Întrebare fară răspuns

Care este sensul canalelor TVR, Antena, Pro TV international in grila Orange TV?

Ocupa spatiu inutil...

Geo_3
Geo_3

Geo_3

User level
Nivel
2
765 / 2000
puncte
Custom field 2
Geo_3
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Da..dar nu vad logica sunt pentru satelit free nu pentru dth caci sunt aceelasi emisiuni...in fine..sa fie la numar

Geo_3
Geo_3

Geo_3

User level
Nivel
2
765 / 2000
puncte
Custom field 2
Geo_3

Sincer, am spus-o și eu de mai multe ori, pe alte forumuri, dar vin la pachet cu celelalte canale. Oricum, ocupă ceva spațiu pe tp-urile de pe satelit și strică un pic din calitatea generală a DTH-ului! Dacă ar fi scoase, ar putea să aibă celelalte o calitate ceva mai bună sau ar fi transmise altele mult mai importante la calitate mai bună ( în format HD). De exemplu, Travel Mix, BBC Earth, ar putea fi transmise în format HD.

Probabil ca sa le vada si diaspora.. Daca nu e asta, atunci, inseamna ca asa e pachetul, obligatoriu.. Si, poate n-au avut de ales..

Diaspora le vede sau nu pe cele originale ( Pro TV, Antenele, TVR-urile). Astea ,, internationale'' sunt la pachet, că altfel nu ar mai avea mai deloc audiență și ar trebui să le închidă. Cu alte cuvinte, ceva de umplutură.

TVR este in lista must carry plus ca este si televiziunea publica si trebuie sa fie accesibila fiecarui paltitor de abonament in orice colt de tara.

Cat priveste PRO-urile si Latrinele, tine de acordurile incheiate intre Orange si trusturile respective. De bine, de rau aceste canale au o calitate a imaginii decenta comparativ cu Alfa & Omega, Speranta TV, N24 Plus, 6TV si lista poate continua cu alte canale de umplutura ce ofera publicului o calitate a imaginii demna de anii '90.

Pe DTH nu se aplică condițiile mustcarry, probabil prin acordul de retransmisie sunt retransmisie și aceste canale, care în mod normal sunt gratuite pe satelit, oricine le poate accesa, dacă deține o antenă de satelit și un receiver (set-up-box) sau tv cu DBS inclus.

Mie mi se pare că pe lângă cele enumerate de @FaraUnID, inclusiv Prima are o calitate foarte proasta a imaginii. Cât despre TVR, de când a lansat TVR1 HD și TVR2 HD, chiar are calitate buna, nu știu dacă sunt la Orange ambele canale HD...

Colegul nostru se referea la cele internaționale ( Antena Internațional, Pro TV Internațional, TVR Internațional), care ocupă degeaba spațiu important pe satelit, lucru foarte adevărat. Ar mai trebui făcută o curățenie exemplară printre buruienile astea!

In mod normal canalele de tip "international" nu prea au ce sa caute in grila operatorilor din Romania deaorece sunt targetate pentru diaspora, iar in momentul in care sunt accesibile si publicului din Romania rezultatul masuratorilor de audienta nu vor fi relevante.

Stiu ca la un moment dat chiar cei de la Pro si Latrine au rugat operatorii de cablu locali sa elimine din grila canalele de tip "international" deoarece nu pot stabili exact care este audienta care vine din tara si care de peste hotare. Acest aspect le dadea cu virgula la negocierea vanzarii spatiului de publicitate din cadrul programelor.

Acum, tind sa cred ca din moment ce tot mai multi romani stabiliti peste hotare utilizeaza serviciile de televiziune prin satelit de la provideri romani, iar providerii straini nu prea se inghesuie sa adauge canale romanesti in grila proprie, datele problemei s-au mai schimbat putin si au fost introduse si acele canale in grila.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!