Întrebare cu răspuns(uri)

Pot efectua plăti în magazin cu telefonul dacă acesta nu suporta NFC?

Dețin un telefon Huawei mate 10 lite și nu are NFC. Cum pot face sa pot plăti cu el în magazin?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Daca telefonul nu are functia NFC nu poti face plati in magazine.
Fara NFC se pot efectua micoplati (acolo unde comerciantul are implementata aceasta metoda) prin SMS. Spre exemplu tichet parcare, bilet cinema, bilet calatorie cu metroul, etc urmand ca plata sa scada din creditul inclus pe cartela prepay sau sa apara pe factura in cazul abonamentelor.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (10)

Da (18)

64%

18 membri au votat cu DA

10 membri au votat cu NU

64% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Iti trebuie telefon cu NFC si comerciantul sa aiba POS cu NFC.
Este necesară compatibilitatea NFC..
Mai poti plati prin scanare cod QR, daca poti obtine unul, de la comerciantul unde vrei sa faci plata cu telefonul (daca au aplicație si o instalezi si tu pe telefonul tau)... dar, nu cred sa fie prea mulți.. mai greu la inceput cu tehnologiile noi.. :)

Jay,Carrefour foloseste o aplicatie personalizata cu scanare dar nu poti cu ea,doar poti arata continutul cosului si suma de plata. In cateva magazine din Bucuresti se poate plati cu amprenta.

Din păcate nu poți face plati cu telefonul daca nu ai NFC... Trebuie sa apropii telefonul tau cu nfc de semnul nfc de unde vrei să cumperi. Altfel nu se poate.

Daca telefonul nu are functia NFC nu poti face plati in magazine.
Fara NFC se pot efectua micoplati (acolo unde comerciantul are implementata aceasta metoda) prin SMS. Spre exemplu tichet parcare, bilet cinema, bilet calatorie cu metroul, etc urmand ca plata sa scada din creditul inclus pe cartela prepay sau sa apara pe factura in cazul abonamentelor.

Din pacate nu poți face plăți cu telefonul dacă acesta nu este dotat cu NFC. Pînă la rezolvarea problemei folosește cardul bancar; e mult mai sigur și mai eficient din punctul meu de vedere .

Unul dintre motivele renuntarii la card in favoarea platii cu telefonul nu e cauzata de card ci de posibilitatea "clonarii" gratuite a acestuia. Eu de exemplu plata cu telefonul in acest scop o folosesc, nu din lene de a "cara" un card in buzunar, adica un singur card dar mai multi utilizatori in acelasi timp.

Cine nu are NFC pe telefon poate pune pe interiorul husei telefonului cardul pe care il detine si e cam acelasi lucru :) Notificarile de plata le primeste daca are o aplicatie mobile banking a bancii instalata pe telefon. Eu o sa lipesc pe capacul smartwach-ului Samsung,pe partea interioara,cipul cardului Orange Money si uite asa rezolv si problema platii cu ceasul. Oare merge sa mi-l bag sub piele sa platesc cu mana goala? Casierii magazinelor ar face niste fețeee... :))

@Ascary: Cam "crazy" ideea ta, dar tine cont ca mai exista suficienti si importanti clienti in Romanica la care plata cu cardul nu se poate face contactles din 2 motive intalnite pana acum de mine: 1. Nu suporta jucarelele lor plata contactless (de ex. Agentiile CFR); 2. Un caz intalnit la mai multi comercianti: pentru sume peste 100 lei li se blocheaza POS-ul daca faci plata contactless. Asadar renunti la plata cu cardul sau pastrezi cardul in forma initiala? :)))

Da,la asta nu m-am gandit,dar acum ca mi-ai spus dupa ce distrug cardul Orange Money si lipesc cipul,trebuie sa nu uit sa am si cardul Orange Visa Platinum la mine pentru orice eventualitate :))

Plățile cu telefonul le acceptă o parte din comercianți. Eu am fost pus într-o situație că nu puteam plăti nici cu telefonul nici cu cardul. Din 3 carduri nu mi-a acceptat nici măcar unul și a trebuit să plătesc cahs. De aceea este bine să ai ceva lichidități la tine ca nu se știe niciodată ce ți se poate întîmpla.

Eu am efectuat plăți cu telefonul fără NFC încă de pe vremea când nu erau lansate plățile prin NFC cu ceasul, telefon Android sau Apple Pay. Funcționează și astăzi, există wallet-uri digitale în care înrolezi carduri și la plată scanezi cu CAMERA telefonului un cod QR aflat pe un sticker la comerciantul partener (deci nu la POS). Ca parteneri am efectuat plăți la un lanț foarte cunoscut de hipermarketuri, la o firmă de taxi și la un brand de mâncare chinezească de prin mall-uri. Mai sunt și alții dar sunt puțini pentru că au nevoie de acel sticker înregistrat. Diferența tehnică e că procesarea plății se face prin datele mobile ale telefonului, nu prin conexiunea POS-ului ca la NFC (la NFC telefonul ar putea avea netul oprit, chiar lipsă semnal sau SIM scos).

@iuzerica: Platile cu cod QR sunt pentru servicii/produse cu pret prestabilit. Dar aici este in discutie efectuarea de plati cu "tarif variabil". Astfel de plati (la caserii de tot felul de servicii) nu se pot face fara NFC. Cand casierul va tipari un QR pentru "cosul de cumparaturi realizat de tine" atunci se va putea face totul asa cum spuneai.

@FLo_1: Casa de marcat e conectată la procesator, codul QR este același pentru orice tranzacție și nu se tipărește din casa de marcat, fiind lipit pe un sticker. “Coșul de cumpărături” variabil se bate în casă și tot din casă se alege opțiunea plata QR. Apoi telefonul scanează QR-ul fix care la procesator are valoare variabilă în funcție de suma transmisă de casa de marcat.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!