Întrebare fară răspuns

Posturile TV Discovery si Eurosport eliminate din grila din ian. 2020

Discovery-urile si Eurosport OUT din ian 2020

Buna, exista zvonuri extrem de solide ca toate posturile Discovery si Eurosport vor fi scoase din 31.12.2019.
Cei din Call Center jura ca posturile nu vor fi scoase.

Voi ce informatii aveti?
Multumesc.

PS: daca e adevarat, este cea mai mare teapa pe care am luat-o. Si tocmai de la Orange dupa 19 ani vechime. Daca va fi asa, mai rabd 2 ani si fuuuug (ma descarc si eu...)

BVBogdan
BVBogdan

BVBogdan

User level
Nivel
1
506 / 750
puncte
Custom field 2
BVBogdan

Răspunsuri

Pagina 2 din 27

La multi ani si un An Nou fericit!
Intr-adevar posturile eurosport si discovery au disparut din grila celor de la orange desi s-au jurat ca nu o sa dispara.
O sa dispar si eu probabil cu televiziunea la upc si telefonia la vodafone.

Buna,
La multi ani!
Este cineva care imi poate confirma ca Eurosport si Discovery sunt inca pe 'satelit' la Orange?

Multumesc.

BVBogdan
BVBogdan

BVBogdan

User level
Nivel
1
506 / 750
puncte
Custom field 2
BVBogdan

Încă sper să nu fie adevărat dar noaptea trecută canalele Discovery și Eurosport nu mai funcționau. Am acceptat pe 20 decembrie o nouă ofertă pe care o pot denunța până pe 3 ianuarie. Așa voi face! Pe lângă canalele scoase, mă deranjează lipsa de respect și comunicare. Nu este corect că nu am fost notificați, în niciun fel, despre asta...

O situație extrem de neplăcută, care este însă independentă de Orange! Cred că și Orange ar trebui totuși să ia atitudine!
@BVBogdan, sigur că sunt pe satelit! Sunt lucruri separate.

@Miha Z, de ce nu ajuns la o înțelegere cei de la Telekom cu Discovery? Părerea mea este că Telekom sunt zgârciți și nu le pasă de părerile clienților, pentru că aceste canale sunt cele mai importante din orice grilă a unui operator responsabil. Nu există scuză pentru lipsa lor din grilă!

Modificari au apărut si la mine, de fapt, tot apar de câteva săptămâni si eu am abonament tv la Digi.. inclusiv ieri s-a schimbat ceva, ca mi-au împins posturile cu muzica mai departe decat le stiam eu.. Imi pare rau pentru cei afectați, eu nu urmăresc posturile la care trebuie sa fiu si atentă pentru ca n-am timp, dar, muzica in fundal ma ajuta..
Nu stiu sa spun ce s-a schimbat pentru ca n-am avut curiozitatea sa ma uit :D.. si acum scriu aici si am muzica pe fundal.. din cand in cand imi dau seama ca nu-mi place ce aud si schimb postul :)))

@Constantin mardare In contract ai trecut un numar minim de canale TV nu si denumirile sau continutul acestora. Pe romaneste grila de canale, in sine, nu este contractuala. Inainte sa vorbesti prostii si sa te rostogolesti pe aici cu amenintari de reziliere de contract, documenteaza-te!

In alta ordine de idei, TOT pachetul Discovery (aici intra si Eurosport-urile) a disparut si din IPTV-ul celor de la Telekom si este destul de frustrant. Astept sa vad care va fi oferta lor de inlocuire pentru aceste canale, pentru in conformitate cu prevederile contractului cadru sunt obligati fie sa inlocuiasca acele canale tv cu alte canale de acceasi tematica aka continut, fie sa scada pretul abonamentului.

Pai ori sunt ori nu mai sunt? Eu nu am cum sa verific,fiindca sunt plecat de acasa si aici am Focus. In orice caz,dupa cum zice si FaraUnId daca este sa se modifice grila in detrimentul clientului care poate a ales Orange tocmai pentru aceste canale,este normal ca si Orange sa scada cumva pretul abonamentului. Tin minte cand s-a lansat DTH Orange acum 6 ani,ce minunatie de canale stiintifice,ce claritate,ce diversivitate...era cel mai tare din parcare. Acum din pacate s-a cam dus la vale. Nu stiu cum se face ca unii evolueaza iar altii involueaza. Pacat. :(

Pe satelit sunt, iar pe cablu, nu. Pe cablu mai sunt doar unde Orange are propria fibră ( Apahida, Pașcani și cartierul Dămăroaia).

Uita-te ce scrie in contract. Daca ai grila trecuta in contract nu e neaparat sa stai in perioada contractuala. Nu au facut notificare inainte. In cel mai rau caz mergi la OPC. Eu am sunat azi si au zis ca din pacate sunt scoase (fara nici un anunt in prealabil). Le-am zis ca il reziliez, a zis sa stau sa verifice, dar i-am zis ca nu are ce verifica ca oricum il reziliez - pana la urma sunt in afara perioadei contractuale

DTH-ul este un produs 100% oferit de Orange, pe cand CATV-ul este un produs preluat de Orange de la Telekom si pe infrastructura Telekom. Prin urmare discutam de 2 entitati diferite, 2 canale de distribuite diferite, 2 tehnologii diferite si implicit de contracte de retransmisie diferite.

Daca au disparut din grila Telekom nu este obligatoriu sa dispara si de la Orange.

Grila de programe NU este contractuala la nici un operator de televiziune pentru ca aceasta se poate modifica in functie de acordurile de retransmisie incheiate cu furnizorii de continut.

In contract ai trecut pachetul X ce include un numar maxim si un numar minim de canale TV fara a se da numele acelor canale. Nici macar lista must carry impusa de CNA nu este batuta in ccuie pentru ca si aici pot surveni modificari ca urmare a unor decizii ale CNA-ului.

Pe de alta parte, in contractul cadrul este prevazut clar faptul ca daca, din diverse motive care tin sau nu operator, unul sau mai multe canale ies din grila, operatorul este obligat:
1. fie sa reduca pretul abonamentului platit de consumatorul final;
2. fie sa inlocuieasca acele canale cu alte canele de acceasi factura. Spre exemplu nu poti inlocui un canal de filme cu unul de sport, sau un canal de stiri cu unul de muzica;

@Vio73 nu cred ca e vorba ca nu le pasa de clienti. Din punctul nostru de vedere poate ca asa ar parea. Dar acum sa fim si noi realisti, depinde mult si de solicitarile pe care le-a avut grupul Discovery -Eurosport. Poate ca acel grup vazand ca sunt cereri mari pentru posturile lor au cerut un pret enorm de difuzare Telekom-ului. Acea firma poate ca a considerat ca cerinta este exagerata si a preferat scoaterea lor din grila si posibil inlocuirea cu alte programe din aceeasi sfera tematica.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!