Întrebare cu răspuns(uri)

Inteligenta artificiala despre care mi-ar placea sa aud?!..

Mie, in afara de faptul ca as prefera ca tehnologia sa fie mai accesibila, mi-ar placea sa aud despre tehnologii care sa ajute la salvarea de vieti, la evitarea de accidente, la prinderea raufacatorilor, etc..

Un exemplu ar putea fi parasolarul inteligent de la Bosch, numit "Parasolar Virtual", care "iti ia" soarele din ochi, indiferent de pozitia masinii, soferului, soarelui..

https://www.go4it.ro/auto/bosch-lanseaza-la-ces-un-parasolar-inteligent-pentru-masina-care-proiecteaza-umbra-pe-ochii-soferilor-18689856/

Voua despre ce fel de tehnologii v-ar placea sa auziti ca se doreste sa se produca?

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Cat mai multe din categoria IoT si machine learning.Cum scopul inteligentei artificiale nu este acela de a inlocui oamenii ci sa ajute oamenii,subiectul propus de tine Jay este unul interesant. Cred ca inteligenta artificiala (hai sa o numim IA,ca sa ne vina mai usor in acest topic),nu numai ca ne poate simplifica viata dar ne poate ajuta in dezvoltarea unor afaceri proprii,mai ales a celor tineri care sunt la inceput de drum. Nu spun ca cei mai in etate sunt refractari la IA insa nici nu o privesc ca o necesitate ci cel mult tolerant. Nu prea inteleg predictibilitatea si potentialul acestei tehnologii. Eu cred ca tine mai mult de educatie decat de varsta,totusi tinerii sunt mai receptivi la nou iar in cazul de fata la IA cu toate derivatele acesteia.Mi-as dori ca IA sa fie mai sustinuta in educatie si invatamant,astfel copii si adolescentii sa fie familiarizati cu IA iar ei la randul lor sa dezvolte aceasta tehnologie.Nu cred ca mai exista vreun domeniu in care IA sa nu fie folosita si astfel tinerii care ar termina o scoala ar fi deja instruiti in acest domeniu iar un job l-ar gasi mai usor.Cu cat mai multi specialisti in IA cu atat mai bine.Sper sa avem o dezbatere profunda pe aceasta tema unde tu ne-ai invitat. Multumim

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (0)

0 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Mie mi-ar plăcea să existe AI în medicină sau educație, domenii care să ajute oamenii, să ducă la salvarea/educarea oamenilor.

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

In medicina atat pt preventie cat si pt operatii,in educatie pt a ajuta copii,mai ales cei de la tara dar si cei de la oras acolo unde este mai multa nevoie de tehnologie

IA ar putea fi folosită și în ajutarea copiilor cu probleme de sănătate, a celor cu deficiențe de vorbire, auz, vedere. Chiar și cei mai in vîrstă ar putea beneficia de IA. chiar dacă unii nu sunt prea receptivi la aceste tehnologii pentru că le înțeleg mai greu. Sper ca pe viitor să fie cît mai mulți specialiști în acest domeniu.

Într-o informație de ultimă oră se zicea că se lucrează intens la proiectul de inteligență artificială, iar în următorii 20 ani se va dezvolta foarte mult, axîndu-se în special și pe problema sistemul de îmbătrînire, aceasta fiind una dintre priorități.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!