anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Locuri minunate de petrecut vacanța în România și aplicații de ajutor în călătorii

Razvan
#StarMember

Un loc ideal și pitoresc de petrecut concediul este "Gradina Zmeilor, locul acela in care sa te refugiezi la finalul saptamanii ca sa cutreieri poteci prin padure. Fara telefon, email-uri sau alte device-uri care sa va perturbe intalnirea cu natura.

Aici nu va veti intalni cu personaje legendare, doar formatiuni geologice care au primit acest nume, cel mai probabil de la sateni.

Unde se afla? Marturie a perioadei Halocene, Gradina Zmeilor se afla pe dealul Dumbrava, in apropiere de satul Galgau Almasului, in judetul Salaj. Altfel spus, face parte din Podisul Somesan, cu doar 10 kilometri pana in orasul Jibou."

http://ideipentruvacanta.ro/calator-in-romania-gradina-zmeilor/?fbclid=IwAR1qLXk_FidDZL7kjo8OtwyhmKBImzrEsvtKCe00gtKxwYvkp3fYE5RO3Go

În această vara, ne-am propus să ajungem iar pe meleaguri maramureșene și datorita acestui loc minunat și pitoresc care se aseamănă foarte mult cu cel din Meteora (Grecia).

46 Răspunsuri 46

Miha_Z
#StarMember
Frumosa zona. Avem multe locuri deosebite in tara, timp si bani sa avem sa le vizitam pe toate. Mi-ai dat o idee buna de vacanta. Acel loc chiar nu l-am vazut si e pacat. Am fost in Grecia si am vazut Meteora un loc impresionant pe care l-as revedea. Trebuie sa bifez si Gradina Zmeilor. 🙂

Razvan
#StarMember
Primăvara trecută am fost la Meteora, zona cu o energie spirituală înaltă.

Jay
Campion certificat
Superb!.. Liniste, natura, destresare.. Imi place cum suna fără device-uri.. Am fost acum mulți ani la peștera Dambovicioara, perpedes, plecare din Rucar.. Ne-a condus un localnic.. Am inteles ca am mers pe jos vreo 15 km... dacă mai tin bine minte.. la întoarcere ne-am intors o porțiune mai mica perpedes, până la sosea, de unde am luat un autobuz.. Deși foarte obositor, ne-a dat o stare de bine.. Imi plac locurile mai puțin aglomerate..

Romeo_
Senior certificat
Sunt multe locuri foarte frumoase la noi in tara.Pacat ca nu avem conducatori carora sa le pese,pentru a investi fondurile europene nerambursabile sa faca infrastructura si sa atraga turisti.Romania ar castiga bani multi din asta.Dar na,fondurile europene nu se pot fura ;)))

FaraUnID
Campion certificat

Descoperă Neamţul! Un spaţiu promiţător pentru iubitorii de poveşti şi amintiri de neuitat

https://www.youtube.com/watch?v=mDlAEO1YstQ

 

Cu fiecare vizită pe tărâmurile de legendă ale Neamţului, indiferent de motivaţia călătoriei, turiştii se conving că judeţul Neamţ este un spaţiu unic, un spaţiu al magiei şi al metamorfozelor, care deschide posibilităţi nelimitate de experimentare şi de cunoaştere.

 

Încărcat de istorie, copleşitor prin cultura sa, Judeţul Neamţ e plin de locuri care închid în sine o vibraţie a lor tainică, unde cine e atent vede şi aude pururi altceva…. locuri unde aveţi, mai mult decât oriunde altundeva, senzaţia că epiderma vă este orizontul. La limita unde văzduhul se întrepătrunde cu apele şi sufletul omului cu înţelepciunea strămoşilor, întreaga făptură vă e pătrunsă de fiorul neîntrerupt al creaţiei.

https://www.youtube.com/watch?v=7EX-LwW5jLY

 

Un teritoriu în care puteţi cerceta pas cu pas locurile sacre, puteţi să vă puneti în acord cu tot şi cu toate şi să simţiţi cu bucurie, cum se desfac şi cântă în voi, izvoarele misterioase ale trecutului.

Un loc în care fiecare zi e o sărbătoare şi fiecare drum un prilej al descoperirii.

 

Judeţul Neamţ există spre a aminti tuturor că, într-un ţinut în care niciun argument nu stă mai presus decât o frumuseţe, minunile nu s-au istovit şi nu au să se istovească vreodată…

https://www.youtube.com/watch?v=BhiKcZDkels

 

Sunteţi curioşi aşadar cum se vede judeţul Neamţ prin obiectivele a zece dintre cei mai talentaţi pasionaţi de fotografie din România? Dacă da, vă invităm să urmăriţi paginile de promovare turistică http://www.viziteazaneamt.ro şi http://www.visitneamt.com, precum si paginile de Facebook https://www.facebook.com/ViziteazaNeamt şi https://www.facebook.com/VisitNeamt

 

Visit Neamţ este o aplicaţie multifuncţională, cu o interfaţă user-friendly, disponibilă în trei limbi: română, engleză şi germană, care se adresează deopotrivă turiștilor români, străini și localnicilor, constituindu-se într-o vastă bază de date ce cuprinde informaţii uşor accesibile despre patrimoniul natural, cultural şi spiritual al zonei Neamţ, dând posibilitatea planificării de sejururi turistice şi itinerarii personalizate.

 

Structurată pe nouă module: Descoperă Neamţul, Circuite turistice, Evenimente, Muzee, Gastronomie, Timp liber, Odihnă şi relaxare, Explorează împrejurimile, Informaţii utile, aplicaţia oferă celor interesaţi un mod interactiv şi confortabil de informare turistică. Fiecare secţiune conține informații complete -text de prezentare, adresă, telefon, pagină web, fotografii şi materiale video, precum şi localizarea obiectivelor cu ajutorul Google Maps-, cu posibilitatea de utilizare atât în varianta online, cât şi offline, prin păstrarea cache-ului după o primă accesare.

 

Orice utilizator poate afla informaţii cu privire la obiectivele turistice de pe teritoriul judeţului Neamţ, evenimentele, concertele, spectacolele şi festivalurile organizate în judeţ, activităţi de agrement şi de relaxare, artizani locali, circuite turstice şi altele. Cei interesaţi au la dispoziţie detalii despre serviciide cazare, alimentaţie publică, precum şi informații de interes general (puncte de informare turistică, transport, shopping, servicii medicale etc.).

 

Aplicaţia permite actualizarea permanentă a informaţiilor afişate, personalizarea conținutului transmis către utilizatori, precum şi posibilitatea transmiterii de notificări de tip push, prin care toate persoanele care au descărcat aplicaţia sunt notificate cu privire la evenimentele ce urmează să aibă loc, precum şi cu privire la noile facilităţi şi produse turistice dezvoltate special pentru cetăţeni. De asemenea, Visit Neamţ permite localizarea şi vizualizarea pe hartă, în timp real, a evenimentelor semnalate prin notificări transmise de administratorul platformei.

 

Aplicaţia Visit Neamţ este administrată de Consiliul Judeţean Neamţ şi poate fi descărcată direct pe dispozitivul mobil din Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.visitneamt, AppStore: https://itunes.apple.com/us/app/visit-neamt/id1439893550?mt=8 sau prin scanarea codului QR de mai jos:

Vio73
#StarMember
Avem locuri minunate în care putem să ne petrecem timpul liber. Da, e superbă zona, că multe altele. Nu știu cum unii se tot înghesuie încă pe Valea Prahovei!

Miha_Z
#StarMember

Intr-adevar unii sunt setati pe Valea Prahovei. E frumoasa zona, dar sunt altele mai deosebite. Eu recomand sa vizitati zonele Alba si Cluj, au niste peisaje de ramai uimit. Multe pesteri, cascade, Groapa Ruginoasa, Izbucul Tauz... Desi am vizitat de multe ori acel tinut, in fiecare an mi-ar place sa-l revad fiindca tot mai sunt locuri nevazute si despre care aflu ulterior.

Frumoasa prezentarea judetului Neamt, ar trebui ca in fiecare zona turistica sa fie o astfel de prezentare. Si turismul in Neamt este intr-o continua dezvoltare, acolo deschizandu-se recent si "Valea celor doisprezece" . https://www.ziartarguneamt.ro/unic-in-romania-valea-celor-doisprezece-este-deschisa-vizitatorilor-in-dobreni-jud-neamt

Avem o tara deosebita, pacat ca nu e pusa in valoare atat prin infrastructura, cat si prin filme de promovare. Fiecare oras ar avea ceva frumos de prezentat turistilor daca s-ar face investitii si s-ar dori dezvoltarea turismului.

Anonim
Neaplicabil
Mi-am propus anul acesta să ajung la Cazanele Dunării. Sper să reușesc. În afară de asta, îmi doresc să ajung din nou în Grecia, sunt îndrăgostit iremediabil de această țară! 🙂

Razvan
#StarMember

Sunt frumoase zonele din Apuseni, încă se mai poate vizita Platoul Padiș din Bihor, cascada Vârciorog, peștera flori de cristale (Farcu), cabana Capra (iarna asta are zăpadă putina și de poate urca pe Transfăgărășan, pe jos), lacul Capra, lacul Bâlea, cascada Bâlea/Capra și alte locuri deosebite. Mănăstirile istorice din Maramureș, mai ales că sunt incluse în patrimoniul UNESCO.

https://www.travelguideromania.com/ro/pestera-cu-cristale-din-mina-farcu/

Neaplicabil
Waw... Prima reactie: avem asa ceva in Romania?! :)) Cred ca stiu unde imi petrec concediul anul asta. :D @Razvan, multe multumiri pentru thread-ul asta. Am adaugat pe lista de locuri de vazut. 🙂

Jay
Campion certificat
@FaraUnId, super material.. nu stiam ca exista si prezentari atat de bine puse la punct despre locuri din tara noastra.. Păcat ca nu exista mai multe astfel de prezentări și ca de multe ori, mai multa reclama ne fac străinii decât ne facem noi..

Laura_cio
Senior
Locuri frumoase, poze frumoase, descrieri frumoase. Asta-i România noastră frumoasa!

Razvan
#StarMember
@cocolosh, sa cauți cazare mai timp la Orșova și zona adiacenta, dacă vrei sa stai mai multe zile. Eu am găsit întâmplător 2 nopți, în timpul săptămânii, în 2016, am fost și barca pe defileu, super experiență, de vreo 3x am mers și pe drumul național Orșova - Moldova nouă. Un alt loc frumos, mi-a plăcut pe TransSemenic, vârful Semeni, vf. Gozna și lacurile de acumulare Gozna și trei ape, sa vezi brazii cum plutesc pe malul apei. De prin Maramureș recomand traseu cu Mocănița, Cimitirul de la Sapânța, muzeul etnografic din Sighetul Marmației și cel de la Negrești Oaș, minunate peisaje pitorești pe drumul Baia Mare - Cavnic - Barsana, cea mai înaltă biserică de lemn din Sapânța, Cascada Cailor de la Borșa. De asemenea se poate merge și pe Pasul Prislop, DN a fost reabilitat integral pe distanța Borsa-Iacobeni, apoi la Trans Rarăul, Pojorâta - Chiril apoi se poate continua pe Valea Bistriței până la Târgu Neamț.

Vio73
#StarMember
Într-adevăr, frumoase locuri și experiențe minunate!