Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Pot plati cu telefonul in magazin prin Orange Money daca nu am semnal GSM?

In situatia in care nu am semnal GSM, deci numarul meu de telefon nu este recunoscut, pot face plati cu telefonul prin Orange Money in magazinele fizice?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Da, se pot face plăți fără ca telefonul să aibă conexiune la internet. Acest lucru este posibil, așa cum spuneați și voi, datorită funcției NFC unde se află o „clonă” a cardului, iar în momentul în care telefonul are această funcție activată și este apropiat de POS, conexiunea dintre cele două este efectuată prin intermediul unui câmp electromagnetic. Aplicația Orange Pay în care este înregistrat cardul OM funcționează fără conexiune la internet/ semnal GSM. Același lucru este posibil și dacă se folosește un ceas.
În ceea ce privește numărul de plăți care se pot efectua fără conexiune la internet, aici nu avem o limită, insă din timp în timp se poate solicita conexiune la internet prin Wi-Fi sau date mobile ca element de siguranță.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (4)

100%

4 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Poti, pentru ca OM functioneaza daca ai conexiune la internet si POS-ul magazinului fizic comunica cu OM pe baza datelor furnizate prin NFC..

Eu consider ca atata timp cat nu ai semnal GSM, dar datele mobile merg cum a fost situatia de ieri, poti face plati cu telefonul prin Orange Money.

Salut @ascary,

Poti plati cu telefonul prin Orange Money fara a avea semnal sau datele mobile activate.
Trebuie sa ai aplicația setată si funcția NFC activa.
Tocmai am încercat acest lucru si a funcționat, dar nu cunosc numărul maxim de tranzacții admise. Am căutat această informație dar nu am gasit-o. Baftă!

rafa.helper
rafa.helper

rafa.helper

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
rafa.helper

De curiozitate am scos cartela din telefon și am pornit aplicația OM, și funcționa. Probabil pe același principiu se pot face și plăți, pentru ca este o instituție bancară până la urmă, iar datele sunt transmise spre și dinspre contul tău online. Asocierea cu numărul de telefon este o măsură de siguranță suplimentară.

Era wi-fi activ, iar daca eram in modul avion nu puteam sa am wi-fi activ. Doar cu wi-fi am intrat în aplicație, fara wi-fi nici nu am incercat..!

teacher in modul avion wifi merge. Dupa ce ai pus telefonul in mod avion,se taie toate comunicatiile,apoi activezi wifi si acesta functioneaza normal. Iti raspund cu placere daca mai ai neclaritati.

Bineînțeles că merge, nu are nicio treaba nici cu rețeaua GSM, nici cu semnalul la internet sau Wi-Fi. Plata se face folosind funcția NFC a telefonului, condiție unica și obligatorie, dacă era nevoie de internet, nu mai era necesara aceasta funcție, nu?!
Singurul lucru e ca o sa îți apară în aplicația Orange Money cât ai plătit, abia atunci când o sa ai din nou internet pe telefon.
Spor la cumpărături!

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Functia NFC (Near Field Communication ) este doar un standard de comunicare asa cum este si bluetooth-ul,doar ca NFC-ul permite comunicarea pe distante scurte,cativa cm,in timp ce bluetooth-ul pe cativa metri. Spun asta ca sa intelegem ca NFC-ul doar permite comunicarea intre POS-ul magazinului si telefon,telefon care are Orange Pay care are la randul lui inrolat un card Orange Money.Orange Pay este un serviciu care completeaza aplicatia Orange Money.Orange Money este aplicatia prin care ne gestionam banii,unde se contorizeaza finantelele noastre si de unde efectuam plati,sau primim bani. Orange Pay ne ajuta doar la platile in magazinele fizice,atat. Pentru celelalte plati online,transferuri,servicii,folosim aplicatia Orange Money.
Va multumesc mult pentru sfaturi.

Orange Pay, Apple Pay, Samsung Pay, toate stochează în memoria telefonului informații despre debitul disponibil precum și despre orice plata făcută prin NFC. Ulterior, când telefonul recuperează conexiunea la internet, aceste aplicații se sincronizează cu aplicațiile de banking aferente ( în cazul nostru, Orange Money) pt a reglementa afișarea corecta a operațiunilor desfășurate la POS.
Deci, internetul este necesar doar ulterior, pt a vizualiza corect soldul și plățile, iar semnalul GSM nu are nicio implicare în toată povestea asta.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Ai dreptate, The Special List. GSM-ul nu are nici o treaba in situatia data. Mai departe insa lucrurile stau asa: POS-ul comunica cu telefonul prin NFC, mai precis cu cardul virtual inrolat in Orange Pay. Mai departe Orange Pay cere autorizarea platii prin internet, mai precis cu serviciul Orange Money. Acesta autorizeaza sau nu platile in functie de soldul nostru. Desigur, toate aceste operatiuni au loc foarte repede, intr-o secunda sau doua. Deci este nevoie de o conexiune de internet. In caz ca si datele noastre sunt cazute se poate folosi conexiunea wireless a magazinului unde incercam sa facem aceasta plata. De regula acestea nu sunt parolate.

Nu, nu este neapărat nevoie de o conexiune la internet, decât dacă Orange a reglementat în mod expres acest lucru. Nu am găsit nicio informație în acest sens pe pagina oficiala.
Dar, in teorie se poate și fără internet, tocmai din motivul explicat anterior.
Spre exemplu BT Pay permite pana la 5 tranzacții prin NFC fara conexiune la internet.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Ai dreptate,cumva Orange a reglementat accesul la internet doar pentru telefoane,fiindca se pot face plati prin Orange Pay-ul instalat pe ceasurile inteligente Garmin si Fitbit,ori acestea nu au nevoie de o conexiune la internet. Nu am un astfel de ceas si nu stiu daca merge. Este posibil ca ceasul sa foloseasca la randul lui conexiunea bluetooth cu telefonul pentru a avea acces la internet.
Cert este ca fara conexiune la internet eu nu am putut face plati cu telefonul in magazinele fizice. Am testat cu si fara voia mea.:))

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!