anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Gama Samsung Galaxy S20

FaraUnID
Campion certificat

Zvonurile despre smartphone-uri nu iau pauză nici în preajma anului nou. La final de 2019, zvonurile despre Galaxy S11 nu încetează să apară, iar noile informaţii neoficiale vorbesc despre următoarea serie de dispozitive de top de la Samsung, care sugerează că producătorul sud coreean are în plan schimbări majore. Primul ar fi numele întregii serii, care ar putea fi chiar Galaxy S20, în ton nu noul an 2020. Desigur, aceasta nu este singura schimbare importantă.

 

1. Samsung Galaxy S20: un nou nume

 

După mai multe zvonuri, care sugerau iniţial că următoarea gamă de telefoane high-end şi premium de la Samsung va fi numită „Galaxy One”, devine destul de clar acum că noile telefoane ale companiei vor purta numele Galaxy S20. Aceste informaţii vin direct de la producătorii de accesorii, care au în plan realizarea de carcase pentru S20. Mai mult, compania are de gând să schimbe aproape complet şi modul în care aceste modele vor avea „loc” în această gamă, modelul de bază fiind chiar Galaxy S20, nu un model „inferior” precum cum Galaxy S10e din 2019.

 

Practic, modelul de buget iese complet din discuţie, lăsând iPhone 11 fără un concurent direct din această gamă. Totuşi acest lucru nu înseamnă că seria Galaxy S20 nu va avea tot trei modele, ci că acel loc va fi practic ocupat de modelul Galaxy S10 Lite, pe care încă nu l-am văzut în mod oficial, dar care va păstra aceeaşi linie de design precum noua serie de dispozitive. De fapt, deja am văzut primele modele care se aliniază la acest design în urmă cu câteva săptămâni pe modelele Galaxy A51 şi Galaxy A71.

 

2. Samsung Galaxy S20 Ultra: noul flagship Samsung

 

Cel mai mare şi mai scump model Galaxy S20 de la Samsung va fi noul Galaxy S20 Ultra. Acesta va fi poziţionat în gamă mai sus decât Galaxy S20+, într-o manieră similară cu modelul Galaxy S10 5G din 2019. Zvonurile vorbesc despre un dispozitiv echipat cu un display imens, cu diagonală de 6,9”, care cel mai probabil nu va fi cu mult mai mare decât modelul Galaxy S10 5G din 2019 echipat cu ecran de 6,7”. Pentru a păstra dimensiunile fizice ale dispozitivului, Samsung va renunţa complet la „rama” din jurul ecranului, aceasta fiind semnificativ mai mică, aproape invizibilă pe laterale şi doar puţin vizibilă sus şi jos.

 

Diferenţele între Galaxy S20+ şi Galaxy S20 Ultra ar putea fi minime în termeni de hardware intern, cu acelaşi sistem cu patru sau cinci camere, acelaşi procesor şi o rezoluţie similară pentru display. Singura diferenţă notabilă fiind probabil acumulatorul, care ar putea face trecerea de la 4.500 mAh în 2019 la 5.000 mAh în 2020. Astfel, cu un procesor mai eficient la bord, conectivitate 5G şi un ecran mai mare, Galaxy S20 Ultra ar putea oferi autonomie semnificativ mai bună decât S10 5G.

 

La capitolul camere, sunt aşteptaţi cel puţin patru senzori foto. Cel principal ar putea fi deja celebrul Samsung ISOCELL Bright HMX, cu rezoluţie de 108 megapixeli, sau o revizie mai nouă a acestuia. Deja l-am văzut pe Xiaomi Mi Note 10 Pro, acesta reuşind să egaleze performanţa foto a senzorului de 40 megapixeli de pe Huawei Mate 30, deci cu procesare de la Samsung am putea avea parte de performanţă şi mai bună. Acesta se zvoneşte că va fi alăturat unui sistem de diafragmă variabilă în trei trepte, faţă de cel în două trepte (f/1.5-2.4) de pe Galaxy S10 şi S9.

 

Un senzor pentru lentila ultra-wide îmbunătăţit este aşteptat, alături de doi senzori pentru zoom. Se pare că Samsung ar putea împrumuta o altă caracteristică a lui Mi Note 10 Pro de la Xiaomi: o lentilă cu zoom 2x şi una care permite zoom 5x. Testele de pe Xiaomi Mi Note 10 Pro au demonstrat că din punct de vedere optic, lentila de pe telefonul chinezesc este de fapt 3x, iar software-ul face crop până la 5X pe senzor. Se pare că Samsung va adopta însă o soluţie „periscopică”, similară cu cea de pe Huawei P30 Pro. Cel de-al cincilea senzor foto ar putea fi unul de tip 3D TOF, care ar putea fi folosit pentru aprecierea adâncimii, util în special în cazul fotografiilor de tip portret.

 

3. Samsung Galaxy S20+: aceleaşi performanţe de top într-un corp mai mic

 

Chiar dacă Galaxy S20+ ar putea fi considerat modelul „de medie” din gama S20, acesta ar fi însă un soi de iPhone 11 Pro. Acesta va păstra dimensiuni puţin reduse (ecran de 6,7” într-un corp similar cu cel de pe S10+). Acesta va fi similar în design şi capabilităţi cu S20 Ultra, în special la capitolul putere de procesare şi performanţă foto.

 

Modulul de cameră cu cinci senzori (patru pentru fotografie şi unul de tip Time of Flight) este aşteptat să rămână identic, la fel ca şi configuraţia hardware internă. Galaxy S20+ este aşteptat în variante cu procesor Samsung Exynos 990 în Europa şi Snapdragon 865 în SUA şi China, cu 12 GB RAM şi 256 GB stocare internă, alături de un acumulator de 4.500 mAh. Acesta din urmă ar putea fi livrat alături de un încărcător de 45W, care să permită încărcare foarte rapidă pe cablu. Desigur, toate modelele Galaxy S20 sunt aşteptate cu încărcare wireless şi funcţia PowerShare pentru încărcarea wireless a altor dispozitive.

 

4. Samsung Galaxy S20: modelul de bază, potrivit pentru majoritatea utilizatorilor

 

S20 Ultra şi S20+ vor fi dispozitivele pe care cei mai pretenţioşi fani Samsung şi le vor dori, însă Galaxy S20 este aşteptat să fie modelul care va vinde cele mai multe unităţi. Pentru început, acesta va fi cel mai ieftin model, însă nu va intra în ofertă la acelaşi preţ precum Galaxy S10e de anul trecut, ci la acelaşi preţ precum S10 standard.

 

Acest lucru se datorează faptului că acesta va fi livrat cu un ecran de 6,2”, spun zvonurile, cu o perforare centrală, similară cu cea de pe Galaxy Note10, pentru camera frontală, caracteristică valabilă pentru întreaga gamă de dispozitive. Acesta va fi de asemenea echipat cu procesorul de top, RAM de minimum 8 GB şi opţiune de 12 GB, cât şi cu un acumulator de 4.000 mAh.

 

Se pare însă că Galaxy S20 va pierde câteva dintre camerele de pe modelele superioare, fiind aşteptat cu numai trei camere pe spate. Este vorba despre Senzorul principal de 108 megapixeli, capabil să realizeze rezultate la fel de bune precum S20+ şi S20 Ultra, cu o cameră ultra-wide şi cu un zoom optic 5X. Zoom-ul intermediar 2x şi senzorul Time of Flight rămân doar pe variantele mai scumpe.

 

Toate smartphone-urile Galaxy S20 sunt aşteptate însă să fie livrate cu o versiune nouă a software-ului One UI, care va ajunge până atunci la versiunea 2.1. Desigur, One UI 2.0 este deja bazat pe Android 10, deci aceasta va fi versiunea care va sta şi la vaza lui Galaxy S20 şi a „fraţilor” săi.

 

Galaxy S20: data de lansare şi preţ

 

Zvonurile din prezent sugerează că Samsung pregăteşte un eveniment de lansare pe data de 11 februarie, într-o zi de marţi. Aici vor fi prezentate cele trei modele noi din seria Galaxy S20, alături de o nouă versiune de căşti true wireless: Galaxy Buds+. Tot aici ar putea apărea şi noul telefon Galaxy Fold 2 pe format pliabil cu clapetă.

 

Pre-comenzile ar putea începe pe 21 februarie, cu livrarea programată pe 28 februarie, la o zi după terminarea târgului de tehnologie Mobile World Congress 2020.

 

Cât despre preţuri, acestea vor fi în ton cu cele de anul trecut. Galaxy S20 ar putea intra în ofertă la aproximativ 900 euro, la fel ca Galaxy S10, Galaxy S20+ ar putea porni de la 1.000 euro, în timp ce Galaxy S20 Ultra ar putea fi poziţionat în gamă cu un preţ de pornire de 1.100 euro.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/totul-despre-galaxy-s20-zvonuri-despre-noua-serie-de-telefoane-samsung.-pret-data-de-lansare-si-specificatii-18682556/

 

Sursa 2 - https://www.phonearena.com/news/samsung-galaxy-s20-plus-ultra_id121305

 

Sursa 3 - https://www.slashgear.com/galaxy-s11-renaming-will-drop-the-galaxy-s20e-30604714/

72 Răspunsuri 72

teacher_
#StarMember
S20? Deocamdată zvon... Dacă într-adevăr se va lansa, va depăși noutățile de la Huawei. Samsung cred că va îmbunătăți erorile din S10 și va avea un produs de top. Acele căști wireless cred că vor face senzație.

Razvan
#StarMember
Vedem ce noutăți va aduce noul telefon din gama S de la Samsung. Probabil va avea mai mult câștig la vânzări în detrimentul lui P40, acesta nu va beneficia de serviciile Google. Era bine dacă echipau și modele europene cu procesorul Snapdragon 865, alta performanță.

FaraUnID
Campion certificat
Au aparut si cateva leak-uri mai mult sau mai putin intamplatoare despre Huawei P40 PRO. Am postat pe topicul dedicat https://comunitate.orange.ro/questions/2181488-huawei-p40-pro-certitudine Fara sa ma dau in vant dupa Samsung, dar daca aceste zvonuri legate de gama Galaxy S20 au un sambure de adevar, un lucru devine cert: Din moment ce se vor lansa pe piata, rezultatul absolut firesc va fi acela ca vor scadea simtitor preturile terminalelor din gama S10 si chiar la gama S9 daca mai sunt prin stocuri.

Ascary
Campion certificat
Multumim pentru info FaraUnId. Doamne,unde se vor opri 🙂 Extraordinar ce pot sa fac din aceste bijuterii. Ma bucur ca nu am facut nici un upgrade anul acesta insa anul viitor sigur voi face. Abia astept primavara,sau cel tarziu luna august sa-l vad si pe Note 11 cu ce vine,oricum un S11(20) sau Note11 sigur voi achizitiona. Am asteptat doi ani,zic eu ca e destul :))

Jay
Campion certificat
Eu abia astept sa mai scada prețurile la S-urile din ultimii 2 ani... :D..

Razvan
#StarMember
Tocmai ca preturile la S-uri nu prea scad. Am fost la Shop Dunărea (Universitate) și nema 5G pe S10 5G. Am dat restart, nu a vrut neam sa treacă din 4G+.

Ascary
Campion certificat
Ai telefon cu 5G Razvan?N-am stiut. Felicitari!

Razvan
#StarMember
Nu am cu 5G, doar am fost sa vad dacă mai merge 5G la Universitate, că am auzit că se fac lucrări. Nu mă grăbesc cu 5G, mai este timp, întâi sa se dezvolte rețeaua.

Ascary
Campion certificat
Si ei la fel. Pana nu aduce Orange in Pitesti 5G nu vad rostul unui upgrade,insa daca o fi sa imi iau la anul telefon as prefera sa iau cu 5G ca sa fiu pregatit 🙂 si sa nu mai fiu nevoit la un nou upgrade cand va acoperi Orange si Pitestiul cu 5G.

Anonim
Neaplicabil
Cum zicea și@Ascary mai sus, mă bucur că am așteptat să fac upgrade la telefonul personal. Cu siguranță vom vedea niste modele bestiale (sau bestii) de la Samsung, Huawei și alții. Cu siguranță modelele 5G se vor înmulți și vor fi ceva normal. Aștept noile modele de la OnePlus dar și noutățile celor de la Huawei. Să sperăm că va fi un an excelent pentru tehnologie. La mulți ani, dragilor!

Ascary
Campion certificat
Corect-corect spus cocolosh "Cu siguranță vom vedea niste modele bestiale (sau bestii) de la Samsung, Huawei și alții." Altii adica, Sony, LG...poate si Apple :)))

Anonim
Neaplicabil
Cam așa ceva, @Ascary :)))

DanielaH
Moderator
@FaraUnID, mulțumim pentru postare! Un an nou fericit!

Vio73
#StarMember
Mulțumim inițiatorului pentru descrierea detaliată! Sincer, telefoane scumpe și ultrascumpe, cu tot felul de chestii și dotări fițoase, avem și acum destule. Din câte am văzut, S 20 va fi tot pe acolo, deci nimic nou sub soare. Singurul telefon cu 5g mai accesibil este A 90. Restul, enorm de scumpe!