Întrebare cu răspuns(uri)

CEC Bank a lansat CEC Pay

Iata ca Orange Money are concurenta:

CEC Bank a lansat CEC Pay, aplicația Android prin care clienții băncii pot plăti contactless, utilizând tehnologia NFC (Near Field Communication – comunicare in camp apropiat), direct cu telefonul la comercianți.

https://www.bankingnews.ro/cec-pay-plati-telefonul-mobil.html

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

E bine venita concurenta intr-o piata libera, astfel ofertele se vor diversifica. E un pas inainte facut de CEC Bank si e de bun augur pentru clientii acestei banci.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (0)

0%

0 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Un client Vodafone nu poate aplica pentru Orange Money decat un cazul in care incheie un contract de abonament sau achizitioneaza un pachet prepay Orange. Pe romaneste, pentru a avea Orange Money esti obligat sa detii un numar de telefon mobil in reteaua Orange, adica serviciul se adreseaza exclusiv clientilor companiei.

In cazul servciilor bancare, indiferent de numele acestora orice persoana poate deschide un cont indiferent de operatorul de telefonie mobila a carui client este.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Oho, aplicații de mobile banking?

Am și eu vreo cateva: Orange Money, BT Pay, ING, Unicredit.

Avantaje sunt peste tot, din punctul meu de vedere trebuie sa folosești mai multe soluții, astfel încât sa optimizezi cât mai bine cash-ul.

Cum folosesc eu?

Orange Money pt cei 10% din factura și punctele OTY. În perioada asta și cei 100 lei pt 40 plăti cu telefonul.

BT pentru cardul Flying Blue. O mare parte din cheltuieli le fac cu Flying Blue, pentru milele Tarom.

ING Credit îl țin doar pentru cumpărături în rate sau cashback mai mare în anumite magazine. Tot din ING Credit alimentez și Orange Money. Recunoaște alimentarea de Orange Money ca plata la POS, deci 3 rate fără dobândaa transfer de 500 lei de pe credit card. Bani gratis, împărțiți pe 3 luni, scoși fără comision apoi de pe Orange Money dacă am nevoie de Cash.

UNICREDIT. Aici primesc salariul de la job. Transfer pe Orange Money de pe cardul de debit. Urmează cardul de debit Mastercard Gold, cu 2% cashback la orice cumpărături făcute, dar încă nu am avut timp sa trec pe la ei.

Overall, atât timp cât nu le pierd șirul, sa fie cât mai multe. Ne iau bani si comisioane la orice, deci ii exploatez și eu cât pot :))

Azi am ramas fara dulciurele :) si am zis sa trag o fuga pana la Petrom-ul din colt sa-mi refac proviziile. Am setat in NFC ca CEC Pay platitor by default si cand sa platesc,surpriza: n-a mers. Am setat apoi "batranu" Orange Money by default si a mers instant. Hmm...

Folosesc aplicația BT pay de aprox. 1an și nu am avut probleme. Cu cei de la CEC Bank nu știu ce să zic, ei cam aplică comisioane cam peste tot și nu cred că este prea convenabil, în schimb e bine că există concurență. Cu cît concurența este mai mare servicile vor fi mai de calitate. Cei care lucrează în sistemul bancar știu să-și respecte clienții, pentru a atrage cîț mai mulți depunători și să le meargă afacerile cît mai bine.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Eu am My BRD de vreo 10 ani și e foarte ok. Nu știu ce să zic de CEC! Soția are card la ei și o să vedem cum stă treaba!

Daca tot e o moda, am la baza BT-ul pentru consum, dar alternative de investitii si in alte parti, de preferat online. Si BT Pay-ul a facut ceva probleme la inceputurile lui, deci cu siguranta si aplicatia CEC-ului va veni cu un update in acest sens.

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
3
4417 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

Salut tuturor!

Avem aici o întrebare separată dedicată comparațiilor (Orange Pay vs. BT Pay vs. ING Pay). Pentru a nu crea confuzii, vă rog să rămânem la CEC Pay pe acest topic. Mulțumim!

Știați că între CEC Banc si BT s-a încheiat un acord de plăți instant cu o valoare care să nu depășească 50.000 lei fără a se percepe comision, iar banii ajung la destinatar în doar 10 secunde ? ;))

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

E o conventie la care BT a aderat inca din primavara 2019 cu CECul si alte banci au urmat trendul spre toamna. Vezi detalii aici: https://www.bancatransilvania.ro/bt-social-media-newsroom/stiri/platile-instant-lansate-in-romania-de-transfond-banca-transilvania-si-cec-bank/

FLo_1
FLo_1

FLo_1

User level
Nivel
3
4417 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo_1

Nu stiam. Multumim pentru informatie Gianni. Ce se mai inteleg bancile astea intre ele,doar-doar o mai scoate un bănișor de la client.Legea antitrust e foarte buna,dar oare o lege anti intelegeri oare pe cand?

Cu plăcere Ascary, este un lucru bun că cîștigă și băncile și clienții, nu mai pierd timp, fac transferul de fonduri instant, în orice zi și la orice oră.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!