anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sugestie includere MMS in optiunile de PrePay

Neaplicabil
Ma tot intrebam de ceva vreme, de ce optiunile de la prepaid (nu stiu la abonament cum sta treaba) nu includ nici macar 1 mesaj multimedia pe luna. :)) Si nu vorbesc doar in afara retelei. Dar nici macar in Orange.

Acuma, stiu ca MMS-ul e un serviciu lasat in paragina de ceva vreme, pentru ca majoritatea folosesc WhatsApp, Facebook, Hangouts, iMessage, mail etc pentru a trimite un mesaj cu atasament cuiva. Dar daca nu ii stii adresa de mail, facebook-ul, etc, si nu aveti amandoi iPhone-uri, devine foarte dificil sa trimiti cuiva o imagine, de exemplu, cel putin fara a plati pentru un mesaj multimedia.

Asa ca, intrebarile mele ar fi:
1. mai este MMS-ul un serviciu care sa aduca vreun profit substantial operatorului (in cazul asta Orange)? Ce procent dintre mesajele trimise de catre utilizatori intr-o luna, de exemplu, sunt MMS-uri?
2. daca nu sunt prea multe, mai exista vreun motiv pentru care optiunile de la prepaid sa nu contina MMS-uri incluse?
3. MMS-urile din cate stiu folosesc o conexiune de date pentru a trimite informatiile de pe un telefon pe altul. Si necesita ca ambele telefoane sa aiba setarile facute. Dar curiozitatea mea ar fi, din moment ce avem deja date incluse in optiune, n-ar putea sa le foloseasca si pentru trimiterea de MMS-uri?

Presupun ca ceea ce vreau sa intreb se poate rezuma intr-o singura intrebare: mai are rost sa fie taxate MMS-urile separat in conditiile in care e un serviciu pe care nu stiu cat de multa lume inca il mai foloseste, considerand ca majoritatea folosesc aplicatii terte pentru asa ceva? Daca nu, sugestia mea ar fi sa fie integrate in optiunile cu minute, mesaje si net. Pana la urma, sunt tot mesaje si ele. Si e util cateodata sa poti sa trimiti mesajul ca MMS, daca nu ai alta varianta.

Acuma, daca mi-a scapat ceva (ceea ce e foarte probabil) si exista un motiv intemeiat pentru care MMS-urile nu au fost incluse pana acum in optiunile de prepaid, m-as bucura foarte mult sa-l stiu. 😄
11 Răspunsuri 11

DanielaH
Moderator
Mulțumim pentru sugestie! O vom redirecționa colegilor de la departamentul de marketing PrePay.

Miha_Z
#StarMember
Interesant punct de vedere. Poate va fi luat luat in considerare si de catre Orange.

Neaplicabil
@Daniela, mersi frumos! :) @Miha, eu asa sper... 🙂 Acuma, sa vedem.

Razvan
#StarMember
A fost o perioadă, când abonamentele Pantera au avut incluse și MMS. Odată implementate abonamentele Orange Me, s-a renunțat la ele. Probabil costul destul de ridicat nu a prins la public și implicit profit scăzut de pe urma lor.

Vio73
#StarMember
Nu avem nici la abonamente. Știu că am avut avut cu mulți ani în urmă, cred că peste 10.

FLo1
#StarMember
Nu este justificata includerea lor. Pentru cei care vor transfer de imagini/sunete/fisiere si nu sunt detinatori de SMART-uri ar fi o solutie trimiterea de mesaj MMS tarifat / cu consum din pachetul de date. Totusi in prezent nu cred ca exista utilizatori care sa trimita fisiere intre nr. de telefon si sa nu detina un aparat SMART, avand ca singura varianta MMS-ul. Pentru aceia exista varianta de avarie: email. Pe scurt: schimba telefonul si utilizeaza o aplicatie la indemana sau colectioneaza adrese de email.

Neaplicabil
MMS-ul nu e un feature consacrat telefoanelor low end. Nu stiu de unde impresia asta. Nu vorbim de altfel de telefoane decat smartphones. Nu asta e ideea. Nu ma apuc sa trimit MMS-uri pe 3310 (varianta din 2000). Nu ca ar suporta asa ceva. :)) Ideea e simpla: daca tot ce ai e un nr de telefon, destinatarul nu are WhatsApp sau alte aplicatii legate la nr de telefon, asa cum nici tu nu ai, si vrei sa trimiti un MMS, sa poti sa faci chestia asta folosind beneficiile din extraoptiune.

FLo1
#StarMember
@arsradu: Daca-s ardelean eu inteleg mai greu. Tu nu vrei MMS-uri, dar daca se pot da, de ce sa nu le ai la pachet. Problema eu o vad astfel: cel care ar fi nevoit sa trimita un MMS intrucat nu are un dispozitiv SMART, cu certitudine va trimite un email cu atach. Cel care nu foloseste nici macar email nu va trimite MMS-uri ca probabil nici camera foto a dispozitivului n-o va stii folosi, iar SMS putin probabil sa trimita. Fundamentarea unui pachet care sa includa si MMS-uri nu este justificata de situatia realitatii din prezent ci doar de o nostalgie.

Neaplicabil
Cele doua nu sunt legate una de alta. MMS-ul nu e legat de existenta unui telefon smart. Asa cum nu e legat de un telefon non-smart. Pur si simplu n-are legatura una cu alta. Si da, as vrea sa pot trimite MMS. Pentru ca as vrea sa am toata conversatia (cu tot cu imaginea trimisa) in acelasi thread. Nu impartita intre sms si email. Si din nou, nu poti trimite cuiva un email, indiferent pe ce-l va vedea, daca nu-i stii adresa de email. :)) Ma rog, era doar o sugestie. Cel mai probabil nu se va implementa oricum.

FLo1
#StarMember
@arsradu: Ardeleanul inapoiat stii cum a ajuns sa-si instaleze WhatsApp (pentru ca nici Facebook nu are)? Dupa multa bataie de cap cu trimis diferite imagini ca dovezi sau capturi pe care destinatarul refuza sa le primeasca pe adresa de email. Cand nu ai de ales te conformezi cu tehnologia. In rest, pentru mine care nu mai primesc nici SMS-uri (d'apoi MMS-uri) decat cu sume de plata la facturi si confirmari de plata de la banca, aceasta parte a istoriei e stearsa din prezent.

Gianni
Cunoscător certificat
Acum 8-10ani se mai foloseau MMS-uri. De atunci tehnologia s-a dezvoltat foarte mult iar această aplicație a început să dispară. Reintroducerea lor nu ar fi o idee rea, însă asta depinde de operatori și dacă costurile nu sunt prea exagerate.