Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Browserul Opera ar putea fi exclus din magazinul Play Store

Folosit pentru promovarea unor servicii de împrumuturi la limita legii, care atrag în capcană clienţi oferind condiţii facile de acordare, dar termene de plată foarte scurte şi dobânzi uriaşe, browserul Opera riscă interzicerea din magazinul Play Store pentru încălcarea politicilor Google.

 

Google a exclus recent din Play Store numeroase aplicaţii specializate în facilitarea acordării de credite personale ”înşelătoare sau dăunătoare“, noile reguli introduse de Google spre finalul anului trecut interzicând toate aplicaţiile pentru împrumuturi care prevăd rade de dobândă anuală mai mare de 36% şi termene pentru rambursarea integrală mai mici de 61 zile. Potrivit Google, noile reguli au rolul de a proteja utilizatorii de Android împotriva exploatatorilor financiari.

 

Potrivit unui raport publicat de Hindenburg Research, Opera promovează patru aplicaţii de Android destinate Indiei, Keniei şi Nigeria (CashBean, OKash, OPay şi OPesa) care par a fi într-o poziţie de încălcare flagrantă a policticlor Google Play Store, care interzic în mod explicit împrumuturile prădătoare şi folosirea unor descrieri înşelătoare. Aplicaţiile ar pretinde să ofere o rată de dobândă maximă anuală de 33% sau mai puţin, care în realitate ajunge la 438% în cazul OPesa. Totodată, în timp ce condiţiile de împrumut anunţate public între 91 şi 365 de zile par rezonabile, durata reală între 15 şi 29 de zile este cu mult sub limita minimă de 61 impusă de Google.

 

Şi mai grav, ratarea unui singur termen de plată cu doar o zi poate atrage majorarea dobânzii anuale până la 876%.

 

O altă practică în contradicţie flagrantă cu politicile Google, probabil şi ilegală, este folosirea numerelor din agenda telefonului pentru a hărţui familia, prietenii şi pe oricine altcineva cu apeluri insistente şi mesaje text, în speranţa că această formă de şantaj pentru compromiterea reputaţiei ar forţa clienţii să plătească.

 

Potrivit acuzaţiilor, Opera foloseşte aplicaţiile de împrumut într-o măsură disperată de compensare a veniturilor tot mai mici obţinute din principala sa activitate de web browser. Mişcarea nu este tocmai surprinzătoare, actualul CEO Opera având numeroase legături cu nişa serviciilor de împrumuturi care operează la limita legii. Grav este şi că acesta a direcţionat deja milioane de dolari din veniturile generate cu browserul Opera în aplicaţii şi entităţi deţinute separat.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/aplicatii/browserul-opera-ar-putea-fi-exclus-din-magazinul-play-store-18725466/

Sursa 2 - https://hindenburgresearch.com/opera-phantom-of-the-turnaround/

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Nu l-am folosit niciodata.. m-a speriat denumirea, mi-a sunat greoaie.. Eu sunt fan Mozilla..
Foarte bine, ca-i mai pedepseste si pe ei cineva.. :)

In trecut browserul Opera a fost unul comercial, adica trebuia sa platesti pentru a te putea bucura de el. Cat timp a fost motorizat de Presto a fost unul din cele mai bine cotate browsere de pe piata.

Opera Mini este BROWSER-ul de internet de care ai nevoie pentru un non-smartphone sau pentru un smartphone extrem de modest dpv hardware.

Personal am Opera instalat pe PC si ma impac foarte bine cu el: Adblock, VPN, Data Saving. Toate aceste intergrate in el fara sa fiu nevoit sa descarc alte N addons pentru treaba asta.

Este pacat ca au ales aceasta metoda de monetizare facandu-si astfel imagine praf.

Foarte bine că cei de la Google au luat această decizie, cu toate că ar fi trebuit să se îndrepte strict către aplicațiile respective, nu și către browserul Opera, chiar dacă aceste aplicații sunt promovate de acest browser

L-am folosit acum mulți ani de zile dar am renunțat la el în favoarea Chrome și Mozilla.
Pe mobil am Chrome și e suficient.
Ca fapt divers, am încercat și Huawei Browser dar nu m-a "dat pe spate".

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Sincer sa fiu il foloseam foarte rar pe pc(acum 7-8ani) dar de cand am gasit Mozilla am renuntat la Opera.Oricum nu cred ca este folosit de multa lume ;)

Nu prea îl folosesc, dar este foarte bine. Dacă ai diversitate, ai de unde alege!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!