Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

TOP 10 cele mai bine vândute telefoane în T3 2019

Compania de cercetare de piaţă Counterpoint https://www.counterpointresearch.com/iphone-xr-top-selling-model-globally-q3-2019/ a realizat un raport prin care a dezvăluit care au fost cele mai populare modele de smartphone-uri la nivel global în perioada iulie-septembrie, modele de la Apple, Samsung, Oppo, Xiaomi şi Huawei fiind predominante în acest clasament.

TOP 10 cele mai bine vândute telefoane în T3 2019:

1. iPhone XR

2. Samsung Galaxy A10

3. Samsung Galaxy A50

4. Oppo A9

5. Apple iPhone 11

6. Oppo A5s

7. Samsung Galaxy A20

8. Oppo A5

9. Xiaomi Redmi 7A

10. Huawei P30

Chiar dacă iPhone 11 şi „fraţii” săi din gama Pro s-au dovedit a fi modele mai căutate decât cele generaţiile X şi XS, se pare că în continuare, iPhone XR este cel mai bine vândut telefon din lume, chiar şi la un an de la lansare. Acesta a fost ieftinit odată cu apariţia modelelor iPhone 11 şi a primit reduceri şi mai mari la nivel global odată cu Black Friday, Cyber Monday şi diversele campanii de reduceri de Crăciun. Conform Counterpoint, vânzările de iPhone XR au reprezentat 3% din totalul smartphone-urilor vândute în toată lumea. iPhone 11 este şi el în clasament, pe locul al cincilea, cu 1,6%.

Locurile doi şi trei sunt ocupate de Samsung, cu două modele de buget. Primul este chiar cel mai ieftin telefon al său, Galaxy A10, care a reprezentat 2,6% din totalul vânzărilor de smartphone-uri din trimestrul al treilea din 2019, în timp ce Galaxy A50 este pe locul al treilea, cu 1,9% din total. Acesta din urmă este un model ceva mai avansat, fiind soluţia plasată fix în centrul gamei de modele mid-range Galaxy A. Samsung mai are un loc ocupat în clasament cu Galaxy A20, pe locul al şaptelea cu 1,4% din total.

Oppo urmează pe locul al patrulea cu modelul Oppo A9 (1,6%), însă compania mai are încă două modele în acest clasament: Oppo A5s şi Oppo A5 pe locurile 6 şi 8, cu 1,5 şi 1,3% din totalul de vânzări de telefoane la nivel mondial.

Ultimele două locuri din acest Top 10 sunt ocupate de Xiaomi, cu modelul Redmi 7A, care a reprezentat 1,2% din totalul vânzărilor, în timp ce Huawei intră pe locul al zecelea, cu Huawei P30, care reprezintă „doar” 1,1%. Acest model este important în special pentru faptul că este unul dintre ultimele dispozitive high-end ale companiei, care vine echipat cu serviciile Google din fabrică, iar în ultima perioadă a primit reduceri de preţ semnificative.

În total, aceste 10 modele de smartphone-uri reprezintă 17% din vânzările totale de smartphone-uri din trimestrul al patrulea. Totuşi, faţă de anul trecut, valoarea lor totală a scăzut cu 30%, fiind evidentă orientarea clienţilor către modele mai ieftine. Motivul pare să fie integrarea de funcţii avansate şi de componente performante chiar şi pe dispozitivele mid-range.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/top-10-cele-mai-bine-vandute-telefoane-mobile-spre-sfarsit-de-2019.-locul-intai-este-surprinzator-18678859/

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Răspunsuri

Acel Oppo A9 este o surpriză pentru mine.. chiar am avut ocazia sa testez unul, și mi se pare un super telefon, iar prețul pe măsură.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Surpriza plăcută Xiaomi Redmi 7A, Huawei P30 a prins greu topul din cauza scandalului cu Trump. Totuși Apple în top, la cât e de scump telefonul, tind sa cred ca nu prețul a dictat topul, ci mai degrabă popularitatea firmei.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

FaraUnId,acest top este un top al vanzarilor din cate am inteles nu?Pentru ca am crezut ca este un top al calitatii,nu vad Samsung S10 in top :(

Samsung S10 nu prea s-a bucurat de succes în vânzări, a urmat trendul slab ca și precedesorul său, S9. Din gama S, S8 s-a vândut cel mai bine în ultimii ani.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Este un top al vanzarilor pe trimestrul 3 din 2019, adica perioada iulie-septembrie.

Inca nu au date despre vanzarile pe trimestrul 4 unde cel mai probabil perioada promotiilor de halloween, blackfriday si a sarbatorilor de iarna va cantari enorm.

De asemena modelele lansate dupa in si dupa septembrie 2019 nu au cum sa intre in clasamentul pe T3 din motive evidente

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

In ceea ce priveste modelele lansate in 2019 din gama A de la Samsung si eu as fi vazut la fel topul. A10 este cel mai accesibil model de la Samsung, iar A50 este un telefon bun dpdv pret/calitate.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!