Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

[Rezolvat] Problema tarifare consum roaming PrePay Germania

Inainte de a pleca din tara in Germania am incarcat cartele cu 20 de euro si am activat optiunea de 10 euro cu net in UE. Cand am ajuns in Germania am intrat pe internet, dupa un timp am observat ca mi se iau bani din ceilalti 10 euro ramasi pe cartela. Si nu numai la net ci si atunci cand sun in tara. Care este problema aici?

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (0)

0 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Cat timp ai stat în roaming în ultimele 6 luni? În ultimele 4 luni ai realizat consum de minute și date mai mult în Germania ca în țară? O posibilă explicație ar fi aceasta:
https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabi...

Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor roaming SEE

Suprataxa reprezintă tariful care se aplică pentru convorbirile/SMS/internet atunci când este detectată utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming.

Suprataxa se aplică peste tariful național aferent abonamentului, însă fără a depăși 0.19 euro/min, 0.19 euro/SMS și 0.20 euro/MB (tarifele sunt fără TVA inclus):

0.032 /min, fără TVA pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE
0.0079 euro/min, fără TVA pentru apeluri primite
0.01 euro/SMS, fără TVA pentru SMS trimis
0.0045 euro/MB, fără TVA pentru Internet
De exemplu:

30 de minute de apeluri efectuate către țari din SEE costă 1.14 euro, TVA inclus
pentru 500 MB trafic de internet vei avea un cost de 2.7 euro, TVA inclus
Toate informaţiile legate de politica de utilizare rezonabilă a serviciilor roaming sunt prezentate în documentul Termeni & Condiții generale pentru utilizarea abonamentelor Orange ,Secţiunea 1, articolul 1.20 – Politica de utilizare rezonabilă a Serviciilor Roaming SEE.

Mai multe detalii legate de schimbările aduse de Regulamentul European pentru serviciul Roaming găseşti aici.

Salut! Vezi să ai datele în roaming active iar dacă nu, sa le activezi. Eventual resetează telefonul, și încearcă să vezi dacă acea opțiune s-a activat într-adevăr, printr-un apel la *133#

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Cred că nu e ceva în regulă! Dacă ai posibilitatea, contactează Serviciul Clienți prin secțiunea Contact din My Orange și explică-le concret despre ce este vorba. Succes!

Da, cred ca sunt suprataxat, pana am iesit din tara am vorbit la telefon si am stat si pe internet si n-am fost taxat. Asta e, traiasca Orange!

@Bobita, opțiunea a fost activată cu succes? Ai primit SMS de confirmare?
Revino, te rog, în Comunitate și spune-ne care este situația. Mulțumim!

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

@Bobita, revin și eu la întrebarea lui Răzvan. În ultimele 4 luni (123 de zile) ai efectuat cumva în roaming un consum de minute și internet mai mare decât în România?
Ca să poți folosi resursele nationale in Spatiul Economic European conform ofertei de care beneficiezi (in limita politicii de utilizare rezonabilă a serviciului roaming in SEE), este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni să fie majoritar in România.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!