Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

7 aplicații pentru o viață mai sustenabilă

Salut! Eu mi-am propus anul acesta să mă concentrez și mai mult pe sustenabilitate. În ultimii ani am înlocuit niște produse și mi-am schimbat unele obiceiuri, dar vreau să fac și mai mult. Unul dintre obiective ar fi să mă folosesc și de tehnologie în această direcție și am găsit niște aplicații pe care vreau să le împărtășesc și cu voi!

 

  • Ecosia

Am de ceva timp această aplicație și îmi place, este de fapt un motor de căutare, iar la fiecare 45 de căutări este plantat un copac. Cei de la Ecosia menționează că nu salvează căutările și website-urile vizitate și fiecare căutare elimină aproximativ 1 kg de CO2 din atmosferă. Eu zic că merită instalată și folosită :)

 

  • No Waste

Un alt obiectiv de pe lista mea este să gătesc mai des, deci aplicația aceasta ar fi perfectă. Ce face mai exact? În primul rând te ajută să reduci risipa prin evitarea expirării produselor fără să îți dai seama. Fiind un inventar al produselor pe care le ai acasă, poți sorta în funcție de data expirării, nume și categorie. Iar extra poți face lista de cumpărături pe baza produselor pe care le ai în inventar și de asemenea poți planifica feluri de mâncare, poți salva rețete.

 

  • SIGUREC / Eco Radar / Colt Verde / Unde Reciclam?

Acestea sunt câteva dintre aplicațiile pe care le puteți folosi pentru a identifica locațiile de colectare. Eu am folosit până acum SIGUREC - include gamification cu badge-uri și calculează contribuția la micșorarea amprentei de carbon. Totuși cred că are nevoie de câteva îmbunătățiri, de aceea voi încerca și celelalte aplicații să văd cum merg.

 

  • Forest

Este cu plată, dar am citit review-uri foarte bune, deci o voi încerca și revin către voi dacă merită sau nu.

Din ce am văzut este în top aplicații pentru productivitate, deci dublu avantaj din punctul meu de vedere :) În timp ce te concentrezi pe munca de la birou sau te bucuri de momentele cu prietenii sau cu familia (adică nu folosești telefonul), pădurea ta virtuală crește și apoi poți planta copăcei reali cu ajutorul organizației Trees for the Future.

 

Voi folosiți astfel de aplicații? Aveți recomandări?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Niste aplicatii foarte interesante, mai ales cele al caror rezultat este plantarea de copacei.. Singura denumire care mi se pare cunoscuta este Sigurec, insa nu stiam ca are si aplicatie.. Folosesc foarte putine aplicatii si niciuna de acest gen.

Huh... Nici nu stiam de ele. Si sunt cel putin 2 dintre ele care mi-au atras atentia si pe care le-as folosi. :D

Foarte tare! Multumim frumos, Mihaela!

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Fully Kiosk browser
(un browser full screen)
Send Anywhere
(o aplicatie de trimis fisiere,de pe un telefon pe altul,pe PC,etc)
Cast to TV XCast
(o aplicatie de cast pe televizor)
Nu sunt din gama propusa de Mihaela dar ma gandesc ca sunt utile pentru utilizatorul obisnuit.

@Jay probabil îți sună cunoscut pentru că au destul de multe centre de colectare în București pe lângă supermarket-uri precum Cora și Carrefour
@arsradu cu mare plăcere și mă bucur că te tentează 2 dintre ele :)

Asa e Mihaela... la Cora Pantelimon am vazut un centru :).. si, faptul ca au achizitionat auto de la o firma la care am lucrat.. le-am vazut in parcare cu prelatele pe ele, galben cu verde/albastru parca, aliniate frumos..

Dacă există printre voi fumători care doresc să renunțe la acest viciu (atât pentru sănătatea lor cât și a celor din jur, dar și a planetei), recomand aplicația QuitNow.
Are un sistem de monitorizare destul de bine pus la punct, calculeaza cu precizie si saving-ul, iar partea de gamification este foarte haioasă.
Sugerez utilizarea ei cel puțin 3 săptămâni, ideal în concediu/ vacanță.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

La noi la tara mama avea o foarte buna aplicatie mai practica... Pana nu terminam treburile, nu mancam. Astfel, mai ales vara, se consuma absolut orice se poate numi mancare, fara sa mai asteptam sa expire :)

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Nici eu nu stiam de ele. Sunt foarte interesante si chiar folositoare aceste aplicatii. Pentru mine cea mai folositoare este SIGUREC pentru ca am inceput de cativa ani sa duc spre reciclare atat hartie cat si haine, peturi etc. Dupa ceva cautari in acest sens am reusit sa duc spre reciclare haine care nu mai puteau fi folosite la H&M. Aproape in toate magazinele lor au astfel de cutii de colectare.

@Cathy da, așa este, pentru hainele foarte uzate o bună variantă este H&M, altfel le putem dona. Și mai este o variantă pe care am descoperit-o de curând, pentru hainele în condiții bune - le putem vinde către Remix pentru a fi revândute.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!