Întrebare fară răspuns

Gama iPhone 12

Toate aceste modele vor avea însă la bază procesorul Apple A14 Bionic, care este aşteptat pe piaţă cu o arhitectură în premieră pe 5nm. Apple va folosi fabricile TSMC pentru a lansa primele procesoare realizate folosind noua litografie EUV pe 5nm, care ar trebui să ofere un aport de performanţă de cel puţin 15% faţă de A13 Bionic, cât şi posibilitatea de a consuma cu 30% mai puţină energie. A14 Bionic ar putea integra nu mai puţin de 15 miliarde de tranzistori, impresionant pentru un cip atât de mic.

 

Desigur, toate modelele sunt aşteptate să fie livrate cu antene şi modem 5G, însă tipul tehnologiei 5G folosite ar putea să difere în funcţie de varianta aleasă. iPhone 12 şi 12 Plus ar putea primi doar 5G de tip sub-6GHz, cu acoperire mai mare, dar viteză de transfer mai mică, în timp ce iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max ar putea să integreze şi antene mmWave, care funcţionează cu antene cu acoperire mică dar viteză de transfer semnificativ mai mare. Zvonurile spun că Apple ar putea să nu integreze hardware-ul 5G în variantele vândute în ţări care nu au acoperire 5G destul de mare şi nici planuri concrete pentru expansiune.

 

iPhone 12: preţuri şi data de lansare

 

Tradiţional, Apple lansează iPhone-urile noi în cea de-a doua marţi din luna septembrie. În 2020, această zi cade pe data de 8 septembrie. Pre-comenzile pornesc de obicei în prima vineri de după eveniment, deci pe 12 septembrie, iar lansarea oficială în magazine în SUA şi câteva ţări imporatnte are loc o săptămână mai târziu, adică pe 19 septembrie.

 

România este de obicei pe lista secundară a ţărilor în care noile iPhone-uri ajung, cu o săptămână întârziere faţă de ţările din primul val. Astfel, iPhone 12, 12 Plus, 12 Pro şi 12 Pro Max ar putea ajunge în magazinele autohtone şi la operatori începând cu data de 26 septembrie.

 

Cât despre preţuri, Apple ar putea să păstreze pragurile din prezent, însă ar putea totodată să scumpească puţin modelele superioare, fiind vorba despre integrarea unor tehnologii noi precum camera TOF şi modem-uri şi antene 5G.

 

Având în vedere însă succesul lui iPhone 11 la preţul de pornire de 699 dolari americani, este greu de crezut că iPhone 12 va fi lansat la un preţ mai mare. Astfel iPhone 12 Plus ar putea porni de la 799 dolari, iar iPhone 12 Pro şi Pro Max de la 999, respectiv 1.099 dolari. Asta presupune ca Apple să păstreze preţurile de până acum intacte şi să nu scumpească telefoanele de la un an la altul. Rămâne de văzut şi ce stocare de bază va oferi Apple în 2020. Cei 64 GB de bază de pe iPhone 11 nu sunt de ajuns, în special pentru cei care doresc să filmeze cu telefoanele la calitate maximă (4K 60 FPS). Alţi producători au trecut deja la 128 GB de bază chiar şi pe modele ieftine.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/iphone-12-cel-mai-a...

 

Sursa 2 - https://www.phonearena.com/news/new-face-id-and-powerful-...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Wow, iPhone 12, și eu nu sunt obișnuit cu iPhone 11 încă... :) Cred că va fi un super telefon, mai ales pentru pretențioșii care nu se uita la altceva decât la marca Apple...!

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

In opinia mea prea scot pe banda rulanta noi modele de telefoane. Nici bine n-am reusit sa ne acomodam cu noile modele, ca imediat apar altele.

Companiile din asta trăiesc! Vor să scoată bani și din piatră seacă. Și cum se găsesc imediat doritori, vor face și vânzări destule. Problema este ca nu mai upgradează și modelele mai vechi, după o perioadă de timp.

Suntem în perioada anului în care Apple începe să stabilească detaliile finale despre următoarea serie de iPhone-uri, iar analiştii de afaceri primesc tot felul de informaţii din partea furnizorilor companiei, care ar putea dezvălui o parte din planurile pentru lansarea din toamnă. Ştim deja din surse de încredere că Apple pregăteşte patru noi modele de iPhone-uri din seria iPhone 12, cât şi un nou model de buget, însă acum avem un nou set de informaţii care spune câteva lucruri noi despre aceste telefoane.

 

Macotakara, o altă sursă de leak-uri credibile despre Apple din Japonia, a publicat un nou raport în care vorbeşte despre seria iPhone 12. Aceste informaţii sunt destul de similare cu cele publicate de Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez care a vorbit prima dată despre noile smartphone-uri ale companiei. Se pare însă că există câteva contradicţii în informaţiile celor două surse. În timp ce Kuo susţine că Apple ar putea trece la un nou design, fie fără „notch”, fie cu un notch mai mic, Macotakara spune că design-ul din prezent va fi păstrat.

 

Astfel, vom avea parte de modelele iPhone 12 şi 12 Plus cu ecrane OLED de 5,4 şi 6,1” , modelele iPhone 12 Pro şi Pro Max cu ecrane de 6,1 şi 6,7”. Acestea vor păstra liniile de design de pe iPhone X, XS şi 11, cu decupaj în ecran, însă modelul superior, de 6,7” ar putea fi mai înalt decât modelele „Max” şi ar putea să fie în consecinţă mai subţire decât 11 Pro Max (7,4mm faţă de 8,1mm). Nu este însă clar dacă marginile telefoanelor vor fi rotunjite, ca până acum, sau dacă va fi adoptat design-ul cu margini drepte.

 

O informaţie nouă vorbeşte însă despre o nouă variantă de culoare „specială”, care va înlocui culoarea Midnight Green de pe seria iPhone 11 Pro. Se pare că Apple va alege o nunanţă de albastru închis „Navy Blue”, care ar putea părea mov atunci când lumina bate dintr-un anumit unghi. În consecinţă, Midnight Green va dispărea din ofertă, rămânând exclusiv modelelor 11 Pro.

 

Este posibil ca modelul iPhone 12 Pro Max să aibă şi un avantaj faţă de celelalte modele din gamă: o cameră foto mult mai performantă, cu un senzor principal semnificativ mai mare. Având în vedere că zvonurile vorbesc despre integrarea unui senzor Sony de 64 megapixeli, aceste informaţii par să fie în ton cu cele pe care le aveam deja.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/detaliile-despre-iphone-12-confirmate-din-nou-notch-camera-foto-mai-buna-si-o-culoare-noua.-iphone-9-intra-in-productie-18734829/

Sursa 2 - https://9to5mac.com/2020/01/21/iphone-se-2-production-release/

Sursa 3 - https://www.phonearena.com/news/apple-iphone-12-leaks-screen-sizes-dimensions-design-new-color_id121676

 

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!