Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Portabilitate 2019 in cifre

Stiati ca de la aparitia serviciului de portabilitate, in 2008, s-au portat peste 6,3 milioane de numere, iar in 2019 s-au portat aproximativ 895.000 de numere de telefon mobil în alta retea si, se impart in procente destul de apropiate intre abonamente si prepay?! Pana sa citesc despre asta, eu am crezut ca portarea abonamentelor este majoritara si ca la prepay, procentul este neglijabil.

Evident, eu, ca si client, cred ca a fost un lucru foarte bun portabilitatea, voi nu?

"Aproximativ 895.000 de utilizatori şi-au portat numerele de telefon mobil în altă reţea în 2019, cei mai mulţi optând pentru RCS&RDS şi Orange"

https://www.zf.ro/business-hi-tech/aproximativ-895-000-de-utilizatori-si-au-portat-numerele-de-telefon-mobil-in-alta-retea-in-2019-cei-mai-multi-optand-pentru-rcs-rds-si-orange-18718195

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Da, a fost prima revoluție în industria telecom. Posibilitatea ca să îți păstrezi numărul de telefon a generat o mobilitate mare a abonaților între rețele și a generat oferte bune, majoritar, doar la portare.

Cea mai tare chestie în legătură cu portarea mi se pare păstrarea numărului de telefon. :)
Înainte de apariția portării trebuia să-ți schimbi numărul de telefon dacă schimbai rețeaua.

Da, e o treaba foarte buna. :)
Sunt curios cati dintre acei clienti sunt oameni care au plecat de la Orange in urma modificarii unilaterale a abonamentului. :D

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Nu foarte multi cred fiindca mai sunt si alte criterii care determina portarea: acoperirea, atragerea clientilor prin diferite promotii, preturi etc.

Absolut! Dar eram curios, ca idee, cati au plecat din cauza acelei modificari. Pentru ca intotdeauna o sa pui (sau asa ar trebui, zic eu) in balanta toate aspectele, inainte sa decizi daca mai merita sa ramai in reteaua respectiva sau nu. Dar chiar si asa, eram curios, cu toate chestiile puse cap la cap, cati au decis sa plece.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Așa este, @Vio73! Digi are prețuri mici, calitatea nu se compară cu Orange dar să știi că și Digi a mai umblat la calitate în sensul că au îmbunătățit acoperirea 4G (viteza netului este încă mică în comparație cu Orange).
Totuși, Digi stă mai bine decât Telekom în momentul ăsta, cred! :)

Eu m-am portat recent de la Digi. Ca utilizator activ de resurse, experiența nu are comparație. Sa folosești un telefon premium pe Digi consider ca scazi din valoarea dispozitivului chiar și aproape de 50%. Partea mai frumoasa e ca numărul s-a întors ‘acasa’.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!