Întrebare fară răspuns

Poze cu relee/ antene/ site-uri 2G/ 3G/ 4G din tara

Haideti sa postam imagini ale site-urilor de comunicatii electronice mobile, facute de voi. Detalii, intrebari, echipamente si alte situatii similare.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Abia aștept să ajung la Cluj, sunt curios de ce tip de antene/relee sunt pe unde trec eu zilnic, pe blocuri sau alte clădiri și poate mă lămurește și pe mine cineva. Și încă ceva, de unde știu care dintre ele aparțin Orange?

Antele Orange, prin țară sunt în ransharing cu Vodafone, unele mai vizibile altele mai puțin. Ca sa îți dai seama, dacă antena este la Orange, deschizi aplicația cell mapper și verifici site-ul după denumire CellId.

Repeater pasiv de microunde prin intermediul caruia este realizata o transmisie de tip oglinda pentru microunda initiala pentru ca aceasta (microunda) sa poata acoperi o zona in care semnanul nu ajunge in mod direct. Pe acei suporti care se observa pe pilonet urmeaza se fie montate antenele rotunde aka tobele.

Microunda aka semnalul GSM initial "loveste" in acest repeater si "ricoseaza" in zona care se doreste a fi acoperita cu semnal GMS. Fara alimentare, fara baterii / acumulatori, fara generator.

Este una din cele mai ieftine solutii pentru a acoperi cu semnal GSM o suprafata relativ mica. Este utilizat in zone relativ izolate si foarte putin populate (o vale, un catun, etc) si unde investitia intr-un site clasic se va amortiza extrem, extrem de greu.

Poate mă ajută cineva și pe mine. Antena asta este pusă deasupra satului meu de către cei de la RCS..
Ce tip de antena e..?

Este un site GSM. La antenele lunguiete din varf se conecteaza terminalele GSM: telefon, tableta, mode, router cam tot ce insemana dispozitiv mobil cu modem GSM integrat.

Cutiile patrate montate ceva mai jos tind sa cred ca sunt link-urile de micorunda - nu este foarte clara imaginea in zoom si aceea nu sunt foarte convins. Probabil ca vor aparea si antene rotunde in aceeasi zona.

La baza sunt panouri fotovoltaice care cel mai probabil incarca niste acumulatori ca si solutie de back-up pe langa generatorul Hyundai din partea dreapta, iar cutia din stanga, de la baza pare a fi BTS-ul (base transceiver station) outdoor.

Știe careva pentru ce sunt antenele astea dreptunghiulare/pătrate ? Am văzut doar in câteva locuri din Timișoara

@dnz,
Eu cred că sunt pentru 5g, chiar ale Orange. Sper să nu mă înșel, dar au mai pus colegii și pe Softpedia poze cu astfel de antene și din câte știu, Orange montează antene 5g în Timișoara.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!