Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Huawei anunţă înlocuitor Google Apps

Huawei anunţă că va avea un înlocuitor pentru pachetul Google Apps disponibil până la finalul anului.

 

Eşecul negocierilor purtate cu autorităţile din Statele Unite pentru eliminarea interdicţiilor comerciale la adresa Huawei au dus la excluderea de facto a companiei din pieţele smartphone occidentale, producătorul chinez căutând cu disperare soluţii pentru convingerea cumpărătorilor că lipsa pachetului Google Mobile Services (GMS) pe dispozitivele bazate pe Android nu este, de fapt, o problemă atât de mare.

 

Fără componenta Google Mobile Services (GMS), dispozitivele Huawei nu pot avea acces la aplicaţii considerate esenţiale de majoritatea utilizatorilor de Android, precum Google Search, Chrome, YouTube, Gmail, Google Maps, Google Photos şi Play Store, principala sursă de aplicaţii pentru Android.

 

Vorbind în cadrul conferinţei Huawei Developer Day, Charles Peng - preşedintele diviziei pentru India a Huawei a vorbit despre planurile pentru ”rezolvarea problemei americane”. Create cu ajutorul unor dezvoltatori software din India, versiuni alternative pentru aplicaţiile şi serviciile furnizate de Google vor fi disponibile pentru a fi instalate pe telefoanele Huawei înainte de finalul acestui an.

 

"Avem propriul nostru HMS [Huawei Mobile Services] şi încercăm să construim un ecosistem mobil", a spus Peng. „Majoritatea aplicaţiilor cheie precum navigaţie, serviciul de plăţi electronice, jocuri şi mesagerie vor fi disponibile până la sfârşitul lunii decembrie”.

 

Rămâne de văzut cum va reuşi Huawei să convingă utilizatorii să accepte şi înlocuitorii celorlalte celelalte servicii Google esenţiale: YouTube, Gmail şi Play Store, experienţa de până acum avută cu Huawei AppGallery nefiind deloc convingătoare din punct de vedere al abundenţei de aplicaţii disponibile.

 

În ciuda dificultăţii sarcinii asumate, şeful Huawei spune că utilizatorii nu vor vedea multe diferenţe între HMS şi GMS. „Ne concentrăm asupra modului de a lucra cu dezvoltatorii pentru a oferi o experienţă bună clienţilor. Este o provocare pe care încercăm să o abordăm ”, a spus el.

 

Huawei a anunţat investiţii de 1 miliard dolari în dezvoltarea ecosistemului HMS, plătind dezvoltatori din mai toate regiunile lumii pentru publicarea de aplicaţii în Huawei AppGallery. „În fiecare ţară, ne vom concentra pe aducerea celor mai bune 100-150 de aplicaţii către clienţi prin intermediul HMS”, a spus Peng. El a adăugat şi că aplicaţiile create de dezvoltatorii indieni vor fi disponibile şi utilizatorilor din Europa, plus alte pieţe globale.

 

Totuşi, pentru aplicaţii foarte populare livrate de companii americane, precum WhatsApp, Instagram şi Facebook, şansele apariţiei în AppGallery-ul Huawei sunt destul de mici, dezvoltatorii acestora riscând amenzi usturătoare pentru încălcarea interdicţiilor decise de administraţia Trump.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/business/huawei-anunta-ca-va-avea-un-inlocuitor-pentru-pachetul-google-apps-disponibil-pana-la-finalul-anului-18677173/

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Huawei a anunţat de curând că App Gallery, platforma sa de distribuţie de aplicaţii, înregistrează acum 400.000 de utilizatori activi în fiecare lună. Această cifră este cu mult în spatele Google Play Store, de exemplu, care avea peste un miliard de utilizatori activi încă din 2015, însă demonstrează o creştere rapidă a serviciului. Desigur, nu ştim câţi dintre aceşti utilizatori sunt din China, întrucât în această regiune nu a existat niciodată un Play Store, iar utilizatorii de Huawei au fost întotdeauna dependenţi de magazinul său de aplicaţii.

Compania s-a arătat în trecut interesată de a investi mulţi bani în dezvoltarea App Gallery, punând la dispoziţia dezvoltatorilor de aplicaţii un miliard de dolari pentru a-şi aduce aplicaţiile pe magazinul Huawei. De altfel, de curând, Huawei a intrat într-un parteneriat cu alte companii din China precum Vivo, Oppo şi Xiaomi, pentru a crea un soi de serviciu comun pentru distribuţia a aplicaţiilor.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-spune-ca-app-gallery-este-cel-de-al-treilea-magazin-de-aplicatii-din-lume-18893647/

Sursa 2 - https://www.prnewswire.com/news-releases/huawei-accelerates-the-development-of-the-hms-ecosystem-in-anticipation-of-the-5g-era-301010305.html

 

Din cate vedem miliarul de dolari americani pus la bataie de chinezi, nu are culoare politica!

Deci nu duceau si nu duc lipsa de bani.. doar erau interesați mai mult de ramura de producție a dispozitivelor decât a aplicatiilor..

Aptoide va castiga pe acest segment fiindca aplicatiile Huawei sigur se vor gasi si in acest magazin virtual.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!