Întrebare cu răspuns(uri)

Pericolele incarcatoarelor

Sunt aparate banale, dar mai puţin inofensive decât se crede. O asociaţie de protecţie a consumatorilor din Franţa a testat 20 de încărcătoare achiziționate în supermarketuri sau pe site-uri comerciale, la prețuri cuprinse între 1 euro și 35 de euro. După demontare, experţii au descoperit defecte de siguranță la mai mult de jumătate din produse.

Mai multe încărcătoare au fost slab protejate împotriva riscului de electrocutare, iar opt modele pot declanşa un incendiu din cauza unui scurtcircuit. Asociaţia Que Choisir recomandă evitarea modelelor expediate din China de către vânzătorii care lucrează pe piețele Amazon, Darty, Fnac, Cdiscount și altele. Printre cele opt cele mai periculoase încărcătoare testate, șase provin de la aceşti comercianţi. Aceste aparate sunt alcătuite din multe elemente electronice standardizate care necesită o asamblare riguroasă.Calitatea plasticului utilizat este, de asemenea, esențială. S-a constatat că doar 4 modele respectă reglementările în ceea ce privește marcajul și siguranța electrică iar 5 au defecte minore . Mai alarmant, 11 din cele 20 de modele testate prezintă deficiențe grave sau sunt chiar periculoase. Din ultima categorie fac parte Zinniaya XD35704 (ZinFRaya pe Amazon, 0,19 €), A1400 (Top4pc pe Fnac, 4,99 €) sau COMOMINGO XD35703 (JKen pe Amazon, 13,99 €). Din grupa “defecte minore” au fost identificate mărcile Apple AR1400 (25 €), Re-Load RL (3,99 €), în timp ce referinţele sunt Samsung EP (32, 99 €), Homeday X-Pert (5 €) şi Tekmee (3,99 €). Încărcătoarele Samsung şi Apple, cele mai vândute pe piaţa franceză, au fost considerate drept cele mai sigure.

https://www.national.ro/news/pericolele-incarcatoarelor-pentru-smartphone-uri-677759.html/#ixzz6BvbLpNEN

National

Daca vi s-a stricat incarcatorul si sunteti nevoiti sa achizitionati altul, luati unul la intamplare sau urmariti anumite caracteristici si marci?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Intotdeauna aleg incarcatoare si cabluri originale. Chiar daca sunt mai scumpe isi fac treaba foarte bine.
Si un incarcator prost iti poate deteriora telefonul nu doar cablul. Cei care contrafac incarcatoare nu mai pun filtre de intrare iesire,astfel pot aparea variatii de tensiune,iti incinge telefonul si poate lua chiar foc ori iti deterioreaza din componente. Sa stiti ca nu degeaba au pus pe telefoane softuri de recunoastere a accesoriilor. Este pur si simplu pentru protectia noastra si a telefoanelor noastre. Durata de viata a bateriei se duce si din cauza incarcarii telefonului cu incarcatoare noname,la care am putea sa adaugam si propria noastra siguranta.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (11)

92%

11 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

92% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 3 din 3

Stiu ca e vorba de incarcatoare de telefoane si aici piata e mult mai diversa, dar probleme pot fi si cu alte incarcatoare, chiar originale. De exemplu, eu am avut un laptop HP si la un moment dat am primit o notificare de la ei prin care imi spuneau ca au fost probleme cu anumite incarcatoare care se supraincalzeau, am completat un chestionar si cum a fost in lotul cu probleme, mi-au trimis un alt incarcator.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!