anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google opreste accesul la serviciile sale pentru camere inteligente Xiaomi

FaraUnID
Campion certificat

Camerele Xiaomi „smart home” transmit imagini către alţi utilizatori. Google opreşte accesul acestora la serviciile sale.

Sistemele de camere de supraveghere inteligente par a fi problematice în ultimele câteva luni, indiferent de companiile care le produc. Fie că vorbim despre Ring de la Amazon, Wyze sau mai nou Xiaomi, toate produsele de acest gen s-au confruntat cu probleme de intimitate şi securitate în ultima perioadă. Xiaomi este cel mai nou jucător important de pe piaţa smart home ale cărui produse încalcă intimitatea utilizatorilor: sistemul său de camere Mija afişează imagini pe dispozitivele Google Home de pe camerele altor utilizatori.

Această problemă a fost depistată pe 1 ianuarie, de către unul dintre utilizatorii camerei Xiaomi Mija 1080p Smart IP, care a încercat să îşi verifice camera folosind un dispozitiv Google Home Hub. Acesta a primit însă în locul unui stream video de pe camera lui, o imagine statică parţială a camerei unui alt utilizator. Încercările următoare au adus în prim-plan imagini cu alte camere ale altor utilizatori. Din fericire, conţinutul afişat era static şi doar parţial, feed-ul video fiind corupt. Din păcate, această problemă încalcă intimitatea altor utilizatori şi opreşte utilizatorul camerei de la a avea control asupra propriului dispozitiv.

Se pare că Google a acţionat repede şi a oprit accesul dispozitivelor smart home de la Xiaomi prin intermediul Google Assistant şi a dispozitivelor Google Home. Astfel, acestea nu vor mai putea accesa serviciile Google, deci cei care folosesc dispozitive Xiaomi în casă nu le vor mai putea controla prin intermediul ecranelor inteligente, însă în acelaşi timp, pierd acces şi la controlul vocal. Această limitare este însă temporară, până când Xiaomi reuşeşte să îşi rezolve problemele de infrastructură care au dus la această problemă.

Între timp însă, Xiaomi nu a oferit detalii despre motivul pentru care aceste probleme au apărut şi despre un termen de rezolvare.

Sursa - https://www.go4it.ro/accesorii/camerele-xiaomi-smart-home-transmit-imagini-catre-alti-utilizatori.-google-opreste-accesul-acestora-la-serviciile-sale-18684507/

6 Răspunsuri 6

teacher_
#StarMember
Foarte interesant...să aibă legătură cu scandalul Huawei? Pe de altă parte trebuie avuta mare grija la aceste Smart cams, și cui ar putea ele transmite informații, indiferent de producator...!

FaraUnID
Campion certificat
Dispozitive prost securizate, retea prost configurata, parole de tipul 12345, abcdef sau data nasterii = Retea succesului garantat pentru persoanele rau intentionate. Citisem in trecut cum un hacker a reusit sa preia controlul unui hub smart home instalat intr-o locuinta si spiona copila familieii prin intermediul camerelor IP.

Razvan
#StarMember
Orice camera de la laptop/tv în casă este un posibil spion, probabil google s-a supărat ca nu au ei acces exclusiv 😄

Ascary
Campion certificat
Am jonglat cu ideea sa imi pun dispozitive Xiaomi in casa insa pana urma m-am decis la Fibaro, Nest si Philips. Daca as fi pus Xiaomi care sunt infinit mai ieftine, as fi regretat acum, insa le-am ales pe cele mai scumpe dar se pare mai sigure, plus ca toate deviceurile mele enumerate mai sus merg de minune cu Google Home, evident avand si boxa inteligenta de la Google si Chomecastul lui. Am fost inspirat. Am mers intotdeauna pe mana lui Google cu toate ca scoate cele mai scumpe echipamente smart home de pe piata insa si cele mai fiabile. Ce imi lipseste din sistem de la Google este noul device scos in septembrie anul trecut,Google Nest Max, un hibrid intre o boxa inteligenta si tableta. Se gaseste in Romania insa deocamdata este cam scumpa, undeva la vreo 1700 de lei. Mai astept si deocamdata pentru comenzile vocale folosesc cu succes Google Home. Imi pare rau pentru utilizatorii Xiaomi care au optat pentru varianta mai ieftina care se dovedeste inutilizabila. Frustrant!

Jay
Campion certificat
Ar putea sa rezolve si ei problena în varianta lui Mark.. să-și ceară scuze si gata.. :D.. Nu mai exista intimitate de mult timp.. vrei intimitate? nu mai folosesti tehnologie si conturi de socializare si aplicatii..

Ascary
Campion certificat

Gata,s-a rezolvat:

https://www.thurrott.com/smart-home/228303/xiaomi-is-back-on-google-home-and-nest