Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Vulnerabilitate sisteme Philips iluminat inteligent

Casele inteligente au devenit deja un trend pentru majoritatea dintre noi, însă riscurile la care ne expunem atunci când achiziționăm gadget-uri sau device-uri smart nu ne sunt întotdeauna clare sau aduse la cunoștință.

https://www.youtube.com/watch?v=4CWU0DA__bY

Recent, experții companiei Check Point au descoperit o vulnerabilitate a becurilor inteligente Philips prin care atacatorii pot obține accesul neautorizat la rețeaua victimă fără a mai fi nevoiți să obțină spre exemplu, parola de la rețeaua Wifi. Vulnerabilitatea CVE-2020-6007 a fost clasată drept una cu severitate ridicată, în contextul în care potențialii atacatori pot obține accesul de la o distanță de aproximativ 100 m prin exploatarea produselor Philips Hue Smart Lights Bulbs.

Sursa - https://thehackernews.com/2020/02/philips-smart-light-bulb-hacking.html

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Va fi doar o chestiune de timp până vor apărea probleme la aceste sisteme, pentru că inteligența și imaginația hackerilor este foooarte mare... Sa speram că aceste firme vor fi cu un pas înaintea lor.

@teacher Din pacate timpul a aratat ca, in majoritatea situatiilor, astfel de sisteme sunt mai degraba reactive decat proactive. Mi se pare de speriat faptul ca trebuie sa gandesti in termeni de "cine ar vrea sa ma atace si ce pot face sa ma apar"...
Intrebare de utilizator obisnuit si nu foarte versat: daca am doua "partitii" la retea sau 2 retele distincte, pe una toate echipamentele din categoria smart home, pe alta telefoane, laptopuri etc ajuta la ceva? E fezabil asa ceva?

Eu sunt fan Philips Hue. Am vreo 20 de becuri inteligente. Foarte bine gandite si rezistente in comparatie cu alti producatori. Am unul de 8 ani care merge nonstop . E super sa iti poti controla luminile de oriunde. Philips Hue se intelege foarte bine si cu Google Home si poti face tot felul de scenarii. Philips Hue se inroleaza si in hubul SmartThings de la Samsung. Si cu acesta lucreaza foarte bine. Cat despre vulnerabilitatea sistemului,nu sunt chiar atat de paranoia sa visez numai conspiratii :)
________
imch fix asa am si eu,un router de un provider pentru sistemul smart home si un altul de la alt provider pentru telefoane,pc-uri si televizor. Nah,nu stiu cat ajuta,vulnerabile sunt amândouă dar chiar nu stau sa ma gandesc la asta. Viata e frumoasa,de ce mi-as complica-o cu ganduri inutile despre o situatie pe care oricum nu o pot controla...

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

@imch Intotdeauna trebuie plecat de la ideea ca se poate intampla si prin urmare trebuie sa aplici masuri de preventie. Desigur nu esti niciodata sigur in proportie de 100% si doar un naiv ar putea pleca de la ideea ca "sunt prea nesemnificativ ca sa atace pe mine".

Din pacate producatorii de echipamente smart scot produse pe banda rulanta pentru a tine pasul cu nevoile pietei si sacrifica oarecum siguranta utilizatorului sau intra cu bocancii in viata lui privata.

Parte a cu doua retele in casa poate fi de ajutor daca discutam despre doua retele fizice de la doi provideri diferiti. Daca in spatele acelor doua retele sta un singur furnizor de internet, adica 1 singur router, iar daca router-ul in cauza este compromis evident ca intreaga retea va fi compromisa.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!