Întrebare fară răspuns

Ce este un QR code?

QR code este un cod care poate fi scanat de smartphone-uri și deschide în browser un site. Este o modalitate foarte ușoară și rapidă de a accesa anumite URL-uri de pe mobil prin scanarea codului cu ajutorul camerei foto.

 

Telefoanele cu iOS au scanare QR code încorporată, deci tot ce trebuie să faci este să deschizi camera telefonului și să o îndrepți către codul QR. În partea de sus a ecranului o să apară o notificare de tip pop up, iar pentru accesarea URL-ului tot ce trebuie să faci este să dai click pe acea notificare.

 

În cazul telefoanelor cu Android nu toate au încorporată funcția de scanare QR code, iar în acest caz poți folosi Google Assistant sau o aplicație dedicată precum QR Code Reader.

 

Eu de cele mai multe ori am folosit scanarea de QR code în metrou, când am văzut afișe cu astfel de coduri la produse sau servicii care mă interesau. Este mult mai simplu să faci un scan, decât să tastezi URL-ul în browser-ul telefonului.

 

Voi obișnuiți să scanați QR coduri? În ce situații?

 

LE - Vă recomandăm un articol detaliat de pe site-ul nostru aici https://www.orange.ro/help/articole/codul-qr-ce-este-cum-se-scaneaza-si-cum-se-genereaza

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Este o aplicatie pe care eu o folosesc la parolele de la wifi.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
365 / 750
puncte
Custom field 2

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!