Întrebare fară răspuns

Locuri minunate de petrecut vacanța în România și aplicații de ajutor în călătorii

Un loc ideal și pitoresc de petrecut concediul este "Gradina Zmeilor, locul acela in care sa te refugiezi la finalul saptamanii ca sa cutreieri poteci prin padure. Fara telefon, email-uri sau alte device-uri care sa va perturbe intalnirea cu natura.

Aici nu va veti intalni cu personaje legendare, doar formatiuni geologice care au primit acest nume, cel mai probabil de la sateni.

Unde se afla? Marturie a perioadei Halocene, Gradina Zmeilor se afla pe dealul Dumbrava, in apropiere de satul Galgau Almasului, in judetul Salaj. Altfel spus, face parte din Podisul Somesan, cu doar 10 kilometri pana in orasul Jibou."

http://ideipentruvacanta.ro/calator-in-romania-gradina-zmeilor/?fbclid=IwAR1qLXk_FidDZL7kjo8OtwyhmKBImzrEsvtKCe00gtKxwYvkp3fYE5RO3Go

În această vara, ne-am propus să ajungem iar pe meleaguri maramureșene și datorita acestui loc minunat și pitoresc care se aseamănă foarte mult cu cel din Meteora (Grecia).

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Frumosa zona. Avem multe locuri deosebite in tara, timp si bani sa avem sa le vizitam pe toate. Mi-ai dat o idee buna de vacanta. Acel loc chiar nu l-am vazut si e pacat. Am fost in Grecia si am vazut Meteora un loc impresionant pe care l-as revedea. Trebuie sa bifez si Gradina Zmeilor. :)

Superb!.. Liniste, natura, destresare.. Imi place cum suna fără device-uri.. Am fost acum mulți ani la peștera Dambovicioara, perpedes, plecare din Rucar.. Ne-a condus un localnic.. Am inteles ca am mers pe jos vreo 15 km... dacă mai tin bine minte.. la întoarcere ne-am intors o porțiune mai mica perpedes, până la sosea, de unde am luat un autobuz.. Deși foarte obositor, ne-a dat o stare de bine..
Imi plac locurile mai puțin aglomerate..

Sunt multe locuri foarte frumoase la noi in tara.Pacat ca nu avem conducatori carora sa le pese,pentru a investi fondurile europene nerambursabile sa faca infrastructura si sa atraga turisti.Romania ar castiga bani multi din asta.Dar na,fondurile europene nu se pot fura ;)))

Descoperă Neamţul! Un spaţiu promiţător pentru iubitorii de poveşti şi amintiri de neuitat

https://www.youtube.com/watch?v=mDlAEO1YstQ

 

Cu fiecare vizită pe tărâmurile de legendă ale Neamţului, indiferent de motivaţia călătoriei, turiştii se conving că judeţul Neamţ este un spaţiu unic, un spaţiu al magiei şi al metamorfozelor, care deschide posibilităţi nelimitate de experimentare şi de cunoaştere.

 

Încărcat de istorie, copleşitor prin cultura sa, Judeţul Neamţ e plin de locuri care închid în sine o vibraţie a lor tainică, unde cine e atent vede şi aude pururi altceva…. locuri unde aveţi, mai mult decât oriunde altundeva, senzaţia că epiderma vă este orizontul. La limita unde văzduhul se întrepătrunde cu apele şi sufletul omului cu înţelepciunea strămoşilor, întreaga făptură vă e pătrunsă de fiorul neîntrerupt al creaţiei.

https://www.youtube.com/watch?v=7EX-LwW5jLY

 

Un teritoriu în care puteţi cerceta pas cu pas locurile sacre, puteţi să vă puneti în acord cu tot şi cu toate şi să simţiţi cu bucurie, cum se desfac şi cântă în voi, izvoarele misterioase ale trecutului.

Un loc în care fiecare zi e o sărbătoare şi fiecare drum un prilej al descoperirii.

 

Judeţul Neamţ există spre a aminti tuturor că, într-un ţinut în care niciun argument nu stă mai presus decât o frumuseţe, minunile nu s-au istovit şi nu au să se istovească vreodată…

https://www.youtube.com/watch?v=BhiKcZDkels

 

Sunteţi curioşi aşadar cum se vede judeţul Neamţ prin obiectivele a zece dintre cei mai talentaţi pasionaţi de fotografie din România? Dacă da, vă invităm să urmăriţi paginile de promovare turistică http://www.viziteazaneamt.ro şi http://www.visitneamt.com, precum si paginile de Facebook https://www.facebook.com/ViziteazaNeamt şi https://www.facebook.com/VisitNeamt

 

Visit Neamţ este o aplicaţie multifuncţională, cu o interfaţă user-friendly, disponibilă în trei limbi: română, engleză şi germană, care se adresează deopotrivă turiștilor români, străini și localnicilor, constituindu-se într-o vastă bază de date ce cuprinde informaţii uşor accesibile despre patrimoniul natural, cultural şi spiritual al zonei Neamţ, dând posibilitatea planificării de sejururi turistice şi itinerarii personalizate.

 

Structurată pe nouă module: Descoperă Neamţul, Circuite turistice, Evenimente, Muzee, Gastronomie, Timp liber, Odihnă şi relaxare, Explorează împrejurimile, Informaţii utile, aplicaţia oferă celor interesaţi un mod interactiv şi confortabil de informare turistică. Fiecare secţiune conține informații complete -text de prezentare, adresă, telefon, pagină web, fotografii şi materiale video, precum şi localizarea obiectivelor cu ajutorul Google Maps-, cu posibilitatea de utilizare atât în varianta online, cât şi offline, prin păstrarea cache-ului după o primă accesare.

 

Orice utilizator poate afla informaţii cu privire la obiectivele turistice de pe teritoriul judeţului Neamţ, evenimentele, concertele, spectacolele şi festivalurile organizate în judeţ, activităţi de agrement şi de relaxare, artizani locali, circuite turstice şi altele. Cei interesaţi au la dispoziţie detalii despre serviciide cazare, alimentaţie publică, precum şi informații de interes general (puncte de informare turistică, transport, shopping, servicii medicale etc.).

 

Aplicaţia permite actualizarea permanentă a informaţiilor afişate, personalizarea conținutului transmis către utilizatori, precum şi posibilitatea transmiterii de notificări de tip push, prin care toate persoanele care au descărcat aplicaţia sunt notificate cu privire la evenimentele ce urmează să aibă loc, precum şi cu privire la noile facilităţi şi produse turistice dezvoltate special pentru cetăţeni. De asemenea, Visit Neamţ permite localizarea şi vizualizarea pe hartă, în timp real, a evenimentelor semnalate prin notificări transmise de administratorul platformei.

 

Aplicaţia Visit Neamţ este administrată de Consiliul Judeţean Neamţ şi poate fi descărcată direct pe dispozitivul mobil din Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.visitneamt, AppStore: https://itunes.apple.com/us/app/visit-neamt/id1439893550?mt=8 sau prin scanarea codului QR de mai jos:

Avem locuri minunate în care putem să ne petrecem timpul liber. Da, e superbă zona, că multe altele. Nu știu cum unii se tot înghesuie încă pe Valea Prahovei!

Intr-adevar unii sunt setati pe Valea Prahovei. E frumoasa zona, dar sunt altele mai deosebite. Eu recomand sa vizitati zonele Alba si Cluj, au niste peisaje de ramai uimit. Multe pesteri, cascade, Groapa Ruginoasa, Izbucul Tauz... Desi am vizitat de multe ori acel tinut, in fiecare an mi-ar place sa-l revad fiindca tot mai sunt locuri nevazute si despre care aflu ulterior.

Frumoasa prezentarea judetului Neamt, ar trebui ca in fiecare zona turistica sa fie o astfel de prezentare. Si turismul in Neamt este intr-o continua dezvoltare, acolo deschizandu-se recent si "Valea celor doisprezece" . https://www.ziartarguneamt.ro/unic-in-romania-valea-celor-doisprezece-este-deschisa-vizitatorilor-in-dobreni-jud-neamt

Avem o tara deosebita, pacat ca nu e pusa in valoare atat prin infrastructura, cat si prin filme de promovare. Fiecare oras ar avea ceva frumos de prezentat turistilor daca s-ar face investitii si s-ar dori dezvoltarea turismului.

Mi-am propus anul acesta să ajung la Cazanele Dunării.
Sper să reușesc.
În afară de asta, îmi doresc să ajung din nou în Grecia, sunt îndrăgostit iremediabil de această țară! :)

Sunt frumoase zonele din Apuseni, încă se mai poate vizita Platoul Padiș din Bihor, cascada Vârciorog, peștera flori de cristale (Farcu), cabana Capra (iarna asta are zăpadă putina și de poate urca pe Transfăgărășan, pe jos), lacul Capra, lacul Bâlea, cascada Bâlea/Capra și alte locuri deosebite. Mănăstirile istorice din Maramureș, mai ales că sunt incluse în patrimoniul UNESCO.

https://www.travelguideromania.com/ro/pestera-cu-cristale-din-mina-farcu/

Waw... Prima reactie: avem asa ceva in Romania?! :)) Cred ca stiu unde imi petrec concediul anul asta. :D

@Razvan, multe multumiri pentru thread-ul asta. Am adaugat pe lista de locuri de vazut. :)

@FaraUnId, super material.. nu stiam ca exista si prezentari atat de bine puse la punct despre locuri din tara noastra.. Păcat ca nu exista mai multe astfel de prezentări și ca de multe ori, mai multa reclama ne fac străinii decât ne facem noi..

Locuri frumoase, poze frumoase, descrieri frumoase. Asta-i România noastră frumoasa!

Laura.cio
Laura.cio

Laura.cio

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Laura.cio

@cocolosh, sa cauți cazare mai timp la Orșova și zona adiacenta, dacă vrei sa stai mai multe zile. Eu am găsit întâmplător 2 nopți, în timpul săptămânii, în 2016, am fost și barca pe defileu, super experiență, de vreo 3x am mers și pe drumul național Orșova - Moldova nouă. Un alt loc frumos, mi-a plăcut pe TransSemenic, vârful Semeni, vf. Gozna și lacurile de acumulare Gozna și trei ape, sa vezi brazii cum plutesc pe malul apei.
De prin Maramureș recomand traseu cu Mocănița, Cimitirul de la Sapânța, muzeul etnografic din Sighetul Marmației și cel de la Negrești Oaș, minunate peisaje pitorești pe drumul Baia Mare - Cavnic - Barsana, cea mai înaltă biserică de lemn din Sapânța, Cascada Cailor de la Borșa. De asemenea se poate merge și pe Pasul Prislop, DN a fost reabilitat integral pe distanța Borsa-Iacobeni, apoi la Trans Rarăul, Pojorâta - Chiril apoi se poate continua pe Valea Bistriței până la Târgu Neamț.

@FaraUnID, am folosit și eu o aplicație similară, gratuită (Iasi Travel) când am vizitat Iașiul anul trecut și recunosc că m-a ajutat foarte mult. Este o aplicație administrată de municipalitatea ieşeană, disponibilă în română și engleză, și conține informaţii referitoare la cele mai atractive puncte de interes şi evenimente din zonă, servicii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, magazine etc.), dar și ştiri locale.
Tot la Iași am descoperit și aplicația Iași City Report, gratuită și ea, care încurajează cetăţenii să transmită diverse sesizări către Primăria Municipiului Iași şi serviciile publice locale.
Ați mai folosit și voi astfel de aplicații prin zonele pe unde v-ati petrecut vacanțele în România? Vi se par utile?

Salut tuturor! Superbe locuri, trebuie neapărat să planificăm un nou roadtrip. Foarte interesante cele 3 aplicații (@FaraUnId și @DanielaH), le voi testa când voi ajunge în Neamț și Iași.
Eu folosesc de cele mai multe ori maps.me sau Google Maps pentru stabilirea unui traseu și indicații, iar pentru recomandări de localuri Foursquare.

Câteva imagini spectaculoase din zona Cascada Călugărița, Lacul Vidraru, Cabana Capra și împrejurimi.

 

 

Când am văzut pozele chiar m-am gândit la Meteora-Grecia, habar n-aveam ca exista asa ceva în România. Avem o tara frumoasa, chiar foarte frumoasa și este păcat ca nu o cunoaștem. Din păcate nici drumurile nu ne ajuta, nici promovarea nu e pe măsură. Sper sa am ocazia sa ajung și eu acolo. Poate ar trebui sa existe câte o aplicație de promovare turistica pentru fiecare judet/ zona/ regiune. Noi încercăm în fiecare an sa facem măcar o minivacanta in Romania într-un loc nou.

Dragi colegi de Comunitate, vara asta merg cu familionul in Apuseni. Ceva aplicatie care sa ma ajute pe-acolo stiti? Am cautat eu pe net una alta si mi-am facut o lista de obiective, dar daca as avea totul intr-o aplicatie ar fi super! Sfaturi? Idei?

Pe valea Ariesului, la Garda de Sus. O sa vedem.. Avem in plan ghetarul Scarisoara, Pestera Ursilor, casa memoriala Avram Iancu, poate si Dealul cu melci.. Mai sunt cateva chesti aproape de Scarisoara si Ursi. Pe drum inapoi ne oprim si in Hateg si vrem sa vizitam Castelul Corvinilor si cele doua cetati Sarmisegetusa. Daca ati mai vazut ceva interesant in zona, ascult orice sfat. Mai avem si cateva zile libere pentru un traseu-doua prin munti.

Foarte frumoasă zona! Am fost prin vara trecută și mi-a plăcut enorm. Totuși, pe alocuri, calitatea drumului cam lasă de dorit.

Daca mergi la Pestera Ursilor, poti sa urci apoi la Padis, apoi sa cobori si sa mergi spre Beius la Pestera cu Cristale.
In zona Arieseni, mai poti vizita Groapa Ruginoasa, Cascada Petrahaitesti, Varciorog, mai este si Ghetarul de la Varciorog, cand am fost noi, plouase si drumul inaccesibil.

@imch pe langa ce ti-a zis @Razvan iti mai recomand Izbucul Tauz, Muzeul etnografic Petrahaitesti, Cascada Pisoaia, poti merge inspre Cluj pe Trans Ursoaia sa vezi si Cascada Valul Miresei, Casa Memoriala Horea. E o zona de vis, de cel putin 4 ori am fost acolo si an de an m-as reintoarce. Efectiv nu te plictisesti, ai multe obiective turistice de vizitat, pesteri, cascade, izbucuri, muzee... Chiar daca semnalul e mai slab la mobil, iti va placea ca te vei relaxa si mai mult si vei uita de tehnologie in detrimentul naturii. Ai facut o alegere buna.

Semeringul bănățean, cu trenul pe ruta Oravița - Anina, măcar odată în viață.

https://www.infocs.ro/cu-trenul-pe-semmeringul-banatean-de-la-oravita-la-anina-cu-fasanc-si-bal-video/

Poate cu ocazia crizei ăsteia provocate de Covid 19, ne mai vizităm mai mult țară! Sunt multe locuri minunate de vizitat. Eu de exemplu, aș vrea să ajung la Cascada Bigăr! Sper să o fac anul acesta!

Sigur aceasta epidemie va afecta grav turismul. Deja rezervarile sunt anulate,curse aeriene la fel,agentii in care nu mai pune piciorul nici un client. Probabil ca singura modalitate mai la indemana este cum spune si Vio,este sa te sui in masina si sa te duci unde-ti place,pe cont propriu.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!