Întrebare fară răspuns

Ce se intampla cu cartelele PrePay neinregistrate in retea cu datele clientului?

Am citit informatia pe comunitate precum Orange a dat startul inregistrarii cartelelor PrePay cu datele clientului, oferind si un bonus de 50GB cu aceasta ocazie. Intrebarea mea este, ce se va intampla cu cartelele neinregistrate cu datele clientului, vor fi dezactivate automat? Daca da, vor fi anuntati clientii in prealabil de lucrul acesta?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Vor mai funcționa pana la 31 august si apoi nu vor mai avea acces la servicii...

"Conform legislației în vigoare, termenul limită de înregistrare a unei cartele Orange PrePay este 31 august 2020. Pentru cartelele SIM Orange PrePay folosite de utilizatori neînregistrați până la această dată, Orange România va bloca accesul la serviciile de telefonie pentru efectuare și primire apeluri și trafic de date începând cu 1 septembrie 2020."

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Probabil ca vor fi anuntati fie telefonic de catre un operator fie un robot la initierea unui apel ii va spune utilizatorului PrePay sa urmeze pasii de inregistrare a datelor personale,apoi dupa aceea v-a putea apela.O alta posibilitate este aceea de a primi un SMS cu un link unde utilizatorul sa trimita o copie dupa actul de identitate.Odata legea intrata in vigoare nu cred ca se va mai putea folosi o cartela neinregistrata,Orange riscand amenzi.

Iar cei in varsta care nu au smartphone-uri ci telefoane cu taste, si nu se pricep la tehnologie ca sa poata trimite o copie dupa actul de identitate ce vor face?
Si, sa presupunem ca nici vreun nepot sau fiu nu îi este prin preajma.

Merg intr-un magazin cu actul de identitate. Unde-i lege nu-i tocmeala. Te inregistrezi vorbesti,nu te inregistrezi nu vorbesti.

Mi se pare corect să fie cumva înregistrate. Dar dacă am pe cineva care are cartela la mine pe cont și i-o încarc eu de acolo, ce se întâmplă? Mulțumesc!

Si daca pe langa mini SIM, la schimbarea lui intr-un nano SIM ai prezentat intr-un SHOP si "buletinul" .... se pune?? Intereseaza doar pentru procesul de inregistrare, nu compensarea cu trafic de date, care e alta poveste si pe care am experimentat-o.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
3
2803 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

@Ascary: Ramane de analizat de catre Orange... adica daca "nu se pune", probabil pana in august se va primi cel putin vreun SMS de neinregistrare si pentru conformare, cel putin asa ar fi frumos :) Altfel batranii si alte persoane mai detasate de lumea IT vor fi knock-out.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
3
2803 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

Ordonanța de Urgență a fost declarată neconstituțională. Intrarea acesteia în vigoare a fost amânată până la 31 martie 2020, în concluzie Orange nici nu trebuia să înregistreze cartele prepay.

https://m.hotnews.ro/stirecom/23669117

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Cine stie cum se va finaliza.. probabil au vrut sa-si usureze munca, in ideea ca vor trebui inregistrate.. si se va produce inghesuiala..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!