Întrebare cu răspuns(uri)

Pot efectua plăti în magazin cu telefonul dacă acesta nu suporta NFC?

Dețin un telefon Huawei mate 10 lite și nu are NFC. Cum pot face sa pot plăti cu el în magazin?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Fara NFC se pot efectua micoplati (acolo unde comerciantul are implementata aceasta metoda) prin SMS. Spre exemplu tichet parcare, bilet cinema, bilet calatorie cu metroul, etc urmand ca plata sa scada din creditul inclus pe cartela prepay sau sa apara pe factura in cazul abonamentelor.

Stiu ca in trecut Orange si Metrorex au implementat o modalitate de plata cu telefonul mobil. Apelai un numatr scurt disponibil exclusiv in reteaua Orange si apropiai telefonul de validatoarele speciale instalate in statie. Telefonul emitea un sunet specific recunoscut de acele validatoare si astfel primeai acces pe peron.

Alternativ BCR si Banca Transilvania (posibil sa fie disponibil si la alte banci) ofera Mastercard / Visa Sticker, care nu este altceva decat un card de debit in miniatura (cu chip si tot tacamul) ce se lipeste pe spatele telefonului si poate fi utilizat pentru plati contactless la POS-uri.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată și doar dacă ești autentificat)

Nu (0)

Da (3)

100%

3 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Iti trebuie telefon cu NFC si comerciantul sa aiba POS cu NFC.
Este necesară compatibilitatea NFC..
Mai poti plati prin scanare cod QR, daca poti obtine unul, de la comerciantul unde vrei sa faci plata cu telefonul (daca au aplicație si o instalezi si tu pe telefonul tau)... dar, nu cred sa fie prea mulți.. mai greu la inceput cu tehnologiile noi.. :)

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Jay,Carrefour foloseste o aplicatie personalizata cu scanare dar nu poti cu ea,doar poti arata continutul cosului si suma de plata. In cateva magazine din Bucuresti se poate plati cu amprenta.

Din păcate nu poți face plati cu telefonul daca nu ai NFC... Trebuie sa apropii telefonul tau cu nfc de semnul nfc de unde vrei să cumperi. Altfel nu se poate.

Din pacate nu poți face plăți cu telefonul dacă acesta nu este dotat cu NFC. Pînă la rezolvarea problemei folosește cardul bancar; e mult mai sigur și mai eficient din punctul meu de vedere .

Unul dintre motivele renuntarii la card in favoarea platii cu telefonul nu e cauzata de card ci de posibilitatea "clonarii" gratuite a acestuia. Eu de exemplu plata cu telefonul in acest scop o folosesc, nu din lene de a "cara" un card in buzunar, adica un singur card dar mai multi utilizatori in acelasi timp.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
3
2919 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

Cine nu are NFC pe telefon poate pune pe interiorul husei telefonului cardul pe care il detine si e cam acelasi lucru :) Notificarile de plata le primeste daca are o aplicatie mobile banking a bancii instalata pe telefon. Eu o sa lipesc pe capacul smartwach-ului Samsung,pe partea interioara,cipul cardului Orange Money si uite asa rezolv si problema platii cu ceasul. Oare merge sa mi-l bag sub piele sa platesc cu mana goala? Casierii magazinelor ar face niste fețeee... :))

@Ascary: Cam "crazy" ideea ta, dar tine cont ca mai exista suficienti si importanti clienti in Romanica la care plata cu cardul nu se poate face contactles din 2 motive intalnite pana acum de mine: 1. Nu suporta jucarelele lor plata contactless (de ex. Agentiile CFR); 2. Un caz intalnit la mai multi comercianti: pentru sume peste 100 lei li se blocheaza POS-ul daca faci plata contactless. Asadar renunti la plata cu cardul sau pastrezi cardul in forma initiala? :)))

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
3
2919 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

Da,la asta nu m-am gandit,dar acum ca mi-ai spus dupa ce distrug cardul Orange Money si lipesc cipul,trebuie sa nu uit sa am si cardul Orange Visa Platinum la mine pentru orice eventualitate :))

Plățile cu telefonul le acceptă o parte din comercianți. Eu am fost pus într-o situație că nu puteam plăti nici cu telefonul nici cu cardul. Din 3 carduri nu mi-a acceptat nici măcar unul și a trebuit să plătesc cahs. De aceea este bine să ai ceva lichidități la tine ca nu se știe niciodată ce ți se poate întîmpla.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!