Întrebare fară răspuns

[Rezolvat] TV pe fibră proprie Orange - lipsă semnal

De aproximativ o săptămână TV-ul se oprește în fiecare noapte. De obicei la 22. Azi s-a oprit la 23. Revine dimineața urmatoare.
Știe cineva motivul?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Probabil se fac lucrări de mentenanță la tine în zonă sau opresc vreun distribuitor de semnal (OLT) în zonă, din diverse motive. Ai fibra optică prin Telekom sau Orange proprie? Cred ca ar fi bine sa suni la 300 sau sa iei legătură cu un consultant Orange din My Orange prin funcția chat (Djingo) sau trimite mail la serviciul.clienti@orange.com. Succes!

Am sunat de 10 ori. Noapte de noapte. Cu plată, că 300 nu funcționează noaptea. Și nici "tehnicul" nu lucrează noaptea. Mi se spune să sun a doua zi că nu se știe nimic și nu se poate face nimic. Este incredibil.

Și eu cred că sunt lucrări prin zona ta, sau poate ceva nu e bine. Fă o sesizare scrisă din My Orange sau la adresele de email serviciul.clienti@orange.ro sau reclamatii@orange.ro, în care să le explici aceste probleme. Cu siguranță vei găsi pe cineva care să-ți rezolve sau măcar să-ți explice cum stă treaba! Succes!

Oare nu ai in setari optiunea de oprire automata? Poti intra in setarile dispozitivului, sa vezi daca nu cumva ai ceva protectie pentru copii de exemplu, si sa fie activata oprirea la anumita ora...?

Scuzați-mă, dvs. vă sună ceasul dimineața o zi la 7, alta la 7 și jumătate.
Mai rău, când sună, vă mirați?

În fine, Huawei nu are astfel de timers.

În concluzie, știe cineva de ce strică Orange serverul TV? Mai este cineva pe "fibră proprie" în această comunitate?

Internetul merge, atunci se oprește stația care îți furnizează semnal tv, fie că sunt lucrări în zonă, fie rămâne fără curent din alte motive tehnice. Este de investigat acest lucru. Poate faci poze la ONT Huawei și le trimiți apoi pe mail către Departamentul tehnic sa investigheze acest lucru. Nu cred sa existe niciun timer, sunt alte cauze acolo, posibil independent de Orange.

Razvan, exact asta cred și eu. Mulțumesc!
Întrebările sunt:
1. De ce nu știe nimic Orange? Chiar nu-și face management la echipamente?
2. Sunt singurul "fibră proprie" în această comunitate? Îi invidiez pe cei tributari Telekom. N-au Eurosport dar au 150 de alte programe!

Nu prea e in regula ce se intampla. Eu cand platesc ceva ma astept ca sa si primesc ceva pe masura. Asa ce facem,platim jumatate de abonament?
Eu propun sa ii suni pe numarul 300 si sa depui o sesizare iar apoi verifici din cand in cand ce se intampla cu stadiul sesizarii

Oricum ar fi, nu e în regulă. Trebuie să îi anunți în scris despre acest impediment. În rest, se vede bine la tv, ai toate canalele Discovery? Mulțumesc!

S-ar putea ca în zona în care locuiești Orange să aibă lucrări de întreținere sau de prelungire a fibrei optice, de obicei fac întreruperile după ora 22 pentru a nu deranja abonații în timpul zilei. Cind este o intrerupere sau două se mai poate întîmpla dar 1săptămînă și cei de la tehnic să nu știe nimic mi se pare nefiresc. Probabil au avut ceva probleme tehnice și rezolvarea lor a durat mai mult decît a fost prevăzut. Succes.

Mai precizez o dată: Net-ul merge șnur. Cum fac spiridușii ăștia portocalii? întrerup numai jumătatea de fibră pe care trece TV-ul? :)

Ar fi normal să înștiințeze, dar ei fac lucrările noaptea iar peste zi totul este normal, așa că de ce să se complice sa mai anunțe că au ceva probleme pentru 2-3 clienți nemulțumiți. A doua variantă ar fi că cei care ar trebui sa informeze clienții nu o fac din comoditate, sau sunt sfătuiți să te ducă cu vorba pentru a nu avea probleme.

@herman, internetul este furnizat de la o altă sursă și tv de la o altă stație de transmisie, chiar dacă le primești pe aceeași fibră. Probabil noaptea mai instalează fibră și mai opresc semnalul ca să facă interconexiuni sau alt motiv, care îmi scapă.

Și eu cred că se lucrează și din acest motiv sunt probleme. E clar că au un orar, dacă e noapte de noapte treaba asta. Sunt convins că trag tare să acopere cât mai multe zone. În ce localitate se întâmplă? Mulțumesc!

Dacă totuși sunt lucrări în zonă și numai noaptea nu ai semnal Tv, atunci nu cred că e o mare problemă. Sa-i lăsăm totuși să-și facă treaba cît mai repede pentru a avea servicii de calitate. Sper sa nu mai dureze mult timp aceste lucrări, și în curînd să fiți mulțumiți de servicile care vă sunt oferite de Orange.

Sunt două probleme, una mare și una mare.
Cea mică: lucrez "schimbul 2". Pentru mine noaptea este ca seara. Cum ar fi să se oprească TV-ul între 16 și 23? Pentru telespectatorii "normali".
Cea mare: De ce vine echipa la mine a doua zi dimineață? Ce d**** caută atunci și acolo?
Întreb comunitatea chestii pe care ar trebui să mi le spună Orange ÎNAINTE să se întâmple. O notă destul de proastă pentru furnizor, oricum ai interpreta.

Eu lucrez schimbul 2. Noaptea este prime time, pentru mine. Dacă acceptăm ideea că există minorități sociale neglijabile, atunci nu e o mare problemă, într-adevăr.
Însă, fără nici un dubiu, este o mare problemă că agenții nu știu sau nu vor să spună nimic despre aceste lucrări programate dar neanunțate.
Din acest punct de vedere Orange nu-și respectă niciun client. Minoritar sau majoritar.
Au început cu stângul rețeaua proprie. Mii de contracte întoarse de curier pentru că potențialii clienți aveau 3 minute la dispoziție să le citească și să le semneze.
Acum batjocura asta nocturnă. La 10 închiderea programului, ca pe vremea lui Ceaușescu.
Faza cu Eurosportul și cu Discovery. Pe 31 Decembrie call-center-ul nega scoaterea posturilor din grilă, pe 1 Ianuarie erau scoase.
Dacă Vodafone/UPC trec pe fibră, nu văd un viitor pentru Orange.
Păcat.

Cred că unele departamente de la Orange au lipsă de comunicare sau sunt în curs de formare și informațiile ajung mai greu acolo unde trebuie. Probabil au și o lipsă de personal instruit in unele departamente. Asta se întîmplă cam peste tot nu numai la cei de la Orange. Alianța dintre Vodafone/UPC este destul de solidă pentru început dar nu o văd de durată. Cu siguranță au și ei problemele lor, ca fiecare companie, însă pentru moment le tin sub control pentru a atrage cît mai mulți clienți. Este bine atunci cînd există concurență, așa fiecare poate alege oferta care îi convine la un preț cît mai accesibil. Sper ca toate problemele să se rezolve cît mai repede și clienții să fie mulțumiți de serviciile care le sunt oferite.

Au sunat astăzi și au confirmat, direct sau indirect, tot ce-am scris noi mai sus.
Ar trebui să marchez toate răspunsurile ca valabile. :)

Asta înseamnă că adevărul este undeva pe la mijloc. Este un început și sper să continuie a discuta cu clienții și de a le da informații cît mai detaliate fără a se sustrage de la ceea ce există cu adevărat;))

In timp problemele se vor rezolva, după aceea clienții vor fi mai stabili și nu se vor potra de la un operator la altul. Pînă cînd totul se va face cu corectitudine pentru mulțumirea clienților va mai dura ceva timp. Dacă operatorul va fi corect, clienții vor fi mulțumiți și vor fi fideli.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!