Întrebare cu răspuns(uri)

Orange a dat startul inregistrarii cartelelor SIM PrePay

Asa cum probabil majoritatea stiti, in acest an toti operatorii sunt obligati legal sa aiba fiecare SIM activ in retea inregistrat cu datele clientilor pentru a preveni tentativele de frauda si apeluri abuzive catre numerele de urgenta si alte situatii de furt ale numerelor de telefon.

Orange a lansat (ma bucur ca s-a tinut cont de parerea clientilor) o modalitate foarte simpla si facila prin care putem face asta, direct online, accesand https://www.orange.ro/prepay/inregistrare/

Completezi numarul tau de telefon, incarci o poza a BI/CI/Pasaport (dupa caz) si primesti si un bonus de date de 50 GB.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
2
799 / 2000
puncte
Custom field 2

Salut tuturor!
Ordonanța de Urgență nr 62/2019 a intrat în vigoare în data de 3 Septembrie 2019 și a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale la data de 18 Februarie 2020. Luând în considerare decizia CCR, datele de identificare ale utilizatorilor de cartele pre-plătite Orange, colectate până în prezent în baza acestei OUG, vor fi șterse.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (6)

75%

6 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

75% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Foarte frumos și simplu! Încă un pas înainte spre normalitate!. Mulțumim!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Chiar ca.. simplu si bonusat :)
Sa speram ca nu vor aparea alte tipuri de incidente, gen inregistrari cu BI-ul altcuiva.. ar fi o surpriza frumoasa sa nu se intample..

Asa, asa, sa se înroleze și membrii cartelurilor, adica, am vrut sa spun, posesorii de cartele PrePay. Sa vezi acum câte băbuțe vor avea câte 10-20 cartele pe numele lor. Paritatea cred ca va fi 1 litru ulei la o cartela.
Așteptăm cu nerăbdare sa vedem ce soluții vor găsi băjetii deștepți pentru a fenta sistemul.

...Pe mine chiar m-a prins: desi un fisier de cativa kb, atat jpg cat si png se pare ca moaca mea pur si simplu nu este pe placul Orange: "Datele din document nu au putut fi extrase". Mai pe scurt... nu este pentru oricine. Oricum in ce ma priveste si din cate stiu bonusurie in perioada de gratie nu sunt valabile: adica le ai dar nu le poti folosi :))) Si uite asa, pe cat de repede m-am infierbantat, tot la fel de rapid m-am desumflat.
Ulterior, ca la o inregistrare de SIM nereusita, Orange vine in sprijinul tau si te pune pe drumuri: "Din motive tehnice, cererea de înregistrare a cartelei tale SIM Orange PrePay nu poate continua. Încearcă mai tarziu sau vino în cel mai apropiat magazin Orange". Nastrusnice experimente doar la Orange poti gasi.

Se pare ca daca mi-am aratat figura din buletin (nu un foto cu camera la momentul prezent) nu a fost bine. In schimb, daca mi-am dat "buletinul" cu totul (desi ca dimensiune si rezolutie nu era o foto mai stralucita) se pare ca i-a placut. Ciudat, incorect si anormala situatia. Totusi, asa cum va spuneam anterior, "cei 100GB internet 4G valabili 100 de zile se pot folosi DOAR CU O OPTIUNE DE MINIM 5 EURO credit national, iar in roaming cu o optiune de 10euro credit in limita de date in roaming SEE". Asadar, pentru mine este o abureala nefolositoare si inutila.
Dar probabil este recomandat celor care prefera sa dea pe o incarcare prepay mai mult decat pe un abonament. Pacat. :(

Flo,pai de CI avea nevoie Orange nu de o poza :) Tu le-ai dat separat,poza si date,nu? Robotul nu poate sa recunoasca decat un act oficial.Cred ca si un permis de conducere merge.

@Ascary: Pt mine o poza de CI e o poza de figura, nu de document. O poza la document putea fi mentionata prin "transmiterea datelor din CI printr-o foto/scan a acesteia". Oricum aveau datele de cand am trecut la prepay, iar GB de internet nu ma ajuta pentru ca nu voi avea optiune de 5euro activa in urmatoarele 100 de zile. C'est la vie....

@Orange

Intrebare: Daca la momentul actual o cartela SIM prepay este asociata deja unui cont Orange, mai este necesara inregistrarea ei prin intermediul formularului de pe site?

@ALL
Bonusul de 50GB oferit la inregistrare este ilegal, deoarece inregistarea SIM-urilor prepay este obligatorie si nu facultativa. Din acest motiv precesul de inregistrare nu trebuie sa fie conditionat de oferire unor beneficii / bonificatii in acest sens. Asa cum a fost si acel bonus de internet oferit odata cu intrarea in vigoare a regulamentului GDPR, daca acceptai ca datele tale personale sa fie prelucrate de catre Orange si partenerii acestorra in scop comercial, marketing, etc.

@FaraUnId, bonusul respectiv nu este ilegal deloc. El se acorda pt înregistrarea online strict. Este un bonus oferit pt ca se accesează platforma în procesul înregistrării și nu se folosesc alte cai: prezenta fizica în magazin, etc. E la fel ca la optarea pt factura în format electronic unde au fost diverse promoții, și exemplele ar putea continua.

Eu cred ca acest bonus a fost oferit pentru ca Orange sa parcurgă cat mai rapid procesul de inregistrare a PrePayurilor. De aici si pana la a spune ca bonusul este ilegal e cale lunga. Sper din tot sufletul ca acest "infractor" de Orange să comită cat mai multe de astfel de ilegalități :))

Repet: Asocierea datelor de identificare ale cartelelor SIM prepay cu datele de identificare ale utilizatorului a devenit litera de lege si nu trebuie sa fie motivata de oferirea unor facilitati in acest sens.

Si acum ce ai vrea,sa alerge Orange dupa utilizatori sa-si inregistreze cartelele? Deocamdata le-a oferit un bonus ca sa fiecare sa intre in legalitate mai repede. Va veni si vremea cand cumva Orange ii va obliga sa faca acest lucru ori nu vor mai folosi serviciul.Nu e ca si cum le-ar oferi oamenilor găleți si sticle de ulei ca sa-i voteze pe Orange. Aia da,e ilegal :)

Si cu trecerea la factura electronica va mai amintiti cum a fost? Si nici in ziua de azi nu e tranzitia finalizata, motivat sau nemotivat. Povestea continua cu sau fara bonificatii care sunt oferite si in ideea incarcarii cu valori mai mari, nu doar pentru simpla inregistrare. Se cheama marketing.

@FaraUnId, și plata impozitelor la primărie este litera de lege, dar cu toate astea dacă îți plătești impozitele pe anul în curs pana la finalul lunii martie, ai 10% reducere.
ITP-ul este obligatoriu, dar în ianuarie ai reducere tot vreo 10%.
Impozitul pe venit, la fel. Anul trecut, mai mult, cine se înregistra în spațiul virtual la ANAF și încarcă acolo toate documentele, primea o bonificație de 10 %, dacă plătea impozitul pana la data stabilita de ei. Eu unul am beneficiat din plin de acest lucru și tare bine a mai fost.

@The Special List Din seria ANAF, bani publici, bugetari, taxe, impozite si bataie de joc la adresa contribuabilului....

Intr-un singur cuvant - ROMANIA!

@FaraUnID, înregistrarea pe site sau în magazin este necesară, chiar daca SIM-ul PrePay este asociat unui cont My Orange.

Utilizatorii de prepay care au cel putin o optiune de minim 5euro activa si vor un bonus de 100GB de date mobile valabile 100 de zile .... nu trebuie decat sa trimiteti o copie de CI (online sau in orice OrangeSHOP). Restul de utilizatori prepay nu va mai deranjati sa va declarati datele doar de spaima ca ramaneti fara numarul de prepay: "OUGul privind vanzarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost declarata neconstitutionala de catre CCR". Detalii aici: https://www.mediafax.ro/politic/oug-privind-vanzarea-cartelelor-prepay-doar-cu-buletinul-este-neconstitutionala-decizia-ccr-admisa-cu-unanimitate-de-voturi-18859199

Ordonanța de Urgență a fost declarată neconstituțională. Intrarea acesteia în vigoare a fost amânată până la 31 martie 2020, în concluzie Orange nici nu trebuia să înregistreze cartele prepay.

https://m.hotnews.ro/stirecom/23669117

Orange trebuie să oprească înregistrarea, altfel încalcă legea de 2x, odată că OUG nu a fost în vigoare și a doua oară că OUG nu mai există în acest moment.

@faraunid, unde a devenit litera de lege înregistrarea cartelelor prepay, din moment ce OUG a fost amânată până la 31 martie 2020 și declarată neconstituțională astăzi? O simplă reclamație și Orange poate fi amendată, ceilalți operatori nu au făcut astfel de demersuri, deoarece juriștii au fost mai bine informați.

Eu cred că ar trebui înregistrate oricum, pentru că cine nu are nimic de ascuns, o va face.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu zic ca un bonus nu ar trebui conditionat, ca doar de aceea este bonus. Cand trebuie sa incarci mai mult decat ai nevoie doar pentru a beneficia de un bonus.... ajungi ca vulpea la struguri. Dar nu e doar la Orange aceadta abordare.

Eu cred că Orange nu trebuie să oblige pe nimeni să înregistreze cartelele prepay, atât timp cât legislația nu te obligă, și nu este vorba că ai ceva de ascuns, doar de drepturile tale, ca individ.

Dacă ai dat datele personale, nu mai ai drepturi? Abonații nu au drepturi? Dacă ești onest, ce ai putea să pierzi?

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@Vio73: Este un punct de vedere. Dar eu (ma) intreb ce se castiga dintr-o astfel de actiune. Nici o actiune nu este ceruta doar pentru a fi "aflat in treaba".

Doar se poate reduce mult din infracțiuni!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!