bombe în România, îmi pare o făcătură.
Probabil câ este menită să mai crească salariile pe la SRI sau pe la alții care, periodic, își iau câmpii din cauza apatiei jihadistului cu self respect față de statul român.
Probabil că la un moment dat îi mai apucă amocul pe băieți și mai sună câte unul la vreun Mall, cum a fost zilele trecute să mai aibă și ei activitate.
La urma urmei cât poți sta pe Tetrix și minesweeper?

@Ascary ,nu se știe niciodată dacă este o farsă sau e adevărat.Orice apel de urgență trebuie luat în considerare, mai ales cele de amenințare.De ceva timp au început să se umble cu explozibil distrugînd bancomate.Încă nu s-au întîmplat alte nenorociri ,dar s-ar putea întîmpla ,nu suntem prea departe de aceste pericole.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!