Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Cost suplimentar din apeluri internationale

De curând mi am facut abonament, nelimitat in retea, 105 Gb, 200 min internaționale. Azi am sunat în străinătate si cand mi am verificat creditul, cele 200 de minute internaționale erau întregi, însă eu aveam un cost suplimentar de 0,57 € ...De ce nu mi se consuma minutele si fac cost suplimentar?

Andreeaa
Andreeaa

Andreeaa

User level
Nivel
0
1 / 100
punct
Custom field 2
Andreeaa
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Cel mai probabil pentru ca depinde de destinatia/tara numarului apelat. Si, daca nu ma insel, depinde si daca apelezi pe fix sau mobil.

Mai multe detalii ar trebui sa existe in contract. De asemenea, poti sa suni la 300 sau sa iei legatura cu cineva de la Relatii Clienti Orange pe chat si sa vezi mai exact de unde este acel cost suplimentar. Dar, la o prima vedere, cam asta ar fi parerea mea.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Înainte de a efectua un apel internațional, verifica lista cu prefixe de telefoane mobile care nu sunt incluse în abonament. Rețele MNVO din Europa nu sunt incluse în acele 200 minute internaționale.
Cele mai multe restricții sunt pe Marea Britanie.
https://www.orange.ro/prefixe/

Salut! O explicație ar putea fi faptul că minute internaționale sunt considerate doar apeluri în Comunitatea Europeană (spațiul SEE ) și SUA. Daca ai efectuat un apel sau mesaj in alta țară, care nu este membra UE, chiar daca face parte din continentul european, te taxează cu cost suplimentar....

Poate ar trebui ca operatorul da bage cat mai multe tari in lista SSE,de asemenea si felul apelului fix sau mobil sa nu se mai diferentieze insa pentru acestea toti operatorii ar trebui sa cada de comun acord astfel ca utilizatorul sa nu se mai trezeasca cu costuri suplimentare

Nu în toate tarile sunt valabile minutele, de exemplu în Norvegia nu se aplica https://www.orange.ro/prefixe/ ai aici o lista cu prefixele acceptate pentru minutele internaționale.

Operatorul nu are cum sa "bage" cat mai multe tari in SEE pentru ca atat Spatiul Economic European cat si statele membre sunt stabilite la nivel de parlament / comisie europeana.

Revenind la tema discutiei - Cel mai probabil ai efectuat apeluri in tari care nu sunt incluse in lista Orange pentru care se scad din minutele internationale sau prefixul numarului apelat nu face parte din lista de prefixe acceptate de operator conform conventiilor incheiate de aceste cu operatorii parteterni externi.

Buna @Andreeaa,
‏‏‎ ‎
Bine ai venit in comunitate.
Pentru a-ti oferi un raspuns personalizat avem nevoie de mai multe detalii din partea ta:

rafa.helper
rafa.helper

rafa.helper

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
rafa.helper

Depinde unde în străinătate pentru că se specifică în abonament pentru ce apeluri și în care țări se pot folosi acele minute

@Andreeaa, ai aflat de unde provine costul suplimentar? Răspunsul tău aici poate ajuta și alti membri ai Comunității în cazul în care se confruntă cu situații similare. Apreciem dacă revii și ne spui ce s-a întâmplat. Iar dacă te-au ajutat răspunsurile primite, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. Mulțumim!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!