Întrebare cu răspuns(uri)

Pericolele incarcatoarelor

Sunt aparate banale, dar mai puţin inofensive decât se crede. O asociaţie de protecţie a consumatorilor din Franţa a testat 20 de încărcătoare achiziționate în supermarketuri sau pe site-uri comerciale, la prețuri cuprinse între 1 euro și 35 de euro. După demontare, experţii au descoperit defecte de siguranță la mai mult de jumătate din produse.

Mai multe încărcătoare au fost slab protejate împotriva riscului de electrocutare, iar opt modele pot declanşa un incendiu din cauza unui scurtcircuit. Asociaţia Que Choisir recomandă evitarea modelelor expediate din China de către vânzătorii care lucrează pe piețele Amazon, Darty, Fnac, Cdiscount și altele. Printre cele opt cele mai periculoase încărcătoare testate, șase provin de la aceşti comercianţi. Aceste aparate sunt alcătuite din multe elemente electronice standardizate care necesită o asamblare riguroasă.Calitatea plasticului utilizat este, de asemenea, esențială. S-a constatat că doar 4 modele respectă reglementările în ceea ce privește marcajul și siguranța electrică iar 5 au defecte minore . Mai alarmant, 11 din cele 20 de modele testate prezintă deficiențe grave sau sunt chiar periculoase. Din ultima categorie fac parte Zinniaya XD35704 (ZinFRaya pe Amazon, 0,19 €), A1400 (Top4pc pe Fnac, 4,99 €) sau COMOMINGO XD35703 (JKen pe Amazon, 13,99 €). Din grupa “defecte minore” au fost identificate mărcile Apple AR1400 (25 €), Re-Load RL (3,99 €), în timp ce referinţele sunt Samsung EP (32, 99 €), Homeday X-Pert (5 €) şi Tekmee (3,99 €). Încărcătoarele Samsung şi Apple, cele mai vândute pe piaţa franceză, au fost considerate drept cele mai sigure.

https://www.national.ro/news/pericolele-incarcatoarelor-pentru-smartphone-uri-677759.html/#ixzz6BvbLpNEN

National

Daca vi s-a stricat incarcatorul si sunteti nevoiti sa achizitionati altul, luati unul la intamplare sau urmariti anumite caracteristici si marci?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Intotdeauna aleg incarcatoare si cabluri originale. Chiar daca sunt mai scumpe isi fac treaba foarte bine.
Si un incarcator prost iti poate deteriora telefonul nu doar cablul. Cei care contrafac incarcatoare nu mai pun filtre de intrare iesire,astfel pot aparea variatii de tensiune,iti incinge telefonul si poate lua chiar foc ori iti deterioreaza din componente. Sa stiti ca nu degeaba au pus pe telefoane softuri de recunoastere a accesoriilor. Este pur si simplu pentru protectia noastra si a telefoanelor noastre. Durata de viata a bateriei se duce si din cauza incarcarii telefonului cu incarcatoare noname,la care am putea sa adaugam si propria noastra siguranta.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (11)

92%

11 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

92% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 3

De obicei, folosesc incarcatorul original Huawei, pt ca, de aproape 6 ani, am numai telefoane de la ei. La serviciu am un incarcator de LG, de la un Optimus One de acum vreo 8 ani. Nu-l folosesc doar eu, ci si colegele cu telefoane cu microUSB, indiferent de marca, iar, mai nou, am lasat si un cablu type C, pt ca acasa am unul 2 in 1, tot de la Huawei. Pana acum, slava Domnului, nu au fost probleme cu vreun telefon!

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Este atat de îmbâcsită piata cu chinezarii incat cu greu gasesti incarcatoare originale.

Romeo.
Romeo.

Romeo.

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Romeo.

Am observat la utilizare zilnică a încărcătorului original și cablu super charge, autonomia este mai scăzută. Prin urmare, utilizez încărcătorul original de la P20 pro și am atașat un cablu original Huawei de 3A. Am cumpărat 2 cabluri identice, însă pe unul merge încărcarea rapida (2,6-2,7 A) și pe altul este încărcarea standard (1,8 A). Am luat un exemplar și pentru soție și suntem foarte mulțumiți. Mai demult, la BlackBerry Q5 am utilizat un încărcător de telefon samsung S5610 o singură dată, că nu îl găseam pe cel original (soția îl pusese în dulap de bucătărie) și i-am stricat bateria, după câteva zile se stingea ecranul la 70% și trebuia încărcat din nou. L-am dus la garanție și mi l-au înlocuit.

Eu am pățit-o cu un încărcător banal, luat dintr-un market și de atunci caut sa ma uit măcar la review-uri. Aveam telefonul la încărcat și dintr-o data am simțit miros de fum, ardea mocnit cablul încărcătorului. Sunt slab protejate la electrocutare și scurtcircuit.

Bine ca ai scapat cu viața :) Pare amuzant,dar poate sa iti arda casa de la o saracie din asta. Noile telefoane nici nu mai accepta incarcatoare in afara celor originale. Adica chiar nu merita sa te scumpesti la tărâțe :)

De obicei căutăm să achiziționăm ceva care să ne convină și prețul să fie cît mai accesibil. Încărcătoarele și cablurile originale costă de 2-3 ori mai mult, de aceea suntem tentați să luăm mai ieftin ca pînă la urmă sa pierdem mai mult uneori chiar și propria viață. Din propria experența eu nu recurg la improvizații și folosesc materiale de calitate, chiar dacă costă puțin mai mult ma simt mai în siguranță.

Am avut probleme cu un telefon la care am folosit doar altfel de cablu, cu încărcătorul original. Deci și dacă folosiți doar alt cablu puteți avea probleme!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Normal! Un încărcător din ăla ieftin, distruge telefonul și riști să ai și alte probleme. Eu am folosit un alt cablu, pe care mi l-a recomandat cineva de unde cumpărasem telefonul, pentru că cel original nu mai mergea pe încărcare rapidă. Mare greșeală!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Din greșeli învățăm. Nimeni nu s-a născut învățat. Foarte multi cred că daca iau încărcătoare sau cabluri mai ieftine economisesc.. Atunci cînd își dau seama că au greșit este prea tîrziu și nu se mai poate face nimic. O clipă de neatenție numai pentru a economisi ceva poate duce la dezastru sau chiar la pierderi de vieți omenești.

Cu mai mulți ani în urmă foloseam ce încărcător aveam la dispoziție. La smartphone-uri, nu mai merge treaba așa, că dacă nu ai încărcător original, pe lângă faptul că strici jucăria, poți să dai și foc la casă sau alte minuni.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Asa este,inainte cand bateriile nu erau asa pretentioase mergea orice incarcator,doar mufa trebuia sa se potriveasca. Note de exemplu nu vrea sa se incarce cu nici un alt incarcator inafara de incarcatorului prin USB-C sau wireless.

Acum piața s-a liberalizat și fiecare producător caută să-și protejeze piața de desfacere. Acum chiar și unele componente nu se mai potrivesc decît dacă sunt din aceiași serie.
Este mai bine așa pentru a ne proteja și de falsurile care au invadat piața la prețuri foarte mici și de o calitate care lasă de dorit.

Gianni fiecare producator cauta profit pana la urma. Pe telefoane nu am avea nevoie de baterii deci nici de incarcatoarele aferente acestora,dar nu se vrea.Niste antene cu circuit oscilant rezonant adiacent ar rezolva problema bateriilor cu litiu si nu am mai ramane niciodata "fara baterie". Insa corporatiile prefera sa vada copii muncind in minele din Africa de unde se extrage litiul necesar bateriilor noastre. Asa ca atunci cand nu mai putem de dragul telefoanelor noastre sa ne gandim ca pe ele au curs lacrimi de copil.

Ascary eu știu bine ce înseamnă să lucrezi în subteran, este o muncă grea și foarte periculoasă. Acolo nu sunt numai lacrimi de copil ci și de mame, soții, etc. Dacă o anume companie ar produce o baterie garantată mai mult de 5 ani ar ajunge la diminuarea producției și mai apoi la faliment. Cei care fac acest lucru încearcă să cîștige cît mai mult cu învestiții cît mai mici. Noi suntem prea mărunți să putem face ceva în ajutorul celor care fac această muncă.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!