anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum se poate evita o eventuala frauda la inregistrarea cu actul de identitate a unei cartele prepay ?

O persoana in varsta se duce sa isi incarce cartela prepay cu actul de identitate; spre exemplu mama; ce garantie are ca odata dat actul de identitate, mai ales la magazinele partener Orange, luna urmatoare se pomeneste ca in loc de cartela prepay are abonament !!! Se pot produce astfel de pacaleli !!!
33 Răspunsuri 33

FaraUnID
Campion certificat
Nu cred ca la reincarcarea unui cont prepay se va cere actul de identitate. Tind sa cred ca doar la achizitia SIM-ului se va solicita un act de identitate pentru inregistrarea acestuia pe numele persoanei care achizitioneaza acel SIM. Daca ai un card bancar sau abonament Orange poti efectua reincarcarile prepay din contul tau de abonat. In acest fel eviti mizeriile practicate de multi agenti de vanzari din Shop-urile Orange si partenerii acestora. Cel putin asa procedez eu cu SIM-ul prepay detinut de unul din parinti.

teacher_
#StarMember
Nu cred ca se cere act de identitate la încărcare prepay. Daca s-a întâmplat așa ceva in vreun Shop, Store sau magazin partener, va rog sa ne scrieți aici. Cea mai simpla metoda de reîncărcare este cea din contul meu Orange, direct pe numărul de telefon dorit...

Razvan
#StarMember
I-a cerut buletinul, pe motiv de completare date personale, i-a făcut copie după el și ulterior un abonament, apoi l-a pus să semneze. Din păcate, în vânzări se continuă practica vânzărilor fără acordul clientului.

Eu nu mai sunt pe abonament; am cartela prepay si eu si mama si tocmai am fost informati astazi ca la reincarcarea din ianuarie 2020 vom avea nevoie de acte de identitate !!! Nici astazi nu a vrut sa ne reincarce; a spus ca nu mai are voie . Acest lucru sa intamplat la un magazin partener Orange.

Am facut si sesizare la serviciul clienti Orange; am vorbit cu o doamna consultant si mi-a spus ca din Ianuarie 2020 la reincarcarea prepay va trebui un act de identitate !!! Ori problema este cea care a mentionat-o cineva mai sus te poti pomeni cu un abonament fara acordul tau.

FaraUnID
Campion certificat
Cel mai probabil se va solicita un act de identitate la prima reincarcare din 2020 in cazul SIM-urilor deja active pentru a putea fi inregistrate si asociate cu datele de identificare ale utilizatorului. Si eu detin un SIM prepay, pe langa abonamentele personale, si inca nu am primit nimic informativ in acest sens. Cred ca daca ai deja cont Orange se presupune ca acel SIM este deja asociat unui utilizator.

Razvan
#StarMember

Probabil se refera la OUG de identificare a utilizatorilor prepay.

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/guvernul-a-decis-cartelele-prepay-se-vor-vinde-doar-cu-buletinul-1179132

Momentan, OUG a fost atacată la CCR de avocatul poporului, însă nu s-a judecat această speță. Așteptăm în continuare deznodământul.

Ascary
Campion certificat
Pentru cei care nu stiu inca,la reincarcarea unui prepay in magazin se cere act de identitate. ( O actiune absolut normala intr-o tara normala. Prea multi oameni au fost inselati prin apeluri de pe prepay necunoscute,metoda "accidentul" ,premii imaginare de la Orange etc. Sa se termine odata cu smecheriile astea)

teacher_
#StarMember
Nu știam ca legea este adoptată și se cere act de identitate.... Mama își încarcă lunar in magazin și nu i-au cerut nimic, încă..!

Ascary
Campion certificat
De ce nu o scutesti pe mama ta de un drum si stat la cozi in magazin? Ai putea sa-i incarci lunar tu din My Orange,automat,luna de luna. Doar e mama ta...

teacher_
#StarMember
Ce sa fac , e placerea ei. 🙂

Acum 10 minute am sunat din nou serviciul clienti Orange; de data asta am vorbit cu un Domn; acesta nu stia prea multe. Dar mi-a confirmat existenta posibilitatii de a te pomeni cu un abonament in urma inregistrarii cartelei prepay.

Cred ca cea mai buna solutie ar fi ca fiecare din contul my orange sa isi inregistreze singur cartela prepay

teacher_
#StarMember
Pentru a primi un abonament, trebuie sa existe semnătura ta undeva. In plus, când se face reîncărcarea, instant primești mesaj cu faptul că telefonul tau va fi reîncărcat...