anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Android 11 elimina una din restricţiile modului de filmare

FaraUnID
Campion certificat

În timp ce abilităţile pentru poze sunt îmbunătăţite constant, folosirea modului de filmare pe telefoanele cu sistem Android încă se loveşte de o limitare rămasă din anii de început ai platformei Google.

În funcţie de rezoluţia şi eficienţa compresiei folosite, clipurile realizate cu dispozitive bazate pe Android pot avea lungimi începând de la câteva minute şi până la zeci de minute, dar niciodată o dimensiune mai mare de 4GB. Unii producători de dispozitive ascund această limitare reluând automat procesul de captură, de îndată ce limita celor 4GB este atinsă. Rezultatul este obţinerea unei serii de clipuri video care pot fi urmărite unul după altul sau eventual lipite, folosind o aplicaţie de editare video.

Introdusă în anul 2014, la momentul lansării primelor modele smartphone capabile să filmeze la rezoluţie 4K, limita de 4GB a fost de fapt preluată de Google adresând o restricţie a sistemului de fişiere FAT32, folosit atunci la scară largă pentru formatarea cardurilor de memorie. Introdus de Microsoft în anul 1996, sistemul FAT32 pur şi simplu nu permite salvarea unor fişiere mai mari 4GB.

Din fericire, limitarea sistemului de fişiere FAT32 a fost ferm depăşită între timp, unele smartphone-uri oferind acum chiar şi 1 TB de stocare internă, suficient pentru mai multe ore de filmare continuă la rezoluţie 4K. Şi cum restricţia folosirii sistemului FAT32 nu s-a aplicat niciodată pentru memoria internă a telefoanelor cu Android, limita de 4GB putea fi eliminată oricând decidea Google că aceasta nu mai este justificată. Ei bine, se pare că decizia a fost luată, Google actualizând componenta mpeg4writer pentru versiunea Android 11, astfel încât să permită salvarea de fişiere media fără spargerea acestora în bucăţi de câte 4GB.

Aceasta înseamnă că Google şi restul producătorilor OEM vor putea livra telefoane Android capabile să filmeze clipuri cu dimensiuni oricât de mari, cel puţin atât timp cât nu este selectat pentru stocare un card de memorie formatat FAT32.

Sursa - https://www.go4it.ro/software/android-11-va-elimina-una-dintre-cele-mai-vechi-restrictii-impuse-la-folosirea-modului-de-filmare-18679642/

7 Răspunsuri 7

teacher_
#StarMember
Nu știam de această restricție... Eu nu sunt pasionat de filmări video, dar sunt sigur că sunt amatori care vor aprecia masura asta de eliminare.

FaraUnID
Campion certificat
Limitarea acesta data de FAT32 a dat batai de cap multor utilizatori care nu reuseau sa inteleaga difrentele dintre FAT32 si NTFS si trebuiau sa formateze un mediu de stocare. Si oricum restrictia era depasita rau de tot din moment ce avem pe piata telefoane cu 512GB spatiu de stocare intern si capabile sa filmeze 4k si la 60fps.

Razvan
#StarMember
Cam târziu va elimina restricția pe parte video cei de la Google, însă e bine că se întâmplă cât mai curând. Așa că noul Android 11, va avea un motiv în plus să fie instalat pe cât mai multe device-uri, cât mai repede, mai ales pe telefoanele care și-au făcut un renume pe parte de foto-video.

Florin_D
Cunoscător certificat
Am observat si eu ca foarte multe telefoane cu android, la filmarea 4K in general sunt limitate la 10minute de filmare! Stiu ca circula un zvon ca aceste dispozitive sunt limitate la intrucat o foarte mare parte din aceste dispozitive se incingeau

Vio73
#StarMember
Dacă se mai elimină din restricții, e de bine.

Romeo_
Senior certificat
Raman la ideea ca, daca vrei sa filmezi cumpara o camera video facuta special pt filmare nu te “chinui” cu telefonul.

Vio73
#StarMember
De acord, dar și dacă o faci telefonul, este bine să ai cât mai puține restricții.