anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Reclamatie - regula de consum resurse abonament in roaming

Alex90alex
Începător
Buna ziua. Doresc sa fac o reclamatie intrucat nu sunt multumit de serviciile dvs. Am facut un abonament la Orange, am specificat de la inceput ca sunt 2 luni in tara si 2 luni in Austria, iar cei de la orange mi.au spus ca nu va fi nici o problema, NU AU SPUS ca sunt anumite clauze de respectat despre consumul in tara si consumul in afara, cat si cum trebuie consumat in aceiasi "balanta". De fiecare data cand am plecat in afara mi s-a facut cost suplimentar pe care a trebuit apoi sa il platesc. O sa va denunt pentru ca ati spus de la inceput ca nu vor fi probleme. Eu acum ma aflu iar in austria si timp de 2 luni nu pot lua legatura cu familia mea, deoarece la aboslut orice fac apel sau internet imi faceti cost suplimentar!!! Este o rusine, trebuie sa imi inapoiati tot costul suplimentar facut in 2019 asa ceva nu este posibil. Eu nu pot sta 2 luni fara sa imi aud copii doar din cauza ca voi la inceput pentru a ma "prinde in abonament"ati spus vai nu veti avea probleme Acum imi spune ca de fapt trebuie sa consumati in mod egal cat in tara cat in austria, ca de acum ma pun sa numar numarul de apeluri si mega ca sa fac sa fie egal!! Este o rusine, cand ma reintorc in tara imi pun avocat daca nu rezolvați si voi exprima parerea mea tururor
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
@Alex90alex, găsești aici https://comunitate.orange.ro/questions/2070698-minute-internet-consuma-roaming-see mai multe informații despre politica de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming. Ideea este că traficul de voce și date este necasar să fie folosit majoritar in România.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Jay
Campion certificat
Nu am patit, dar nici nu prea ies din tara. Din ce am auzit la alti colegi de comunitate, sunt care folosesc si cartele locale, ca sunt mai convenabile. In privinta reclamatiei, nu stiu ce sa spun, cred ca se va lua in calcul ce exista scris cu semnatura. Oricum nu as putea sa ma pronunt, pentru ca numai Orange stie exact cat si in ce conditii s-a facut consumul pe abonament. Mai exista subiecte asemanatoare in comunitate.. unde ar putea fi mai multe informatii legate de roaming.. https://comunitate.orange.ro/questions/2199938-rezolvat-problema-tarifare-consum-roaming-prepay-germania https://comunitate.orange.ro/questions/2154798-tara-ue-sun-romania-resurse-consuma https://comunitate.orange.ro/questions/2192046-mb-disponibili-roaming-see-folosi-romania https://www.orange.ro/help/n-ce-ordine-se-consum-resursele-incluse-n-abonament-i-care-sunt-tarifele-161 https://www.orange.ro/help/cum-se-face-taxarea-cand-sunt-in-roaming-86 https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabila-a-serviciilor-roaming-see-6828

Razvan
#StarMember
Regula Roaming to like spune ca se face o monitorizare timp de 4 luni consecutive, însă consumul de resurse trebuie să fie mai mare în țară decât afară. Sunt convins, dacă ai utiliza rezonabil aceste servicii în roaming, nu ar mai apărea problemele menționate de tine.

Alex90alex
Începător
Si corect din parte lor nu ar fi fost sa explice la la bun inceput aceste clauze? Apoi stiam eu daca sa accept deschiderea acestui abonament. Nu mi se pare ok acest "regulament". In primul rand trebuia mentionat de la bun inceput de catre operator. Apoi este logic ca eu imi sun zilnic copii si fac videocall pentru a-i vedea, este normal ca atunci cand eu ma aflu acasa telefonul meu practic este folosit mai puțin, dar repet daca operatorul imi explica de la bun inceput, eu stiam situatia ca il folosesc mult mai mult in afara si nu deschideam acest abonament. Simpu. Insa nu cei de la Orange, nu domnule, stati liniștiti, nici o problema nu va fi, este suficient sa nu depasiti 2 luni in afara tarii.

Razvan
#StarMember
În magazin nu o să îți spună nimeni aceste reguli, acolo ii interesează comisionul încasat la un contract nou/prelungire/achiziție telefon. Vezi și tu când vii în țară, consumă mai multe minute/date, te descurci cumva. Sunt destule posibilități.

Ascary
Campion certificat
Vesnica problema,aceea ca nu ne interesam suficient de bine asupra contractelor pe care le incheiem,mai ales a celor speciale. Cand nu deschizi ochii,deschizi punga. 🙂

Neaplicabil
Trebuie să îndrepți reclamația către Orange România . Aici e doar un forum de discuții cu utilizatorii companiei .

Vio73
#StarMember
Din păcate, e veche problema, și nu prea văd o rezolvare. Cel mai bine este să-ți iei ceva local și să folosești în paralel cu acest abonament. Decât să dai banii pe avocați, cred că e mai ieftin așa. Zic și eu!

DanielaH
Moderator
@Alex90alex, găsești aici https://comunitate.orange.ro/questions/2070698-minute-internet-consuma-roaming-see mai multe informații despre politica de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming. Ideea este că traficul de voce și date este necasar să fie folosit majoritar in România.