Întrebare cu răspuns(uri)

Extinderea propriei rețele de fibră optică prinde viteză?

Văd că între timp, Orange a început să extindă și în alte zone localități propria fibră, cum ar fi: Jimbolia, Roman, Roznov, Zărnești, Pecica, etc. Am citit pe Forumul Softpedia că se lucrează chiar și în alte cartiere din București pentru extindere ( de ex. Aviatorilor). Eu cred că este minunat! Voi ce părere aveți? Mulțumesc!
Detalii aici:
https://www.orange.ro/love/local/

Da, Orange trebuie să finalizeze tranzacția cu Telekom și apoi să se apuce repede de treabă.
Vă fi foarte greu să ajungă din urmă competiția. Digi are aproximativ 25.000 km de fibră (așa au declarat).
Mai e mult până când Orange va avea o rețea în adevăratul sens al cuvântului.
Dar cel mai important este să scape de "bolovanul" Telekom :))

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (5)

83%

5 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

83% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

Chiar și în această perioadă Orange înaintează ferm cu investițiile la fibra optică pentru a asigura servicii de calitate clienților.

pentru Bucuresti: eu am in Militari, de prin februarie-martie, fibra orange (nu telekom). au venit recent cu fibra in zona (periferie-iesire A1) si din cate stiu mai au in Bucurestii Noi

Văd că lucrurile se mișcă bine. În Argeș sunt acoperite vreo 21 de localități rurale cu fibră proprie, conform site-ului Orange. Primele localități sunt cele acoperite cu fibra Telekom, iar celelalte, în ordine alfabetică, cu fibra Orange. Acest lucru e valabil la orice județ pe unde au lucrat.
https://www.orange.ro/verifica-acoperirea/

Da, se pare ca de cand este stapan peste fibra Telekom, Orange incepe sa se gandeasca si la alte completari in zone neacoperite de fibra Telekomului si unde serviciile fixe lasa de dorit. Caz concret: comuna Bobalna (cu vreo cateva sate aferente) din judetul Cluj.
Date concrete, conform avizului de mediu:
Lungime totala de 27,4 km.

 • 7,6 km pozata subteran in sapatura,
 • 12,3 km pozata aerian pe stalpii Electrica J.T,
 • 5,2 km pozata aerian pe stalpii Telekom,
 • 2,3 km pozat in canal existent Telekom
 • Lucrari care se vor efectua:

  • lucrari de inlocuire a stalpilor fisurati, indreptarea stalpilor, pe care va fi amplasata fibra optica aeriana respectiv sapatura noua langa drumuri locale si a DJ108B.
  • lucrari de constructii, care constau in amenajari constructive privind saparea manuala sau foraje dirijate a santurilor, pozarea tuburilor de protectie la subtraversari, compactare, refacere carosabil, trotuare si zone verzi.
  • lucrari de aducere la starea initiala a suprafetelor afectate, refacere spatii verzi, trotuare, carosabil, drumuri de exploatare, drumuri de servitute , realizarea de umpluturi cu pamant si balast pentru evitarea tasarilor ulterioare;
  • SURSA:
   http://www.anpm.ro/documents/840392/46315406/Draft+-+Deci...

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!